Прості та смачні кулінарні рецепти
Простосмак » Другі страви » Омлет із сиром і помідорами на сковороді у французькому стилі

Омлет із сиром і помідорами на сковороді у французькому стилі

Омлет із помідорами та сиром

Омлет з помідорами і сиром - звучить смачно, але вас напевно мучать смутні сумніви: якщо готувати разом яйця, молоко, сир і помідори, що-небудь із цього набору точно пригорить. Не поспішайте здаватися! Ми розповімо, як приготувати оригінальний омлет із чудовим вершково-томатним смаком.

Інгредієнти

Інгредієнти для омлету з сиром і томатами

  • Яйця курячі - 3 шт.;
  • Нежирні вершки або молоко - 50 мл;
  • Помідор - 1 маленький або ½ великого;
  • Сир - 50 г;
  • Сіль - 2 щіпки;
  • Заморожене вершкове масло - 20 г;
  • Зелень (свіжа або сушена) - за смаком;
  • Перець мелений - за смаком;
  • Олія рослинна для смаження.

Також знадобляться:

  • обробна дошка;
  • гострий кухонний ніж;
  • миска для змішування;
  • вінчик або виделка для збивання яєць;
  • терка;
  • сковорода з антипригарним покриттям;
  • зручна лопатка;
  • кухонна плита.

Як приготувати омлет із сиром і помідорами

Нарізка помідора кубиками

Обсмажування помідорів на сковороді

Вершкове масло, нарізане кубиками

Суміш для омлету з вершковим маслом

Приготування омлету з помідорами

Омлет на сковороді під кришкою

Тертий сир

Омлет, посипаний зеленню

Омлет, посипаний сиром

Омлет із загнутим краєм

Згортання омлету в рулет

Згорнутий омлет під кришкою

Омлет із сиром і томатами

  1. Насамперед ставимо на сильний вогонь сковорідку з рослинною олією. Поки вона розігрівається, миємо помідор і ріжемо його дрібними кубиками.
  2. Викладаємо помідор на розігріту сковорідку й обсмажуємо, не забуваючи помішувати. Мета - дати випаруватися зайвій волозі, але уникнути пригорання. Щойно волога випарувалася, зменшуємо вогонь.
  3. Заморожене вершкове масло ріжемо маленькими кубиками.
  4. Яйця розбиваємо в глибоку миску, додаємо вершки (молоко) і кубики вершкового масла. Солимо, збиваємо протягом 30 секунд.
  5. Суміш із миски виливаємо на сковороду до обсмажених помідорів. Температура нагріву конфорки має бути на середньому рівні.
  6. Перші кілька хвилин тримаємо омлет без кришки, потім накриваємо і томимо, поки верхня частина не загусне.
  7. Натираємо на дрібній тертці сир.
  8. Посипаємо загуслий омлет зеленню і перцем.
  9. Зверху рівномірно розподіляємо тертий сир (залиште трохи для того, щоб потім прикрасити готову страву).
  10. Потрібно переконатися, що низ омлету достатньо просмажився. Обережно підніміть край лопаткою, пройдіться по всьому периметру, щоб переконатися, що вміст сковорідки легко відстає від дна. В ідеалі омлет має «їздити» по сковорідці під час погойдування.
  11. Якщо все зроблено правильно, настав час переставити сковорідку на вільну конфорку і згорнути омлет. Акуратно загніть краєчок, потім ще раз - і так до кінця, поки не вийде рулет.
  12. Пересуньте рулет на середину сковороди, накрийте кришкою і дайте постояти хвилин 5. Можна залишити на холодній конфорці або, якщо ви не впевнені в тому, що він достатньо просмажився, увімкнути слабкий нагрів.
  13. Через 5 хвилин страву можна подавати до столу. Із зазначеної кількості інгредієнтів виходить максимум 2 порції (або одна - для любителя щільно поїсти). Рулетик розрізаємо поперек на 2 частини, викладаємо на тарілки, посипаємо сиром, що залишився. Можна доповнити зеленню, брускеттами, сухариками, свіжими овочами.

Нюанси та поради

Ця страва ґрунтується на рецепті класичного французького омлету з сиром, з додаткових інгредієнтів - тільки помідор. Однак можна додати й часник, якщо вам не вистачає його специфічного аромату. Зелень краще використовувати свіжу, соковиту, але сушена теж підійде.

Омлет із сиром і томатами можна приготувати і в духовці, але тоді навряд чи вийде згорнути його в рулет. Натомість можна буде зробити його більш пишним, з більшої кількості яєць - адже немає потреби смажити досить тонкий «млинець», який легко згортається.

Калорійність такої страви залежить від того, які ви використовуєте інгредієнти - молоко чи вершки, скільки кладете вершкового масла. Орієнтовно - 200 ккал на 100 г.

Смачного!

Омлет із сиром і помідорами на тарілці

Інші рецепти
Апетитні котлети з гречки та фаршу з хрусткою скоринкою
Апетитні котлети з гречки та фаршу з хрусткою скоринкою
Будь-яка господиня регулярно замислюється про те, щоб потішити своїх домашніх і приготувати що-небудь нове і незвичайне. У такому разі чудовим
7 ідей, чим замінити яйце в тісті - напевно знайдеться в холодильнику
7 ідей, чим замінити яйце в тісті - напевно знайдеться в холодильнику
Яйця надають тісту приємного кольору, роблять випічку повітряною, пористою, поживною. Вони одночасно слугують розпушувачем і стабілізатором,
Скільки і як варити яйця курки, качки, індички та перепела
Скільки і як варити яйця курки, качки, індички та перепела
Перед тим, як варити яйця звичним способом, варто ознайомитися з особливостями процесу. Практика показує, що навіть найдосвідченіші господині
Огляд спецій і приправ для тушкованої капусти
Огляд спецій і приправ для тушкованої капусти
Як приготувати суміш прянощів самостійно Прості рецепти тушкованої капусти з приправами Із сосисками та томатним соусом З грибами та картоплею З
20 ідей, як прикрасити стіл на день народження для хлопчика і для дівчинки
20 ідей, як прикрасити стіл на день народження для хлопчика і для дівчинки
Діти дуже люблять свята не тільки через подарунки. Цього дня радісний настрій дарують весела музика, можливість пограти з друзями, розваги, яскраві
Готуємо французький кіш із шинкою, сиром і помідорами
Готуємо французький кіш із шинкою, сиром і помідорами
Французький відкритий пиріг готують із різними начинками. Кіш із шинкою, сиром і помідорами - це одна з популярних варіацій страви. Уперше його