Прості та смачні кулінарні рецепти
Простосмак » Випічка » Бісквітний торт зі сметанним кремом і чорносливом

Бісквітний торт зі сметанним кремом і чорносливом

Бісквітний торт зі сметанним кремом

Молочний торт із чорносливом, горіхами на сметанно-масляному заварному кремі. Ніжний вершковий смак цього торта нікого не залишить байдужим.

Інгредієнти

На торт 20см у діаметрі нам знадобиться

Для коржів:

  1. Борошно в/с-160гр
  2. Згущене молоко-380гр
  3. Яйця С0-2шт
  4. Розпушувач-10гр
  5. Ванілін-1/3год.л.
  6. Сіль-маленька щіпка

Для крему:

  1. Масло вершкове-360гр (хорошої якості)
  2. Сметана 25%-600гр
  3. Цукор-200гр
  4. Яйця С0-2шт
  5. Крохмаль кукурудзяний-1,5ст.л.
  6. Ванілін-1/3год.л.
  7. Сіль-маленька щіпка

Для просочення і прошарку торта:

  1. Молоко-100мл
  2. Цукор-1ч.л.
  3. Горіхи волоські-100гр
  4. Чорнослив-100гр
  5. Мигдаль і харчовий барвник для прикраси - за бажанням.

Молочний торт із чорносливом

Як приготувати домашній торт із чорносливом і горіхами

  1. Вершкове масло дістаємо з холодильника заздалегідь.
  2. Важливо! Ці коржі випікаються на пергаменті або силіконовому килимку. З цієї кількості тіста виходить 8-9 тонких коржів. Заздалегідь наріжте пергаментні аркуші та накресліть на них кола 20см у діаметрі, на зворотному боці будемо наносити тісто. Якщо пергамент не покритий силіконовою плівкою, то краще змастіть його олією, ці коржі здатні сильно прилипати. Ну а якщо у вас силіконові килимки як у мене, то з ними буде працювати набагато простіше.

  3. Готуємо коржі.
  4. Заздалегідь розігріваємо духовку до 200 градусів.
  5. У просіяне борошно додаємо розпушувач, ванілін і злегка змішуємо суху суміш вінчиком.
  6. Молочний торт із чорносливом
    Молочний торт із чорносливом
    Молочний торт із чорносливом

  7. Два яйця збиваємо з дрібкою солі до білого стану і вводимо туди згущене молоко.
  8. Молочний торт із чорносливом
    Молочний торт із чорносливом

  9. Ще трохи збиваємо і вимикаємо міксер, далі працюємо вручну.
  10. Молочний торт із чорносливом

  11. У рідку суміш поступово вводимо борошняну і акуратно замішуємо лопаткою або ложкою.
  12. Молочний торт із чорносливом
    Молочний торт із чорносливом
    Молочний торт із чорносливом

  13. Беремо 1-1,5 столові ложки тіста і тонким шаром наносимо в коло.
  14. Молочний торт із чорносливом

  15. Випікаємо так усі коржі до рум'яного бежевого кольору.
  16. Молочний торт із чорносливом
    Молочний торт із чорносливом

  17. Час випікання кожного коржа близько 5 хвилин, будьте уважні, вони можуть швидко підгоріти.
  18. Коржі охолоджуємо на решітці і потім прибираємо в холодильник.
  19. Якщо випікаєте на пергаменті, то знімайте коржі з нього вже остиглими.
  20. Готуємо крем. У невелику каструлю викладаємо яйця, ванілін, крохмаль, цукор, сіль, сметану і змішуємо все вінчиком.
  21. Молочний торт із чорносливом
    Молочний торт із чорносливом
    Молочний торт із чорносливом
    Молочний торт із чорносливом
    Молочний торт із чорносливом
    Молочний торт із чорносливом

  22. Далі нагріваємо заварний крем до загустіння при безперервному помішуванні.
  23. Молочний торт із чорносливом

