Прості та смачні кулінарні рецепти
Простосмак » Другі страви » Котлети з фаршу з сиром - цікавий варіант відомої класики

Котлети з фаршу з сиром - цікавий варіант відомої класики

Котлети з сиром всередині

У кожній родині є свій особливий рецепт котлет із фаршу. Ще з дитячого віку ми всі звикли до такої вечері, але що коли є можливість урізноманітнити класику, яка давно приїлася? Невеликий штрих у вигляді начинки додасть страві нового смаку, і котлети з сиром всередині стануть вашою улюбленою стравою.

Інгредієнти

Інгредієнти для котлет із сирною начинкою

  • фарш - 500 г;
  • хліб - 60 г;
  • молоко - 0,5 склянки;
  • середня ріпчаста цибуля;
  • рослинна олія - 100 мл;
  • яйце - 1 шт.;
  • сир - 100 г;
  • сіль і перець;
  • панірувальні сухарі.

Найкраще, якщо всі інгредієнти будуть кімнатної температури. Але фарш не слід тримати поза холодильником довше, ніж 20 хвилин.

Необхідний посуд і техніка:

  • дві чашки;
  • сковорода;
  • тарілки;
  • обробна дошка;
  • ніж.

Налаштовуємося на готування і приступаємо до справи!

Процес приготування

Розмочений у молоці багет

Дрібно нарізану цибулю

Нарізаний кубиками сир

Приготування фаршу для котлет

Порція фаршу для котлети

Фарш і сир для начинки

Котлета в яйці

Котлета в домашньому паніруванні

Котлети з фаршу в паніровці

Котлети смажаться на сковороді

Котлета на тарілці

Котлета з сирною начинкою

  1. Насамперед потрібно замочити хліб у молоці. Я використовую багет, але можна взяти звичайний білий хліб або батон. Молоко беріть будь-яке, на ваш смак. Тут вона потрібна лише для того, щоб розм'якшити хліб. Ламаємо багет на невеликі шматочки, зверху заливаємо молоком і трохи приминаємо рукою, щоб рідина почала вбиратися.
  2. Поки багет розмокає, наріжемо цибулю невеликими кубиками. Якщо ви не любите, коли цибуля трапляється в котлетах, то можна подрібнити її блендером, прокрутити через м'ясорубку або натерти на дрібній тертці.
  3. Тепер перейдемо до сиру. Тут можете брати будь-який, який знайдете вдома чи в магазині. Дуже смачно виходить із солоним сиром, наприклад із пармезаном. Другим чудовим варіантом стане сир моцарела, який красиво розплавиться всередині фаршу. Я використовую звичайний твердий сир. Його необхідно нарізати кубиками приблизно 0,5х0,5 см.
  4. До цього часу хліб добре вбере в себе молоко і стане дуже м'яким. Тому ми віджимаємо надлишки рідини та відправляємо хлібну масу в чашку разом із фаршем і нарізаною цибулею. Фарш можете використовувати будь-який, навіть курячий. Але найсоковитіші котлети виходять зі змішаного фаршу, (наприклад, яловичина + свинина або баранина). Я використовую перший варіант. Також у чашку додаємо чайну ложку солі та половину чайної ложки перцю. Тут усе строго на ваш смак - якщо є бажання, можна додати й інші трави та спеції.

    Ретельно все перемішуємо рукою до повністю однорідної маси. Дивіться, щоб не було ділянок, де скупчився хліб, адже в готовій котлеті такі шматочки псуватимуть загальне враження.

  5. Готовий фарш викладаємо невеликим млинчиком. Можна це робити в руці, на тарілці або на дошці - як вам буде зручніше.
  6. У самий центр поміщаємо нарізаний кубиками сир. Додавайте таку кількість, щоб було зручно навколо сиру згорнути весь фарш.
  7. Збираємо все у звичну котлету, ретельно закриваємо сир, щоб він не витік під час смаження. В окремій тарілці розбиваємо одне яйце і перемішуємо його виделкою до однорідності. Вмочуємо котлету в нього з двох боків. Цей етап не обов'язковий, ви можете смажити котлету без панірування, але мені такий варіант подобається більше.
  8. Після цього обвалюємо котлету в паніровці. Можна використовувати готову панірувальну суміш, але в мене домашня (складається з борошна, сухарів, кунжуту та насіння льону).
  9. У сковороду виливаємо всю рослинну олію, ставимо її на сильний вогонь і чекаємо, поки вона прогріється. Поки що збираємо всі котлети одразу, щоб смажити партіями без зупинки.
  10. У розпечену олію відправляємо котлети і зменшуємо вогонь до середнього рівня. Смажити їх слід по 5-7 хвилин з кожного боку - залежно від розміру. Після того, як підсмажився один бік, я перевернула їх на інший і прикрила сковороду кришкою.
  11. У кінцевому підсумку ми отримуємо рум'яні котлети, які вкриті хрусткою скоринкою, а всередині містять смачний розплавлений сир. Тільки подивіться на фото, які соковиті вони виходять всередині! Гарніром може виступати картопляне пюре, рис або овочевий салат.

Смачного!

Інші рецепти
2 варіанти приготування рибних котлет із минтая
2 варіанти приготування рибних котлет із минтая
Рибні котлети готуються швидко. Для підготовки фаршу потрібно хвилин 10, а на просмажування або приготування на парі піде близько 30 хвилин. З 500 г
Котлети з фаршу з помідором або грибами під сиром у духовці
Котлети з фаршу з помідором або грибами під сиром у духовці
Котлети з грибною начинкою, запечені в духовці під сиром, - чудовий варіант ситної та простої в приготуванні страви. Якщо у вас є готовий фарш,
Апетитні котлети з гречки та фаршу з хрусткою скоринкою
Апетитні котлети з гречки та фаршу з хрусткою скоринкою
Будь-яка господиня регулярно замислюється про те, щоб потішити своїх домашніх і приготувати що-небудь нове і незвичайне. У такому разі чудовим
Домашній сир із молока та сиру. 3 перевірені рецепти
Домашній сир із молока та сиру. 3 перевірені рецепти
Зробити сир із сиру в домашніх умовах дуже просто. Усього 30 хвилин роботи - і ви отримуєте абсолютно натуральну і дуже смачну «Філадельфію».
Найбезпечніший посуд для здоров'я і найшкідливіший для нього
Найбезпечніший посуд для здоров'я і найшкідливіший для нього
Який посуд зовсім не підходить для приготування їжі? Пластиковий посуд Алюмінієвий посуд Посуд із меламіну Під час виготовлення каструль і
Красиве і правильне оформлення рибної тарілки з рибним асорті
Красиве і правильне оформлення рибної тарілки з рибним асорті
Особливості оформлення Чим прикрасити та доповнити нарізку Як зробити прикраси із солоної риби Питання-відповідь У якій тарілці подавати? Яку білу