Паста з креветками в ніжному вершково-часниковому соусі
Буває, живеш як середньостатистичний громадянин у звичайному місті, ходиш на звичайну роботу, їси звичайну їжу - а тут раптом душа вимагає чогось іншого. На рябчиків з ананасами, звісно, не претендуємо, але ось борщі та картопля порядком набридли. Треба якось урізноманітнити меню, і бажано без особливого клопоту. У авторів сайту dompovarov.ru з цього приводу є маса ідей, але сьогодні зупинимося на одній - будемо прикрашати звичні будні середземноморським смаком пасти з креветками у вершковому соусі. Рецепт особливо потішить любителів морепродуктів і тих, хто живе в глибині материка і не балує свій організм багатою йодом корисною їжею.
Інгредієнти
- Ставимо розігріватися сковороду зі шматочком вершкового масла. Температура не має бути максимальною - на моїй плиті це 5-й рівень нагріву з 6 доступних. Поки масло тане, ріжемо половинку цибулини пів- або чвертькільцями, чистимо зубчики часнику. У цей же час можна ставити кип'ятитися воду для пасти.
- Кладемо на сковороду цибулю, видавлюємо туди ж часник і періодично помішуємо, щоб засмажка не пригорала. Готуємо до золотистого кольору.
- До цибулі та часнику кладемо креветок, обсмажуємо кілька хвилин і заливаємо вершками. Додаємо сіль (половину чайної ложки або трохи більше) і спеції - сушені трави та суміш перців. Можна брати готовий набір спецій для морепродуктів. Накриваємо кришкою і залишаємо соус тушкуватися на невеликому вогні.
- Закипілу воду солимо і відправляємо туди пасту. Варитися вона повинна майже стільки ж, скільки вказано на упаковці, але на хвилину менше. Коли паста буде майже готова, за допомогою шумівки перекладаємо її в сковороду.
- Перемішуємо пасту з креветками у вершково-часниковому соусі. Чекаємо хвилину - і можна подавати до столу. Якщо безпосередньо перед подачею посипати кожну порцію тертим сиром, вийде особливо смачно.
Нюанси та поради
Мабуть, повторю найтривіальнішу пораду, яку, на жаль, часто ігнорують: щоб вийшла смачна страва, потрібно брати якісні інгредієнти. У цьому випадку це, насамперед, паста. Не підійдуть будь-які дешеві макарони, куплені на вагу. Це має бути паста гідної якості, зроблена з пшениці твердих сортів. Вариться вона не менше 10-15 хвилин. Якщо на упаковці макаронів вказано інший час, для цього рецепта вони не підійдуть.
У всіх подібних стравах важливо не переборщити зі спеціями. Орієнтуйтеся на свій смак: якщо не любите базилік, просто не додавайте його. Те саме стосується й інших приправ.
Якщо вершки у вас 10-відсоткові, можна приготувати страву і з ними. У цьому випадку не шкодуйте вершкового масла.
Сир підійде будь-який вершковий, можна використовувати пармезан. А ось сири з яскраво вираженим ароматом краще залишити для інших страв.
Замість заморожених креветок можна використовувати «морський коктейль» - соус вийде нітрохи не гіршим.