Прості та смачні кулінарні рецепти
Простосмак » Другі страви » 5 швидких і смачних рецептів приготування цвітної капусти на сковороді

5 швидких і смачних рецептів приготування цвітної капусти на сковороді

5 швидких і смачних рецептів приготування цвітної капусти на сковороді
  • З вершковим соусом
  • До одних із найкорисніших овочів належить цвітна капуста, в ній містяться вітаміни різних груп, поживні речовини. Незважаючи на багатий склад, продукт вважається низькокалорійним. Капуста виходить смачною в будь-якому виконанні, але особливо вона гарна в обсмаженому вигляді. Є різні способи, як приготувати цвітну капусту швидко та смачно на сковороді, варто розглянути найцікавіші варіанти.

    У клярі

    Для приготування цієї найсмачнішої страви витрачаються лічені хвилини. Капуста за рахунок кляру виходить соковитою, апетитною всередині, хрусткою зовні.

    Цвітна капуста в клярі 6

    Необхідний набір компонентів:

    • цвітна капуста - 0,3 кг;
    • часникові зубки - 2 шт.
    • яйце куряче - 2 шт.;
    • олія соняшникова - 2 ст. л. ложки;
    • сіль і приправи.

    Цвітна капуста в клярі

    Цвітна капуста в клярі 1

    Цвітна капуста в клярі 2

    Цвітна капуста в клярі 3

    Цвітна капуста в клярі 4

    Цвітна капуста в клярі 5

    Покрокове приготування:

    1. Овоч ретельно промивається, розділяється на суцвіття, укладається в підходящу за розміром каструлю і вариться до готовності. Після того як рідина закипить, засікають рівно 7 хвилин, потім зливають воду і злегка підсушують суцвіття.
    2. У глибокій тарілці збиваються яйця, додається подрібнений часник, маса підсолюється, приправляється. Вноситься капуста, все перемішується, щоб кожне суцвіття було вкрите яєчною сумішшю.
    3. Розігрівається на сковорідці олія, викладається капуста, все обсмажується до появи рум'яної скоринки.

    Капуста смакує з соусом, з м'ясним гарніром. Страва смачна як у холодному, так і в гарячому вигляді, але перед подачею краще дати зайвому жиру стекти. Для цього достатньо після смаження викласти суцвіття на паперову серветку, яка вбере в себе всі надлишки олії.

    У сирному клярі

    Один із найпопулярніших рецептів, у такому виконанні цвітна капуста подобається всім без винятку. Потрібно запастися таким:

    • капустою - 1 кг;
    • пшеничним борошном - 1,5 ст. ложки;
    • яйцем - 4 шт.;
    • твердим сиром - 10 г;
    • сіллю з перцем;
    • сухим часником, петрушкою, паприкою;
    • олією соняшниковою.

    Цвітна капуста в сирному клярі

    Подальші дії виконуються поетапно:

    1. Готується капуста, качан розділяється на суцвіття, відварюється протягом 5 хвилин. Дістаються і злегка підсушуються.
    2. Подрібнюється за допомогою терки сир, збиваються з сіллю яйця, інгредієнти з'єднуються, приправляються підготовленими спеціями.
    3. Кожне із суцвіть посипають борошном, потім занурюють у сирний кляр і відправляють у розігріту олію на сковороді.

    Готовність визначається за красивою апетитною скоринкою. Дуже важливо добре просушити капусту після варіння, до вологої поверхні кляр не прилипне.

    У панірувальних сухарях

    Одночасно проста, смачна і швидка страва - ця капуста, обсмажена в сухарях. Спочатку потрібно зайнятися підготовкою продуктів, запастися таким:

    • суцвіттями капусти - 0,9 г;
    • перемеленими сухарями - 120 г;
    • великими яйцями - 2 шт.;
    • сіллю і спеціями - за смаком;
    • олією рослинною - 2 ст. л. ложками;
    • селерою - 1 стеблом.

    Далі діяти послідовно:

    1. Насамперед розділяється на суцвіття овоч, потім капуста замочується у воді на одну годину.
    2. Селера опускається в каструлю з водою і ставиться на плиту, після закипання додаються відмочені суцвіття. Овочі варяться на повільному полум'ї близько 7 хвилин.Цвітна капуста в панірувальних сухарях 2
    3. Компоненти перекладаються в друшляк, зливається вся рідина.
    4. На сковороді підсмажуються панірувальні сухарі.Цвітна капуста в панірувальних сухарях
    5. В іншій пательні на олії смажиться капуста із селерою, після появи золотистої скоринки додаються сухарі, сіль зі спеціями. Страву готують ще 3 хвилини і подають до столу.Цвітна капуста в панірувальних сухарях 3Цвітна капуста в панірувальних сухарях

    У такому вигляді капуста може виступати як окрема страва або подаватися з гарніром.