  24. Даємо йому трохи охолонути, накриваємо плівкою в контакт і охолоджуємо до кімнатної температури.
  25. Молочний торт із чорносливом

  26. Розм'якшене вершкове масло збиваємо до пишного і світлого стану і поступово вводимо в нього заварну частину крему, що охолола до кімнатної температури.
  27. Молочний торт із чорносливом
    Молочний торт із чорносливом
    Молочний торт із чорносливом

  28. Трохи промішуємо, накриваємо плівкою і прибираємо в холодильник для стабілізації на 1 годину.
  29. Чорнослив заварюємо в окропі, після охолодження злийте воду і поріжте на невеликі шматочки.
  30. Молочний торт із чорносливом
    Молочний торт із чорносливом

  31. Волоські горіхи подрібніть у блендері або ножем.
  32. Молочний торт із чорносливом

  33. У 100мл молока розчиніть 1ч.л. цукру та охолодіть.
  34. Молочний торт із чорносливом

  35. Збираємо торт. Якщо є кулінарне кільце збираємо в ньому.
  36. Перший корж укладаємо на блюдо і змащуємо його молоком і двома ложками крему.
  37. Молочний торт із чорносливом
    Молочний торт із чорносливом

  38. Другий корж - молоко + крем + чорнослив.
  39. Третій - молоко + крем.
  40. Четвертий-молоко + крем + волоські горіхи.
  41. Молочний торт із чорносливом

  42. П'ятий - молоко + крем.
  43. Шостий - молоко + крем + чорнослив
  44. Сьомий - молоко + крем
  45. Восьмий-молоко і прибираємо торт у холодильник для стабілізації на 1 годину.
  46. Молочний торт із чорносливом

  47. Заключним етапом вирівнюємо торт кремом, що залишився, і прикрашаємо його на свій смак.
  48. Молочний торт із чорносливом
    Молочний торт із чорносливом

  49. Я використовувала для фінішного покриття свого торта харчовий натуральний барвник і мигдаль.
  50. Молочний торт із чорносливом

Молочний торт із чорносливом

Молочний торт із чорносливом

Сподіваюся вам сподобається цей молочний торт з чорносливом і горіхами.

Приємного вам чаювання!

Інші рецепти
20 ідей, як прикрасити стіл на день народження для хлопчика і для дівчинки
20 ідей, як прикрасити стіл на день народження для хлопчика і для дівчинки
Діти дуже люблять свята не тільки через подарунки. Цього дня радісний настрій дарують весела музика, можливість пограти з друзями, розваги, яскраві
Ароматні булочки з гарбузом, родзинками та корицею
Ароматні булочки з гарбузом, родзинками та корицею
Домашня випічка з ароматним чаєм - ось що може задати настрій вашим вихідним. Створіть для себе та своїх близьких атмосферу затишку та
Вівсяний кисіль - як варити в домашніх умовах
Вівсяний кисіль - як варити в домашніх умовах
Кисіль, приготований із вівсяних пластівців або крупи, користується не такою популярністю, як фруктові або ягідні аналоги напою. Найчастіше його
Варимо яйця пашот - як це зробити правильно
Варимо яйця пашот - як це зробити правильно
Яйця, приготовані способом пашот, давно зарекомендували себе тільки з найкращих сторін. Їх можна використовувати як самодостатню страву, складову
4 способи фарбування яєць на Великдень серветками
4 способи фарбування яєць на Великдень серветками
Час виконання - 30 хвилин. Кількість яєць - 1 десяток. У перекладі з французької слово «декупаж» означає «вирізання». Швидкий спосіб фарбування яєць
2 варіанти приготування рибних котлет із минтая
2 варіанти приготування рибних котлет із минтая
Рибні котлети готуються швидко. Для підготовки фаршу потрібно хвилин 10, а на просмажування або приготування на парі піде близько 30 хвилин. З 500 г