Класичний рецепт пасти карбонара з беконом у вершковому соусі
Традиційна страва італійської кухні - паста карбонара - подається у всіх ресторанах і кафе Італії. Воно просте, швидке в приготуванні і не вимагає великої кількості інгредієнтів. Таку пасту ви легко зможете зробити і вдома, особливо якщо під рукою є рецепт, де крок за кроком описаний і проілюстрований весь процес приготування. Така страва - ідеальний варіант для обіду або вечері, вся сім'я залишиться задоволена!
Інгредієнти
- бекон (або грудинка) - 150 г;
- довгі макарони (спагеті або букатині) - 300 г;
- жирні вершки - 180-200 мл;
- часник - 1 великий зубчик;
- яйця - 2 шт.;
- твердий сир - 80-100 г;
- сіль;
- чорний перець;
- рослинна олія для обсмажування;
Посуд і техніка:
- дошка для нарізки продуктів;
- кухонний ніж;
- невелика миска;
- терка;
- ложки (для варіння макаронів і приготування вершкового соусу);
- виделка або вінчик для збивання яєць;
- сковорода;
- каструля;
- кухонна плита;
Процес приготування
- Тим часом у підсоленій воді відваріть спагеті. Під час варіння чітко дотримуйтесь інструкції на упаковці. Для відварювання, як правило, потрібно 6-8 хвилин.
- Злегка збийте яйця.
- До обсмаженого з часником бекону додайте вершки, збиті яйця, чорний перець. Якщо необхідно, підсоліть. Гарненько все перемішайте. Доведіть суміш до кипіння і поваріть хвилини 2-3.
- Додайте в сковороду з соусом 2/3 натертого сиру і знову перемішайте.
- Одразу після цього викладіть макарони та швидко змішайте їх із вершковим соусом.
- Зніміть сковороду з плити, розкладіть страву по тарілках і, посипавши зверху сиром, подавайте.
Кілька порад
Карбонара з беконом і вершками - улюблена всіма страва італійської кухні. В ідеалі (в класичному варіанті) використовується щековина, добре підходять також бекон, корейка, грудинка або жирний окіст. Якщо хочете зменшити калорійність страви, її можна зробити і з шинкою.
Для соусу краще взяти вершки з високим відсотком жирності, проте підходять також 15%-ві та 20%-ві. Можна приготувати вершковий соус навіть із використанням жирного молока.
У класичному рецепті головним інгредієнтом є спагеті. Проте приготувати пасту карбонара можна з використанням макаронних виробів будь-якого виду.
Якщо збираєтеся готувати більшу кількість порцій пасти, для зручності візьміть глибоку сковороду з високими бортами. У ній буде зручніше перемішувати макарони з соусом.
Якщо не любите багато часнику в їжі, можете взяти маленький зубчик, проте не варто повністю виключати цей інгредієнт. При приготуванні не використовуються спеції (за винятком солі та перцю), а часник надає гостроти, пікантності, апетитного смаку й аромату. Дотримуючись усіх цих рекомендацій, ви без зусиль зробите в домашніх умовах італійську пасту і привнесете на свою кухню образ і аромат Італії!