Прості та смачні кулінарні рецепти
Простосмак » Другі страви » Класичний рецепт пасти карбонара з беконом у вершковому соусі

Класичний рецепт пасти карбонара з беконом у вершковому соусі

Паста карбонара

Традиційна страва італійської кухні - паста карбонара - подається у всіх ресторанах і кафе Італії. Воно просте, швидке в приготуванні і не вимагає великої кількості інгредієнтів. Таку пасту ви легко зможете зробити і вдома, особливо якщо під рукою є рецепт, де крок за кроком описаний і проілюстрований весь процес приготування. Така страва - ідеальний варіант для обіду або вечері, вся сім'я залишиться задоволена!

Інгредієнти


Інгредієнти для пасти карбонара

 

  • бекон (або грудинка) - 150 г;
  • довгі макарони (спагеті або букатині) - 300 г;
  • жирні вершки - 180-200 мл;
  • часник - 1 великий зубчик;
  • яйця - 2 шт.;
  • твердий сир - 80-100 г;
  • сіль;
  • чорний перець;
  • рослинна олія для обсмажування;

Посуд і техніка:

  • дошка для нарізки продуктів;
  • кухонний ніж;
  • невелика миска;
  • терка;
  • ложки (для варіння макаронів і приготування вершкового соусу);
  • виделка або вінчик для збивання яєць;
  • сковорода;
  • каструля;
  • кухонна плита;

Процес приготування

Тертий сир, шматочки бекону і часник

Подрібнений часник на сковороді Часник і бекон на сковороді

  • Тим часом у підсоленій воді відваріть спагеті. Під час варіння чітко дотримуйтесь інструкції на упаковці. Для відварювання, як правило, потрібно 6-8 хвилин.

Відварювання спагеті в киплячій воді

  • Злегка збийте яйця.

Злегка збиті яйця в тарілці

  • До обсмаженого з часником бекону додайте вершки, збиті яйця, чорний перець. Якщо необхідно, підсоліть. Гарненько все перемішайте. Доведіть суміш до кипіння і поваріть хвилини 2-3.

Вершковий соус із беконом на сковороді

  • Додайте в сковороду з соусом 2/3 натертого сиру і знову перемішайте.

Додавання тертого сиру до вершкового соусу

  • Одразу після цього викладіть макарони та швидко змішайте їх із вершковим соусом.

Макарони з вершковим соусом і беконом у сковороді

  • Зніміть сковороду з плити, розкладіть страву по тарілках і, посипавши зверху сиром, подавайте.

Паста карбонара на тарілці

Кілька порад

Карбонара з беконом і вершками - улюблена всіма страва італійської кухні. В ідеалі (в класичному варіанті) використовується щековина, добре підходять також бекон, корейка, грудинка або жирний окіст. Якщо хочете зменшити калорійність страви, її можна зробити і з шинкою.

Для соусу краще взяти вершки з високим відсотком жирності, проте підходять також 15%-ві та 20%-ві. Можна приготувати вершковий соус навіть із використанням жирного молока.

У класичному рецепті головним інгредієнтом є спагеті. Проте приготувати пасту карбонара можна з використанням макаронних виробів будь-якого виду.

Якщо збираєтеся готувати більшу кількість порцій пасти, для зручності візьміть глибоку сковороду з високими бортами. У ній буде зручніше перемішувати макарони з соусом.

Якщо не любите багато часнику в їжі, можете взяти маленький зубчик, проте не варто повністю виключати цей інгредієнт. При приготуванні не використовуються спеції (за винятком солі та перцю), а часник надає гостроти, пікантності, апетитного смаку й аромату. Дотримуючись усіх цих рекомендацій, ви без зусиль зробите в домашніх умовах італійську пасту і привнесете на свою кухню образ і аромат Італії!

Інші рецепти
Дуже смачна паста з гарбузом і беконом по-італійськи
Дуже смачна паста з гарбузом і беконом по-італійськи
Як ви зазвичай готуєте спагеті? З фаршем і томатним соусом? З куркою та вершками? Віддаєте перевагу класичній карбонарі? Усе це, безумовно, смачно,
Коли і скільки потрібно солити макарони під час варіння, щоб вони не розварилися
Коли і скільки потрібно солити макарони під час варіння, щоб вони не розварилися
Кухарі відповіли, коли солити макарони під час варіння. Сіль потрібно додати у воду до того, як вона почне закипати. Продукт починають варити через
Макарони альденте - як і скільки варити, чим заправляти
Макарони альденте - як і скільки варити, чим заправляти
Незважаючи на те, що спагеті, локшину, макарони, або пасту, традиційно вважають споконвічно італійською стравою, походженням такого популярного
Найбезпечніший посуд для здоров'я і найшкідливіший для нього
Найбезпечніший посуд для здоров'я і найшкідливіший для нього
Який посуд зовсім не підходить для приготування їжі? Пластиковий посуд Алюмінієвий посуд Посуд із меламіну Під час виготовлення каструль і
Макарони в мікрохвильовці - як зварити, щоб було смачно
Макарони в мікрохвильовці - як зварити, щоб було смачно
З появою низки сучасних кухонних девайсів, у господинь з'явилася можливість готувати макарони найрізноманітнішими способами. Дедалі частіше
Дуже смачна паста болоньєзе за класичним рецептом
Дуже смачна паста болоньєзе за класичним рецептом
Італійська паста болоньєзе готується із соковитого фаршу і томатів, які приправляють спеціями, м'ясним бульйоном і червоним сухим вином.