Смачний курячий суп із вермішеллю - простий рецепт
Суп курячий з вермішеллю обов'язково знайдеться в будь-якій куховарській книзі з кількома варіантами приготування. Ця корисна і смачна страва готується швидко і просто, тому є в меню кожної родини. Приготувати його можна за кількома рецептами, підсумком яких є густий наваристий суп або легкий низькокалорійний бульйон.
Інгредієнти та пропорції:
Зазвичай суп готують для всієї родини з урахуванням смакових уподобань усіх її членів. Курячий суп із вермішеллю відрізняється від інших перших страв універсальністю. Його люблять і діти, і дорослі. Він не містить агресивних приправ, складається з простих продуктів, приємний на смак і корисний для травлення. Для класичного рецепта вермішелевого супу знадобиться:
- курка;
- картоплю;
- морква;
- цибуля ріпчаста;
- сіль;
- зелень;
- дрібні макарони.
Приблизно на 3-х літрову каструлю знадобитися 500 грамів курки, бажано грудки свійської птиці, 3 картоплини, 2 моркви, 1 велика цибулина, жменя вермішелі та зелені. У деяких рецептах присутній болгарський перець і лавровий лист. Усі інгредієнти мають бути свіжими, зокрема й курка, яку краще придбати охолоджену.
Рецепт наваристого курячого супу:
Щоб приготувати справжній наваристий суп важливо знати деякі хитрощі. Перший етап готування - створення основи для супу - бульйону. Другий - надання йому потрібної консистенції та повноти смаку.
- 1-й етап
У каструлю кладуть нарізані шматочки курки, цілу картоплю, моркву і цибулю з лушпинням. Усі інгредієнти заливають холодною водою, ставлять на вогонь. Кришку каструлі закривати не варто, а бульйон варити тільки на повільному вогні. За часом це приблизно 90 хвилин. Щоб бульйон вийшов світлим і прозорим, його готують не поспішаючи, продукти скоріше мліють на повільному вогні при відкритій кришці, ніж киплять. Цибуля з лушпинням забезпечить приємний золотистий колір і правильну прозорість. Сіль у бульйон не кладуть.
- 2-й етап
Коли курка та овочі готові, все викладають у тарілку, бульйон проціджують і знову виливають у каструлю. Розварені овочі зазвичай викидають, курку відокремлюють від кісток (якщо такі є), подрібнюють і кладуть у бульйон. Далі повторно готують овочі: чистять і нарізають картоплю невеликими кубиками, моркву натирають на тертці, цибулю подрібнюють на кубики. Цибулю і моркву злегка пасерують на олії, картоплю кладуть у бульйон разом із куркою і варять близько 15 хвилин. Далі додають пасеровані овочі, варять ще 10 хвилин. Фінішною стадією є додавання вермішелі. Це можуть бути зірочки, мушлі та будь-які інші дрібні макарони з твердих сортів пшениці. Поціновувачі домашньої кухні готують вермішель самі.
На останньому етапі важливо не переварити вермішель. Для цього її варять до напівготовності (5-6 хвилин), потім знімають курячий суп з вогню, додають зелень, сіль за смаком, закривають кришку каструлі і залишають настоюватися 20-30 хвилин. Так макарони не перетворяться на кашу, суп буде в міру густим, смачним і наваристим.
Швидкий низькокалорійний курячий суп:
Щоб приготувати некалорійний курячий суп із вермішеллю, можна скористатися таким рецептом. Як зазвичай шматочки курки заливають холодною водою і варять близько 10 хвилин. Потім м'ясо виймають, промивають, відвар зливають і знову ставлять курку залиту чистою водою на вогонь. Так із бульйону будуть видалені залишки жиру. Можна нагадати, що для такого супу підходить лише куряча грудка без шкірки та жиру.
Поки м'ясо вариться, необхідно підготувати овочі. Нарізають досить великими шматочками картоплю і моркву. Цибулю ріжуть кільцями та пасерують, додають наприкінці варіння. Картоплю та моркву кидають у суп одночасно, коли курка майже готова. У рецепт низькокалорійного жироспалювального супу зазвичай входить ще селера. Невелику її кількість можна додати разом із картоплею та морквою. Коли овочі готові, в суп викладають пасеровану цибулю і невелику жменю вермішелі, солять і за 5-7 хвилин додають зелень з подальшим зняттям з вогню для настоювання. Смачний і легкий суп готовий.
Калорійність такої страви з розрахунку на 100 грамів - близько 35 ккал. До порівняння, суп приготований за першим рецептом «важить» приблизно 45 ккал на 100 грам. Таку першу страву можна сміливо включати в раціон як маленьких дітей, так і людей, охочих скинути зайву вагу і нормалізувати роботу ШКТ. Організм у будь-якому разі отримає безцінний запас легкозасвоюваних поживних речовин, незалежно від того, який з вищеописаних рецептів з фото був узятий на озброєння.