Прості та смачні кулінарні рецепти
Простосмак » Десерти » Ароматні булочки з гарбузом, родзинками та корицею

Ароматні булочки з гарбузом, родзинками та корицею

Булочки з гарбузом

Домашня випічка з ароматним чаєм - ось що може задати настрій вашим вихідним. Створіть для себе та своїх близьких атмосферу затишку та розслабленості - відкладіть справи, залишіться вдома та із задоволенням приготуйте смачні булочки з гарбузом, насолоджуючись процесом і результатом. Це не «шкідливе борошняне», а маленька радість, на яку має право кожен, хто опинився віч-на-віч із сірістю міжсезоння.

Інгредієнти

Інгредієнти для булочок із гарбузом

  • Борошно - 700 г;
  • Гарбуз - 1 кг;
  • Масло вершкове (розм'якшене) - 100 г;
  • Яйця курячі - 2 шт.;
  • Молоко - 150 мл;
  • Цукор - 6 столових ложок;
  • Дріжджі сухі - 2 чайні ложки;
  • Родзинки - 150 г;
  • Кориця - 1-2 чайні ложки;
  • Ванілін - за смаком;
  • Варення або джем (за бажанням).

Під час приготування знадобляться:

  • Велика миска для змішування;
  • Обробна дошка і ніж;
  • Невелика жароміцна миска;
  • Ємність для запікання;
  • Сотейник або невелика каструля;
  • Вінчик і ложка;
  • Блендер;
  • Сито для борошна;
  • Велика качалка;
  • Паперовий рушник;
  • Кухонна плита.

Процес приготування

Розрізаний мускатний гарбуз Нарізаний гарбуз на деку

  • Поки гарбуз запікається, готуємо опару. Молоко зовсім трохи підігріваємо, розчиняємо в ньому 2 столові ложки цукру і засипаємо в отриманий «коктейль» 2 чайні ложки сухих дріжджів (вони не розчиняються в рідині - це нормально). Накриваємо паперовим рушником, залишаємо в теплому місці на 15-20 хвилин.

Додавання дріжджів у молоко з цукром Дріжджі в молоці

  • Родзинки промиваємо, кладемо в термостійку ємність і заливаємо окропом. Коли вода достатньо охолоне, віджимаємо родзинки руками і залишаємо на рушнику - він вбере зайву вологу.

Родзинки в окропі Розпарені родзинки на паперовому рушнику

  • Готову опару переливаємо в глибоку миску, де будемо вимішувати тісто. Туди ж розбиваємо два яйця, додаємо 2 столові ложки цукру, ванілін і 50 грам вершкового масла (стільки ж залишаємо для змащування готового розкачаного тіста). Усе перемішуємо вінчиком.

Опара з яйцями та вершковим маслом Збивання опари з вершковим маслом

  • До цього часу вже має приготуватися гарбуз. Дістаємо запечені шматочки з духовки, обрізаємо підгорілі ділянки, якщо вони є, і відокремлюємо м'якоть від шкірки. Часточки ріжемо на дрібніші шматочки і перетворюємо на пюре за допомогою блендера.

Запечені шматочки гарбуза Пюре із запеченого гарбуза

  • У миску з рідкими інгредієнтами поступово додаємо гарбузове пюре і просіваємо борошно (краще робити це по черзі - 3 ложки пюре, 3 ложки борошна...). Заодно засипаємо родзинки.

    Під кінець гарбузове тісто вже неможливо буде промішати ложкою - вимішуємо руками. Коли воно буде досить крутим, можна викласти його з миски на стіл, присипаний борошном. Якщо наприкінці воно все ще трохи липне до рук, нічого страшного. Не варто забивати його борошном. Але якщо воно надто вже клейке, борошна все ж доведеться додати. Готове тісто скачуємо в кулю, кладемо в миску, накриваємо рушником і залишаємо в теплому місці на 1 годину. За цей час воно має піднятися.