    З овочами

    Цвітна капуста особливо гарна в поєднанні з обсмаженими овочами. Компоненти можуть додаватися різні, перевага віддається власному смаку.

    Класичний рецепт містить у собі такі інгредієнти:

    • цвітна капуста - 0,7 кг;
    • томати - 7 шт. середнього розміру;
    • цибуля ріпчаста - 3 шт.;
    • часник - 2 зубчики;
    • зелень - 1 пучок;
    • кабачок - 1 шт.;
    • прованські трави з сіллю - за смаком;
    • олія для обсмажування.

    Цвітна капуста з овочами

    Покроковий процес приготування:

    1. У киплячій воді відварюються суцвіття, рідину необхідно обов'язково підсолити. Буде достатньо 5 хвилин варіння.
    2. Займаються овочами, помідори нарізають маленькими кубиками, шаткують цибулини, ріжуть брусочками кабачок.
    3. Овочі обсмажуються в такій послідовності: спочатку кабачок із цибулькою, потім додаються суцвіття, в останню чергу кубики помідор. Сковорода прикривається кришкою, залишається тушкуватися близько 8 хвилин.
    4. Вносяться приправи, сіль, подрібнена зелень. Страву залишають на вогні ще на три хвилини.

    Цвітна капуста готова, можна подавати до столу.

    З вершковим соусом

    Дуже ніжного смаку набуває капуста завдяки вершковому соусу. Приготувати її можна з таких компонентів:

    • свіжі суцвіття - 0,3 кг;
    • нежирні вершки - 150 мл;
    • вершкове масло - 50 г;
    • спеції та сіль - за смаком.

    Цвітна капуста у вершковому соусі

    Поетапний процес:

    1. Вариться цвітна капуста в киплячій воді рівно три хвилини.
    2. Потім суцвіття перекладаються на пательню з розігрітою олією, обсмажуються до скоринки.
    3. У вершки засипають спеції з сіллю, масу перемішують і вливають до овоча. Готується близько чверті години під кришкою.
    4. За бажання додається нарізане куряче філе, грибочки, або перетертий сир. Це додасть страві ситності, пікантності. Гостроти додасть сушений часник.

    Страва відмінно поєднується з макаронними виробами, м'ясом. Це чудовий варіант для вечері, оскільки готується воно дуже просто, а головне, швидко.

    Найсмачніше виходить цвітна капуста саме в обсмаженому смаку. Вона особливо соковита й апетитна, до того ж на приготування йде мінімум часу. Любителям ситніших страв дозволяється додавати додаткові інгредієнти у вигляді овочів, м'яса.

    Інші рецепти
    Варимо яйця пашот - як це зробити правильно
    Варимо яйця пашот - як це зробити правильно
    Яйця, приготовані способом пашот, давно зарекомендували себе тільки з найкращих сторін. Їх можна використовувати як самодостатню страву, складову
    Вівсяний кисіль - як варити в домашніх умовах
    Вівсяний кисіль - як варити в домашніх умовах
    Кисіль, приготований із вівсяних пластівців або крупи, користується не такою популярністю, як фруктові або ягідні аналоги напою. Найчастіше його
    2 варіанти приготування рибних котлет із минтая
    2 варіанти приготування рибних котлет із минтая
    Рибні котлети готуються швидко. Для підготовки фаршу потрібно хвилин 10, а на просмажування або приготування на парі піде близько 30 хвилин. З 500 г
    Ароматні булочки з гарбузом, родзинками та корицею
    Ароматні булочки з гарбузом, родзинками та корицею
    Домашня випічка з ароматним чаєм - ось що може задати настрій вашим вихідним. Створіть для себе та своїх близьких атмосферу затишку та
    7 ефективних способів очистити чайник від накипу в домашніх умовах
    7 ефективних способів очистити чайник від накипу в домашніх умовах
    Про те, як очистити чайник від накипу, має знати кожна господиня. На жаль, поки що не придумано досить ефективних способів запобігання появі
    4 способи фарбування яєць на Великдень серветками
    4 способи фарбування яєць на Великдень серветками
    Час виконання - 30 хвилин. Кількість яєць - 1 десяток. У перекладі з французької слово «декупаж» означає «вирізання». Швидкий спосіб фарбування яєць