Дуже смачна паста з гарбузом і беконом по-італійськи
Як ви зазвичай готуєте спагеті? З фаршем і томатним соусом? З куркою та вершками? Віддаєте перевагу класичній карбонарі? Усе це, безумовно, смачно, але було вже тисячу разів. Пропонуємо незвичайний сезонний варіант - рецепт пасти з гарбузом і беконом по-італійськи. Така страва готується просто, має вишуканий вигляд, на смак - просто смакота.
Інгредієнти
- Паста - 250 г;
- Гарбуз - 200 г;
- Бекон або грудинка - 150 г;
- Вершки 20% - ½ склянки;
- Цибуля ріпчаста - 1 шт.;
- Часник - 2 зубчики;
- Сушені кріп і петрушка - по ½ ч. л.;
- Суміш перців - за смаком;
- Сіль - за смаком.
До списку інгредієнтів можна додати тертий сир - якщо посипати ним пасту перед подачею, вийде особливо смачно.
Краще готувати макарони з гарбузом мускатного сорту. Не бійтеся, що вийде занадто солодко: сіль, часник, бекон і спеції відмінно збалансують смак.
Для приготування знадобляться:
- Обробна дошка;
- Кухонний ніж;
- Сковорода і лопатка;
- Каструля з водою;
- Часникодавилка;
- Друшляк, шумівка або виделка.
Процес приготування
- Цибулю ріжемо чвертькільцями або дрібніше, відправляємо на сковорідку через 5 хвилин після гарбуза. Пасеруємо все разом, не забуваючи помішувати лопаткою.
На цьому етапі вже можна ставити кип'ятитися воду для пасти (або пізніше закип'ятіть воду в електричному чайнику і перелийте її в каструлю - так буде швидше).
- Бекон або грудинку ріжемо тонкими шматочками і додаємо до овочів на сковорідці. Слідкуйте за температурою, щоб нічого не підгоріло. Обсмажуйте до апетитної скоринки та характерного аромату.
- Посоліть воду, що закипіла в каструлі, покладіть у неї пасту і готуйте на хвилину менше, ніж зазначено на упаковці. Коли гарбуз і цибуля стануть м'якими, а шматочки бекону підрум'яняться, вилийте на сковорідку вершки, додайте сушену зелень, сіль і перець. Видавіть туди ж часник. Перемішайте, залиште під кришкою ще хвилин на 5. Якщо паста ще не готова, пригасіть вогонь під сковородою, але повністю не вимикайте.
- Готову пасту перекладіть на сковороду. Якщо це спагеті або фетучіні, зручно використовувати виделку або друшляк. Більш дрібні види макаронів можна перекладати шумівкою. Перемішайте пасту з соусом і залиште на 3 хвилини на середньому вогні. Розкладіть по тарілках, посипте тертим сиром і відразу подавайте на стіл. Смачного!
Ваші близькі неодмінно оцінять пасту з гарбузом і беконом по достоїнству. Чимось вона нагадує карбонару, але смак набагато багатший і цікавіший. Спробуйте!