Домашній бісквітний торт із кокосовою стружкою та заварним кремом
Лимонно-кокосовий торт із заварним кремом на вершках, сливовим курдом і фундуком має дуже ніжний смак і соковиті коржі.
Інгредієнти
На торт діаметром 20см, що складається з трьох коржів, нам знадобиться
Для бісквіта:
- Яйця С0-5шт
- Цукор-170гр
- Борошно в/г-120гр
- Крохмаль кукурудзяний-50гр
- Розпушувач-1ч.л.
- Олія рослинна-30мл
- Цедра одного лимона
- Кокосова стружка-60гр
- Ванілін-1п.
- Сіль-маленька щіпка
Для заварного крему:
- Вершки 10-20%-400мл (у мене 10%)
- Яйця С0-2шт
- Вершкове масло-350гр
- Білий шоколад-100гр
- Цукор-100гр
- Ванілін-1п.
- Сіль-маленька щіпка
- Крохмаль кукурудзяний-1ст.л. з гіркою
Для курду (фруктового крему).
- Варення будь-яке червоне-150гр (у мене сливовий конфітюр)
- Крохмаль кукурудзяний-1ч.л. з гіркою
- Яєчний жовток-1шт
- Вершкове масло-20гр
- Вода-50-80мл
Для прошарку і просочення торта:
- Фундук-50гр
- Лимонний сік-1ч.л.
- Цукор-2год.л.
- Вода-100мл
Як спекти лимонно-кокосовий бісквітний торт
- Готуємо бісквіт. Духовку розігріваємо до 160 градусів заздалегідь.
- У борошно додаємо крохмаль, розпушувач, ванілін.
- У чашу міксера розбиваємо яйця, додаємо до них трохи солі, цукор і збиваємо до білої дуже пишної маси.
- Далі працюємо вручну. У яєчну масу поступово, через сито додаємо борошняну суміш і обережно, зберігаючи пишність, перемішуємо лопаткою від низу до верху.
- Далі знову частинами вводимо лимонну цедру, кокосову стружку і рослинну олію.
- Також акуратно все змішуємо, викладаємо у форму і ставимо випікатися за температури 160 градусів 35-40 хвилин.
- Духовку перші 30 хвилин не відкриваємо, а потім починаємо перевіряти готовність бісквіта дерев'яною шпажкою.
- Остуджуємо бісквіт на решітці, далі запечатуємо його в плівку і відправляємо в холодильник на 3-4 години.
- Заварюємо курд. У кухлик додаємо сироп від варення і трохи розводимо його водою до текстури киселю.
- Далі додаємо до нього крохмаль, жовток і нагріваємо курд за постійного помішування.
- Коли він почне густіти додаємо до нього вершкове масло і прибираємо з плити.
- Проціджуємо через дрібне сито, накриваємо плівкою в контакт і залишаємо за кімнатної температури.
- Готуємо заварний крем. У холодні вершки додаємо крохмаль і ретельно змішуємо вінчиком.
- Далі додаємо туди злегка змішані яйця, цукор, ванілін, маленьку дрібку солі та за постійного помішування варимо суміш до загустіння.
- Потім знімаємо його з плити і додаємо до нього білий шоколад.
- Знову ретельно розмішуємо заварну суміш, накриваємо її плівкою в контакті і залишаємо остигати до кімнатної температури.
- Розм'якшене вершкове масло збиваємо до білого та пишного стану.
- Далі частинами вводимо заварний крем у вершкове масло і змішуємо до однорідного стану (обидва креми мають бути кімнатної температури).
- Готуємо просочення для коржів. У воду кімнатної температури додаємо лимонний сік, цукор і ретельно змішуємо.
- Збираємо торт.
- Бісквіт розрізаємо на три коржі.
- Укладаємо перший корж, змочуємо його просоченням, наносимо крем в 1 см завтовшки і розкладаємо шматочки фундука.
- Далі другий корж + просочення + крем + курд.
- Третій корж тільки просочуємо і прибираємо
торт у холодильник для стабілізації на одну годину (крем для верхнього покриття залишаємо поки що при кімнатній температурі). - Остиглий торт покриваємо кремом, що залишився, прикрашаємо на свій смак і прибираємо настоюватися в холодильник.
- Готовий лимонно-кокосовий торт буде через 10-12 годин.
Важливо! Якщо раптом у заварному кремі з'явилися грудочки, просто пропустіть його через дрібне сито.
Важливо! Масляний крем із шоколадом не варто охолоджувати перед складанням торта, він стає досить густим.
Приємного вам чаювання!
Інші рецепти
Домашній бісквітний торт з чіз кремом
Бісквітний торт з крем чіз на згущеному молоці, з волоськими горіхами та ванільною грушею. Торт готується легко і просто, але результат вражаючий.
Бісквітний шоколадний торт із кремом
Супер-смачний бісквітний шоколадний торт із просоченням зі сливового морсу, з дуже смачним сметанно-вершковим кремом.
Бісквітний торт зі сметанним кремом і чорносливом
Молочний торт із чорносливом, горіхами на сметанно-масляному заварному кремі. Ніжний вершковий смак цього торта нікого не залишить байдужим.
Бісквітний торт із кремом із кремом із сирного сиру та ананасом
Смачний, соковитий і ніжний ананасовий торт із крем чіз і волоськими горіхами. Готується він зовсім нескладно, а результат вражаючий.
20 ідей, як прикрасити стіл на день народження для хлопчика і для дівчинки
Діти дуже люблять свята не тільки через подарунки. Цього дня радісний настрій дарують весела музика, можливість пограти з друзями, розваги, яскраві
7 ідей, чим замінити яйце в тісті - напевно знайдеться в холодильнику
Яйця надають тісту приємного кольору, роблять випічку повітряною, пористою, поживною. Вони одночасно слугують розпушувачем і стабілізатором,