Бісквітний торт зі сметанним кремом і чорносливом
Молочний торт із чорносливом, горіхами на сметанно-масляному заварному кремі. Ніжний вершковий смак цього торта нікого не залишить байдужим.
Інгредієнти
На торт 20см у діаметрі нам знадобиться
Для коржів:
- Борошно в/с-160гр
- Згущене молоко-380гр
- Яйця С0-2шт
- Розпушувач-10гр
- Ванілін-1/3год.л.
- Сіль-маленька щіпка
Для крему:
- Масло вершкове-360гр (хорошої якості)
- Сметана 25%-600гр
- Цукор-200гр
- Яйця С0-2шт
- Крохмаль кукурудзяний-1,5ст.л.
- Ванілін-1/3год.л.
- Сіль-маленька щіпка
Для просочення і прошарку торта:
- Молоко-100мл
- Цукор-1ч.л.
- Горіхи волоські-100гр
- Чорнослив-100гр
- Мигдаль і харчовий барвник для прикраси - за бажанням.
Як приготувати домашній торт із чорносливом і горіхами
- Вершкове масло дістаємо з холодильника заздалегідь.
- Готуємо коржі.
- Заздалегідь розігріваємо духовку до 200 градусів.
- У просіяне борошно додаємо розпушувач, ванілін і злегка змішуємо суху суміш вінчиком.
- Два яйця збиваємо з дрібкою солі до білого стану і вводимо туди згущене молоко.
- Ще трохи збиваємо і вимикаємо міксер, далі працюємо вручну.
- У рідку суміш поступово вводимо борошняну і акуратно замішуємо лопаткою або ложкою.
- Беремо 1-1,5 столові ложки тіста і тонким шаром наносимо в коло.
- Випікаємо так усі коржі до рум'яного бежевого кольору.
- Час випікання кожного коржа близько 5 хвилин, будьте уважні, вони можуть швидко підгоріти.
- Коржі охолоджуємо на решітці і потім прибираємо в холодильник.
- Якщо випікаєте на пергаменті, то знімайте коржі з нього вже остиглими.
- Готуємо крем. У невелику каструлю викладаємо яйця, ванілін, крохмаль, цукор, сіль, сметану і змішуємо все вінчиком.
- Далі нагріваємо заварний крем до загустіння при безперервному помішуванні.
- Даємо йому трохи охолонути, накриваємо плівкою в контакт і охолоджуємо до кімнатної температури.
- Розм'якшене вершкове масло збиваємо до пишного і світлого стану і поступово вводимо в нього заварну частину крему, що охолола до кімнатної температури.
- Трохи промішуємо, накриваємо плівкою і прибираємо в холодильник для стабілізації на 1 годину.
- Чорнослив заварюємо в окропі, після охолодження злийте воду і поріжте на невеликі шматочки.
- Волоські горіхи подрібніть у блендері або ножем.
- У 100мл молока розчиніть 1ч.л. цукру та охолодіть.
- Збираємо торт. Якщо є кулінарне кільце збираємо в ньому.
- Перший корж укладаємо на блюдо і змащуємо його молоком і двома ложками крему.
- Другий корж - молоко + крем + чорнослив.
- Третій - молоко + крем.
- Четвертий-молоко + крем + волоські горіхи.
- П'ятий - молоко + крем.
- Шостий - молоко + крем + чорнослив
- Сьомий - молоко + крем
- Восьмий-молоко і прибираємо торт у холодильник для стабілізації на 1 годину.
- Заключним етапом вирівнюємо торт кремом, що залишився, і прикрашаємо його на свій смак.
- Я використовувала для фінішного покриття свого торта харчовий натуральний барвник і мигдаль.
Важливо! Ці коржі випікаються на пергаменті або силіконовому килимку. З цієї кількості тіста виходить 8-9 тонких коржів. Заздалегідь наріжте пергаментні аркуші та накресліть на них кола 20см у діаметрі, на зворотному боці будемо наносити тісто. Якщо пергамент не покритий силіконовою плівкою, то краще змастіть його олією, ці коржі здатні сильно прилипати. Ну а якщо у вас силіконові килимки як у мене, то з ними буде працювати набагато простіше.
Сподіваюся вам сподобається цей молочний торт з чорносливом і горіхами.
Приємного вам чаювання!