Прості та смачні кулінарні рецепти
Простосмак » Другі страви » Готуємо французький кіш із шинкою, сиром і помідорами

Готуємо французький кіш із шинкою, сиром і помідорами

Кіш із шинкою, сиром і помідорами

Французький відкритий пиріг готують із різними начинками. Кіш із шинкою, сиром і помідорами - це одна з популярних варіацій страви. Уперше його почали подавати в Лотарингії (французькою мовою її назву вимовляють як «лорен»). Звідси походить друга назва страви - кіш лорен. У його основі - хрусткий корж із пісочного тіста, який поміщають у спеціальну круглу форму невеликого діаметру. На дно викладають шарами начинку і заливають вершково-яєчною сумішшю до країв. Щоб тісто вийшло хрустким і добре спеклося, досвідчені кухарі використовують кілька секретів.

Інгредієнти

Інгредієнти для кіша з шинкою, сиром і томатами

  • просіяне борошно - 250 г;
  • крижана фільтрована або кип'ячена вода - 3 столові ложки;
  • щіпка солі;
  • яйця курячі - 3 шт.;
  • вершкове масло - 120 г.
  • вершки 10% жирності - 200 мл;
  • шинка - 120 г;
  • сир твердий - 120 г;
  • томат - 1 шт.;
  • зелень для прикраси.

Кіш, як правило, готують у круглій формі з хвилястим краєм. Діаметр форми варіюється від 15 до 25 см. Висота фігурного борту - від 2 см. Якщо немає металевої форми з хвилями по краю, використовують подібну силіконову або пресовану форму з фольги.

Щоб приготувати відкритий пиріг, знадобляться:

  • ємність для змішування інгредієнтів;
  • форма для випікання;
  • дерев'яна дошка;
  • качалка;
  • ніж для нарізки інгредієнтів;
  • виделка для проколювання тіста;
  • сито для просіювання борошна.

Готуємо тісто

Охолоджене масло і борошно

Додавання яйця до борошна та олії

Куля з тіста

Тісто під харчовою плівкою

  1. У ємність для змішування інгредієнтів двічі просівають 250 г борошна. Над борошном розподіляють дрібку солі, добре перемішують. Охолоджене масло нарізають невеликими кубиками, викладають на борошно. Спочатку шматочки масла перемішують із борошном. Після перетираючими рухами подрібнюють між долонями, поступово змішуючи інгредієнти в дрібну крихту.
  2. Яйце акуратно розбивають за допомогою ножа над будь-якою ємністю, а потім переливають у миску з борошном. Такий прийом дозволяє уникнути неприємностей із потраплянням шкаралупи в тісто. Використовуючи виделку, яйце перемішують із борошном. Після цього додають 3 столові ложки крижаної води.
  3. Тісто замішують спочатку виделкою, змішуючи борошно і рідкі інгредієнти. Після масу пальцями направляють від краю до центру ємності, притискаючи зап'ястям. Тісто замішують швидко, щоб масло не встигло розтанути від тепла рук.
  4. Коли тісто сформовано в щільну кулю, його прямо на дошці прибирають у холодильник на 30 хвилин. Можна перекласти на тарілку або загорнути в харчову плівку. Холод зберігає структуру шматочків масла, від цього корж при випіканні виходить легким і хрустким.

Готуємо начинку

Поки основа пирога охолоджується, готують основні інгредієнти. Щоб приготувати кіш із шинкою, сиром і свіжими томатами, компоненти подрібнюють таким чином:

Нарізана кубиками шинка

Обсмажені шматочки шинки

Тертий сир

Нарізаний помідор

Збиті яйця з вершками

  1. Шинку нарізають невеликими кубиками.
  2. Обсмажують підготовлені шматочки шинки на сухій сковорідці (без використання олії або вершкового масла). Коли вони підрум'яняться, перекладають на серветку, щоб вона ввібрала зайвий жир.
  3. Сир натирають на крупній тертці.
  4. Помідор розрізають навпіл, видаляють жорстку п'ятку (місце кріплення плодоніжки). Нарізають на 8 часточок.
  5. Два охолоджених яйця збивають виделкою в ємності до отримання піни. Трохи підсолюють. Вливають вершки, перемішуючи до однорідності.

Готуємо кіш

Тісто на обробній дошці

Розкатане тісто

Пісочне тісто в круглій формі

Запечена основа для кіша

Підсмажена шинка в заготівлі для кіша

Шинка та сир у заготівлі для кіша

Начинка для кіша з шинки, сиру та помідорів

Готовий кіш із шинкою, сиром і томатами

  1. Дошку присипають борошном. Тісто дістають із холодильника і викладають на дошку.
  2. Спочатку кулю розминають руками, після розгортають качалкою до розміру форми.
  3. Пласт накручують на качалку і перекладають у форму. Краї підрівнюють, прибираючи зайве тісто. На поверхні роблять рівномірні проколи виделкою, щоб під час випікання тісто не піднялося.
  4. Форму ставлять у духовку на півгодини. Випікають при температурі 180 градусів.
  5. Нижнім шаром викладають підсмажену шинку.
  6. Зверху розподіляють тертий сир.
  7. Часточки помідора викладають по колу. Зверху заливають яєчно-вершковою сумішшю.
  8. Кіш випікають ще 20 хвилин при тій самій температурі.
  9. Вийнявши пиріг з духовки, йому дають трохи охолонути і виймають з форми. За бажання прикрашають зеленню (у цьому рецепті це не обов'язково) і подають до столу.

Смачного!

Розрізаний кіш із шинкою, сиром і томатами

Інші рецепти
7 ідей, чим замінити яйце в тісті - напевно знайдеться в холодильнику
7 ідей, чим замінити яйце в тісті - напевно знайдеться в холодильнику
Яйця надають тісту приємного кольору, роблять випічку повітряною, пористою, поживною. Вони одночасно слугують розпушувачем і стабілізатором,
Домашній сир із молока та сиру. 3 перевірені рецепти
Домашній сир із молока та сиру. 3 перевірені рецепти
Зробити сир із сиру в домашніх умовах дуже просто. Усього 30 хвилин роботи - і ви отримуєте абсолютно натуральну і дуже смачну «Філадельфію».
Домашній плавлений сир із сиру всього за півгодини
Домашній плавлений сир із сиру всього за півгодини
Приготувати плавлений сир із сиру в домашніх умовах - немає нічого простішого! Що знадобиться Щоб підсумкова страва вийшла не тільки смачною, але й
Коли краще солити бульйон із яловичини
Коли краще солити бульйон із яловичини
Скільки солити м'ясний бульйон Як зварити корисний бульйон і не пересолити - рецепти Ароматний бульйон із яловичини Бульйон із яловичого
Ароматні булочки з гарбузом, родзинками та корицею
Ароматні булочки з гарбузом, родзинками та корицею
Домашня випічка з ароматним чаєм - ось що може задати настрій вашим вихідним. Створіть для себе та своїх близьких атмосферу затишку та
Бісквітний торт зі сметанним кремом і чорносливом
Бісквітний торт зі сметанним кремом і чорносливом
Молочний торт із чорносливом, горіхами на сметанно-масляному заварному кремі. Ніжний вершковий смак цього торта нікого не залишить байдужим.