Прості та смачні кулінарні рецепти
Простосмак » Другі страви » Ніжна паста з тріскою у вершковому соусі для сімейної вечері

Ніжна паста з тріскою у вершковому соусі для сімейної вечері

Паста з рибою

У всьому світі люблять різні види пасти. У нашому випадку мова піде про пасту з рибою у вершковому соусі, яка порадує навіть дітей. За бажання можна використовувати будь-який сорт морепродуктів, але підсумок буде завжди один - ситна, ароматна і проста в приготуванні страва.

Інгредієнти

Інгредієнти для пасти з білою рибою

  • біла риба - 500 гр;
  • паста - 300 г;
  • ріпчаста цибуля - 1 середня головка;
  • 1 невелика морква;
  • вершки 10-15% жирності - 500 мл;
  • рослинну олію - 2 столові ложки;
  • зелену цибулю;
  • сіль і перець.

Необхідний посуд і техніка:

  • невелика каструля для варіння пасти;
  • сковорода;
  • терка;
  • обробна дошка;
  • ніж;
  • друшляк.

Процес приготування

Насамперед необхідно підготувати всі інгредієнти. Найкраще використовувати вершки жирністю не більше 15%, однак якщо у вас відсоток вищий, то розбавте їх невеликою кількістю води.

Дрібно нарізана цибуля і терта морква

Цибуля та морква на сковороді

Риба з цибулею та морквою на сковороді

Відварена паста в друшляку

Риба з овочами у вершках

Додавання солі та перцю до вершкового соусу з рибою

Подрібнена зелена цибуля

Вершковий соус із рибою, овочами та зеленою цибулею

Паста з рибою та зеленою цибулею

  1. Наберіть у каструлю приблизно 1 літр води, додайте 1 чайну ложку кухонної солі та поставте на сильний вогонь, накривши кришкою. Поки вода для пасти закипає, займемося приготуванням соусу. Для початку необхідно очистити цибулю і моркву. Цибулю нарубати кубиками середнього розміру, а моркву натерти на дрібній тертці.
  2. Ставимо сковороду на сильний вогонь, додаємо рослинну олію. Після того, як воно розжарилося (на це піде приблизно 1 хвилина), відправляємо в сковороду підготовлені овочі.
  3. До цього часу вода для пасти має закипіти, тому можна приступити до варіння. Зверніть увагу: кожен вид пасти вариться певний час, найкраще подивитися на пакуванні необхідне число хвилин для приготування і варити на кілька хвилин менше, щоб макарони залишилися в стані аль денте.

    Після того як відправили пасту варитися, приступаємо до риби. Ідеально для цього рецепта підійде тріска, але в моєму холодильнику знайшовся тільки минтай, тож я використовувала його. У моєму випадку риба вже була почищена заздалегідь, відокремлена від кісток.

    Маленька порада: якщо хочете відокремити минтай від кісток, не розморожуйте його повністю. Злегка підморожене м'ясо легше відходить від кістки.

    Я просто порізала очищені шматочки на кубики приблизно 1х1 см. Далі в підсмажені овочі відправляємо нашу рибу.

  4. Смажимо буквально 3-4 хвилини (не пересмажте!). Минтай і тріска дуже ніжні, а якщо їх повинно тримати на вогні, то риба стане сухою.

    Приблизно в цей час звариться паста. Відкидаємо її на друшляк і поки що залишаємо осторонь.

  5. Після невеликого обсмажування додаємо до риби та овочів вершки. Усе перемішуємо, накриваємо кришкою і залишаємо до закипання соусу.
  6. Як тільки соус закипів, додаємо сіль і перець за смаком. У моєму випадку це чайна ложна солі та половина чайної ложки перцю.
  7. Даємо соусу прокипіти ще кілька хвилин, а поки рубаємо зелену цибулю на невеликі брусочки. Залишаємо трохи цибулі для прикраси перед подачею.
  8. Додаємо в соус нарізану цибулю, ретельно перемішуємо і вимикаємо вогонь.
  9. Якщо ви готуєте на один раз, то соус і пасту можна об'єднати одразу в сковороді. Але в моєму випадку я залишила їх окремо - так паста залишається al dente. Акуратно викладаємо все на тарілку і зверху посипаємо відкладеною зеленою цибулею.

Смачного!

Інші рецепти
Класичний рецепт пасти карбонара з беконом у вершковому соусі
Класичний рецепт пасти карбонара з беконом у вершковому соусі
Традиційна страва італійської кухні - паста карбонара - подається у всіх ресторанах і кафе Італії. Воно просте, швидке в приготуванні і не вимагає
Продукти з найвищим вмістом холестерину: чи варто їх боятися
Продукти з найвищим вмістом холестерину: чи варто їх боятися
Лікарі-кардіологи часто розповідають своїм пацієнтам про те, в яких продуктах багато холестерину. Адже цю речовину давно оголошено основним
Найбезпечніший посуд для здоров'я і найшкідливіший для нього
Найбезпечніший посуд для здоров'я і найшкідливіший для нього
Який посуд зовсім не підходить для приготування їжі? Пластиковий посуд Алюмінієвий посуд Посуд із меламіну Під час виготовлення каструль і
Коли краще солити плов, щоб він вийшов «справжнім»: соковитим, смачним, насиченим
Коли краще солити плов, щоб він вийшов «справжнім»: соковитим, смачним, насиченим
Питання та відповіді Коли не можна солити плов? Що робити, якщо плов пересолений? Кухарі рекомендують солити плов кілька разів у процесі
Дуже смачна паста з гарбузом і беконом по-італійськи
Дуже смачна паста з гарбузом і беконом по-італійськи
Як ви зазвичай готуєте спагеті? З фаршем і томатним соусом? З куркою та вершками? Віддаєте перевагу класичній карбонарі? Усе це, безумовно, смачно,
Готуємо паску в мультиварці: легкий рецепт із покроковою інструкцією
Готуємо паску в мультиварці: легкий рецепт із покроковою інструкцією
Паску в мультиварці приготувати не складно, але сам процес трохи таємничий, і вимагає частки чаклунства. Ви готові до цього? З усіх страв, тільки