Приготування дріжджового гарбузового тіста Дріжджове тісто для гарбузових синнабонів

  • Коли дріжджі зроблять свою справу і тісто збільшиться в об'ємі, потрібно дістати його з миски, трохи обім'яти і розкачати на присипаному борошном столі або силіконовому килимку. Товщина виходить близько 7 міліметрів, розмір пласта - приблизно 40 х 50 см. Отриманий пласт тіста рівномірно змащуємо вершковим маслом, що залишилося, посипаємо цукром і корицею.

Розкатаний пласт тіста для гарбузових булочок Пласт тіста, посипаний цукром і корицею

  • Скачуємо заготовку в рулет і розрізаємо його на 8 частин (кількість частин опціональна - орієнтуйтеся за розміром форми для випікання). Отримані «равлики» викладаємо у форму зрізом догори. Якщо ємність прямокутна - у два ряди, якщо кругла - як вийде. Зверху теж посипаємо цукром і корицею. Якщо у вас є варення (гарбузове або інше відповідне), можна покласти трохи на кожну заготовку. Залишаємо хвилин на 10, щоб тісто ще трохи відстоялося. У цей час розігріваємо духовку до 180 градусів.

Скачування тіста в рулет Розрізання рулету з тіста

  • У розігріту духовку ставимо підготовлену форму і виставляємо таймер на 25 хвилин. Але цілком можливо, що цього часу не вистачить - духовки бувають різні. Діставайте випічку, щойно поверхня тіста підрум'яниться. Дайте трохи охолонути - і можна радувати себе і своїх близьких дивовижними булочками з гарбуза.

Гарбузові булочки перед випіканням Готові гарбузові булочки

Гарбузова булочка-равлик
Звичайно, цей рецепт не належить до розряду «швидко і смачно» - щоб приготувати таку смакоту, доведеться витратити певний час. Але що таке ці півтори години, якщо вже в процесі приготування оселя наповнюється чудовим ароматом кориці та ванілі, а в результаті виходять рум'яні «равлики», схожі на класичні сіннабони, але із сонячно-жовтого гарбузового тіста.

Гарбузова булочка з варенням

Ще один приємний момент - можна нескінченно експериментувати з начинкою. Це може бути і гарбузове варення, і шматочки кураги, і терті горішки... Все, що підкаже ваша фантазія! Винаходьте нові рецепти - і не забудьте поділитися в коментарях результатами своєї кулінарної творчості. Смачного!

Інші рецепти
20 ідей, як прикрасити стіл на день народження для хлопчика і для дівчинки
20 ідей, як прикрасити стіл на день народження для хлопчика і для дівчинки
Діти дуже люблять свята не тільки через подарунки. Цього дня радісний настрій дарують весела музика, можливість пограти з друзями, розваги, яскраві
Бісквітний торт зі сметанним кремом і чорносливом
Бісквітний торт зі сметанним кремом і чорносливом
Молочний торт із чорносливом, горіхами на сметанно-масляному заварному кремі. Ніжний вершковий смак цього торта нікого не залишить байдужим.
Вівсяний кисіль - як варити в домашніх умовах
Вівсяний кисіль - як варити в домашніх умовах
Кисіль, приготований із вівсяних пластівців або крупи, користується не такою популярністю, як фруктові або ягідні аналоги напою. Найчастіше його
4 способи фарбування яєць на Великдень серветками
4 способи фарбування яєць на Великдень серветками
Час виконання - 30 хвилин. Кількість яєць - 1 десяток. У перекладі з французької слово «декупаж» означає «вирізання». Швидкий спосіб фарбування яєць
2 варіанти приготування рибних котлет із минтая
2 варіанти приготування рибних котлет із минтая
Рибні котлети готуються швидко. Для підготовки фаршу потрібно хвилин 10, а на просмажування або приготування на парі піде близько 30 хвилин. З 500 г
Варимо яйця пашот - як це зробити правильно
Варимо яйця пашот - як це зробити правильно
Яйця, приготовані способом пашот, давно зарекомендували себе тільки з найкращих сторін. Їх можна використовувати як самодостатню страву, складову