Суп із фрикадельками з курячого фаршу: простий, але апетитний рецепт
Легкий і ароматний суп із курячими фрикадельками - це альтернатива м'ясним супам, які доводиться довго варити. Курячий фарш, заправлений цибулею, часником і ароматними спеціями, вариться швидко. Те ж саме - свіжі або заморожені овочі: їм взагалі потрібні лічені хвилини, щоб розваритися. Якщо потрібно швидко зробити обід, то беріть цей рецепт на замітку: суп виходить низькокалорійний, красивий і ароматний.
Час приготування: 40-60 хвилин.
Кількість порцій: 4.
Інгредієнти для супу:
Інгредієнти
- одна морква;
- одна цибулина;
- 300 г курячого фаршу;
- 1,5 л курячого бульйону;
- 50 г капусти броколі;
- 50 г зеленого горошку;
- 4 зубчики часнику;
- оливкова або соняшникова олія для смаження;
- сіль і перець, спеції за бажанням.
Інвентар і посуд:
- каструля 2,5 л;
- невелика сковорода.
Покроковий рецепт:
- Секрет цього легкого супу - у відсутності крохмалистої картоплі та в дієтичному курячому фарші. Через картоплю супи мають особливий присмак і густоту, а цей суп виходить наваристим тільки за рахунок м'ясної складової та засмажки. М'ясний обід не перевантажує травний тракт, суп із задоволенням наминають діти, які не їдять незбиране м'ясо. Зелені овочі швидко варяться і віддають бульйону приємний аромат.
- Фарш має бути не мерзлим, тому заздалегідь переміщуємо його в холодильник, або купуємо свіжий охолоджений.
- Миємо всі овочі та знімаємо шкірку / лушпиння. Морква не всім подобається у вареному вигляді, тому нарізаємо її будь-яким способом: великими кільцями або дрібною соломкою, щоб було не так помітно... До речі, широкі часточки дуже гарно виглядають у бульйоні. Головне, щоб кубики, кільця або півкільця були досить тонкими.
- Цибулю шаткуємо дуже дрібно: якщо вона не просмажиться, то неприємно скрипітиме на зубах.
- Дрібно натираємо зубчики часнику. Один краще залишити для курячого фаршу, щоб фрикадельки вийшли ароматними. До речі, для фаршу можна використовувати сушений часник.
- У невеликій сковороді нагріваємо олію для смаження. Відправляємо туди нарізку цибулі (половину) і часнику. Обсмажуємо все близько 5 хвилин до золотистого рум'янцю, постійно помішуючи дерев'яною лопаткою.
- У холодний курячий бульйон відправляємо цибулеву засмажку і нарізану сиру морквину. Ставимо каструлю на плиту і вмикаємо сильний вогонь.
- Поки бульйон закипає, робимо фрикадельки для супу.
- Змішуємо з курячим фаршем другу половину цибулі, тертий або роздавлений зубчик часнику. Приправляємо майбутні фрикадельки сіллю, перцем. Дуже смачно виходить, якщо додати мускатний горіх (кілька щіпок).
- Добре перемішуємо фарш до однорідного стану і формуємо фрикадельки. Це зручно робити вологими руками. Катаємо щільні кульки невеликого розміру і чекаємо, поки бульйон закипить.
- Відправляємо фрикадельки в киплячий бульйон. Не потрібно залишати фарш на потім - він розвалиться.
- Орієнтуємося на те, як приготуються півкільця моркви. Коли шматочки стануть м'якими, відправляємо в каструлю зелені овочі - броколі та горошок. У розмороженому вигляді вони варяться 2-5 хвилин. Якщо капуста і горошок були заморожені, то їм потрібно трохи відтанути, і відразу кидаємо їх у киплячий бульйон, не чекаючи, коли вони розкиснуть. Стежимо, щоб ці овочі не переварилися, інакше з них випарується багато вітамінів.
- Пробуємо бульйон і підсолюємо його за смаком наприкінці варіння.
Легкий суп із фрикадельками з курячого фаршу готується дуже просто і швидко, всі продукти доступні та коштують недорого. За бажанням під час подачі додаємо в тарілки посічену свіжу зелень та інші спеції. Дуже смачно поєднується такий суп зі сметаною або вершками. Смачного!