Ніжна паста з тріскою у вершковому соусі для сімейної вечері
У всьому світі люблять різні види пасти. У нашому випадку мова піде про пасту з рибою у вершковому соусі, яка порадує навіть дітей. За бажання можна використовувати будь-який сорт морепродуктів, але підсумок буде завжди один - ситна, ароматна і проста в приготуванні страва.
Інгредієнти
- біла риба - 500 гр;
- паста - 300 г;
- ріпчаста цибуля - 1 середня головка;
- 1 невелика морква;
- вершки 10-15% жирності - 500 мл;
- рослинну олію - 2 столові ложки;
- зелену цибулю;
- сіль і перець.
Необхідний посуд і техніка:
- невелика каструля для варіння пасти;
- сковорода;
- терка;
- обробна дошка;
- ніж;
- друшляк.
Процес приготування
Насамперед необхідно підготувати всі інгредієнти. Найкраще використовувати вершки жирністю не більше 15%, однак якщо у вас відсоток вищий, то розбавте їх невеликою кількістю води.
- Наберіть у каструлю приблизно 1 літр води, додайте 1 чайну ложку кухонної солі та поставте на сильний вогонь, накривши кришкою. Поки вода для пасти закипає, займемося приготуванням соусу. Для початку необхідно очистити цибулю і моркву. Цибулю нарубати кубиками середнього розміру, а моркву натерти на дрібній тертці.
- Ставимо сковороду на сильний вогонь, додаємо рослинну олію. Після того, як воно розжарилося (на це піде приблизно 1 хвилина), відправляємо в сковороду підготовлені овочі.
- До цього часу вода для пасти має закипіти, тому можна приступити до варіння. Зверніть увагу: кожен вид пасти вариться певний час, найкраще подивитися на пакуванні необхідне число хвилин для приготування і варити на кілька хвилин менше, щоб макарони залишилися в стані аль денте.
Після того як відправили пасту варитися, приступаємо до риби. Ідеально для цього рецепта підійде тріска, але в моєму холодильнику знайшовся тільки минтай, тож я використовувала його. У моєму випадку риба вже була почищена заздалегідь, відокремлена від кісток.
Маленька порада: якщо хочете відокремити минтай від кісток, не розморожуйте його повністю. Злегка підморожене м'ясо легше відходить від кістки.
Я просто порізала очищені шматочки на кубики приблизно 1х1 см. Далі в підсмажені овочі відправляємо нашу рибу.
- Смажимо буквально 3-4 хвилини (не пересмажте!). Минтай і тріска дуже ніжні, а якщо їх повинно тримати на вогні, то риба стане сухою.
Приблизно в цей час звариться паста. Відкидаємо її на друшляк і поки що залишаємо осторонь.
- Після невеликого обсмажування додаємо до риби та овочів вершки. Усе перемішуємо, накриваємо кришкою і залишаємо до закипання соусу.
- Як тільки соус закипів, додаємо сіль і перець за смаком. У моєму випадку це чайна ложна солі та половина чайної ложки перцю.
- Даємо соусу прокипіти ще кілька хвилин, а поки рубаємо зелену цибулю на невеликі брусочки. Залишаємо трохи цибулі для прикраси перед подачею.
- Додаємо в соус нарізану цибулю, ретельно перемішуємо і вимикаємо вогонь.
- Якщо ви готуєте на один раз, то соус і пасту можна об'єднати одразу в сковороді. Але в моєму випадку я залишила їх окремо - так паста залишається al dente. Акуратно викладаємо все на тарілку і зверху посипаємо відкладеною зеленою цибулею.
Смачного!