Оладки з гарбуза та яблук з оригінальним «мармеладним» доповненням
Оладки - страва смачна й улюблена багатьма, але, на жаль, не найкорисніша. Але хто сказав, що з цим нічого не можна зробити? Звісно, істотно знизити калорійність і перетворити домашній десерт на знежирений перекус ми не зможемо, але ось додати в нього вітамінів і клітковини - цілком у наших силах. Отже, сьогодні готуємо оладки з гарбуза та яблук!
Інгредієнти
- Гарбуз - 300 г;
- Яблука - 100 г;
- Борошно - 200 г;
- Цукор - 3 ст. л.;
- Яйця - 2 шт.;
- Кефір - 150 мл;
- Сода - ½ ч. л.;
- Ванілін - за бажанням;
- Олія для смаження.
- Яблуко - 1 шт.;
- Гарбуз - 250 г;
- Масло вершкове - 20 г;
- Цукор - 2-3 ст. л.
- Миска для змішування;
- Вінчик і столова ложка;
- Терка (середня);
- Сито для борошна;
- Неглибока сковорода;
- Лопатка;
- Кухонна плита.
Процес приготування
- Перше, що потрібно зробити, - очистити від шкірки та насіння гарбуз і яблуко. М'якоть натираємо на середній тертці та складаємо в глибоку миску. Якщо виділилося багато соку, надлишки краще злити, щоб тісто не вийшло занадто рідким.
- У ту ж миску розбиваємо два яйця, насипаємо цукор і виливаємо кефір. Усе перемішуємо вінчиком, ложкою або лопаткою для тіста.
- В отриману суміш просіваємо борошно з харчовою содою, знову все ретельно перемішуємо і даємо тісту відстоятися 5-10 хвилин, щоб сода встигла вступити в реакцію з кислотами, що містяться в кефірі, в яблуках і в гарбузі.
- Поки тісто відпочиває, ставимо сковорідку на сильний вогонь і трохи згодом наливаємо в неї олію. Коли вона достатньо розігріється, приступаємо до приготування: ложкою наливаємо тісто, формуючи майбутні оладки. Щойно вони підрум'яняться з одного боку, перевертаємо і смажимо до готовності. Якщо відчуваєте, що сковорідка розігрілася занадто сильно, краще трохи зменшити вогонь.
- Готові оладки бажано викласти на паперовий рушник, щоб він увібрав зайву олію. Після цього можна подавати до столу. Ми рекомендуємо доповнити їх натуральним «мармеладним» десертом, рецепт якого наведено нижче.
Готуємо солодке доповнення до оладок із гарбуза та яблук:
- Одне яблуко і невеликий шматочок гарбуза (близько 250 грам) очищаємо і ріжемо дрібними кубиками.
- Сковороду розігріваємо, кладемо на дно шматочок вершкового масла і висипаємо зверху гарбузові кубики.
- Чекаємо, коли вміст сковорідки прогріється або навіть злегка підрум'яниться, додаємо нарізане яблуко і посипаємо кубики цукром.
- Готуємо до м'якості. Подаємо з оладками або просто до чаю.
Нюанси та поради
Оладки з гарбузом і яблуками на кефірі - страва дуже проста, але, тим не менш, смачна. Зіпсувати його ви ризикуєте в трьох випадках:
- якщо взяли неякісне борошно;
- якщо переборщили з содою;
- якщо відволікаєтеся під час смаження, «підпаливши» вміст сковороди.
Будьте уважні, і жодна з цих неприємностей не завадить вам насолодитися смаком свіжого домашнього десерту. Смачного!
Інші рецепти
Зробити домашній сервелат із курки та свинини
Дуже смачний, ніжний, пряний домашній сервелат з добірного м'яса і майже без хімії своїми руками обов'язково потішить всю сім'ю.
Дуже смачні оладки з гарбузом на кефірі за 15 хвилин
Похмурим осіннім ранком хочете побалувати себе свіжими смачними оладками, але не любите довго возитися на кухні? Тоді хороші новини спеціально для
Що приготувати з кислого молока: ТОП-10 оригінальних рецептів простих і смачних страв
Молоко - продукт, що швидко псується. Навіть пастеризований магазинний продукт після закінчення терміну придатності прокисає. Але це не означає, що
Найкращі пишні млинці без дріжджів на кефірі
Млинці на кефірі готують здавна. Згідно з давнім повір'ям, найперший пісний млинець спекла господиня в російській печі абсолютно випадково.
Вдалий експеримент: заливний пиріг на кефірі з яблуками та гарбузом
В останні дні листопада, коли осінні барви вже потьмяніли, а радіти першому снігу поки що зарано, так хочеться чогось яскравого, затишного - і
Скільки важить яблуко середнього розміру: чи є зв'язок між сортом, розміром і калорійністю
Яблуко - один із найкорисніших і найдоступніших фруктів. Вага яблука середнього розміру становить 150-160 гр. Однак цього достатньо, щоб людський