Бісквітний шоколадний торт із кремом
Супер-смачний бісквітний шоколадний торт із просоченням зі сливового морсу, з дуже смачним сметанно-вершковим кремом.
Інгредієнти
Нам знадобиться на торт 20см у діаметрі
Для бісквіта:
- Яйце С0-5шт
- Борошно в/с-130гр
- Цукор-150гр
- Сіль-щіпка
- Какао-порошок-20гр
- Ванілін-1 пакетик
Для крему
- Сметана 25-30%-600гр
- Цукрова пудра-250гр
- Ванілін-2 пакетики
- Вершкове масло-180гр
- Для просочення коржів. Морс, приготований зі сливового варення, можна замінити будь-яким варенням з кислинкою.
- А якщо хочете брутально-шоколадний смак торта, то для просочення скористайтеся солодкою і міцною кавою.
- Також за своїм бажанням ви можете пофарбувати крем харчовими барвниками і зробити декор кольоровим.
- У запасі бажано мати загущувач для сметани, оскільки покупна сметана при збиванні часто стає рідкою!
- Також можна сметанку на кілька годин відкинути на марлю (в 4 шари), щоб стекла зайва сироватка.
- Готуємо бісквіт. Білки відокремлюємо від жовтків і збиваємо з дрібкою солі до пишної піни.
- Потім, продовжуючи збивати, поступово додаємо цукор.
- Збиваємо до супер-стійких піків. Не зупиняючи міксера, починаємо вводити по одному жовтку.
- У результаті у вас має вийти дуже повітряна маса. Міксер вимикаємо, далі будемо змішувати вручну.
- Борошно, ванілін і какао-порошок просіваємо через сито в одну миску і перемішуємо.
- В об'ємі має вийти рівно 150гр.
- У солодко-яєчну суміш порційно, по ложечці вводимо борошно з какао.
- Перемішуємо дуже обережно лопаткою або ложкою від низу до верху.
- Намагаємося якомога менше «травмувати» цю пишність.
- Бісквітне тісто викладаємо в роз'ємну форму, кілька разів стукаємо об стіл, щоб усередині бісквіта не було великих пустот.
- Випікаємо 45-50 хвилин за температури 160 градусів. Духовку під час випікання не відкриваємо!
- Остуджуємо бісквіт спочатку в прочиненій духовці, потім при кімнатній температурі на решітці.
- Остиглим його замотуємо в плівку і прибираємо в холодильник на кілька годин.
- Займемося кремом. У цьому рецепті я зробила два креми, для прошарку і більш пружний для верху і боків торта.
- Сметану збиваємо з ваніліном і 150гр цукрової пудри. Якщо вона у вас попливла, то скористайтеся загущувачем.
- Розм'якшене вершкове масло збиваємо зі 100гр цукрової пудри до білої маси, що має збільшитися вдвічі.
- Потім беремо 1/3 сметанного крему і додаємо його до масляного. Змішуємо на маленьких обертах буквально хвилинку.
- За бажанням фарбуємо креми за інструкцією барвника.
- Прибираємо їх для стабілізації в холодильник.
- Приступаємо до складання торта. Готуємо склянку холодного морсу або кави.
- Холодний бісквіт розрізаємо довгим ножем на три коржі.
- Укладаємо перший корж і ретельно просочуємо його морсом або холодною кавою.
- Наносимо сметанний крем товстим шаром (1-1,5 см) і так до верхнього коржа.
- Щойно покладете верхній корж, торт бажано упакувати в кільце і прибрати в холодильник для стабілізації на кілька годин.
- І тільки потім наносити крем з маслом наверх і з боків торта.
- Якщо готуєте без кільця, то обмазуємо весь торт одразу.
- Наприкінці посипаємо його тертим шоколадом і прикрашаємо на свій смак.
Як приготувати шоколадний торт із бісквітних коржів із кремом
Цей бісквітний шоколадний торт шалено смачний і соковитий.
Приємного чаювання вам і вашим домочадцям!
Інші рецепти
Бісквітний торт зі сметанним кремом і чорносливом
Молочний торт із чорносливом, горіхами на сметанно-масляному заварному кремі. Ніжний вершковий смак цього торта нікого не залишить байдужим.
Бісквітний торт із кремом із кремом із сирного сиру та ананасом
Смачний, соковитий і ніжний ананасовий торт із крем чіз і волоськими горіхами. Готується він зовсім нескладно, а результат вражаючий.
Журавлинний морс - як зварити напій із заморожених ягід
Журавлинний морс є одним із найкорисніших напоїв з усіх тих, які готують у домашніх умовах. На щастя, ним можна насолоджуватися не тільки в сезон
20 ідей, як прикрасити стіл на день народження для хлопчика і для дівчинки
Діти дуже люблять свята не тільки через подарунки. Цього дня радісний настрій дарують весела музика, можливість пограти з друзями, розваги, яскраві
7 ідей, чим замінити яйце в тісті - напевно знайдеться в холодильнику
Яйця надають тісту приємного кольору, роблять випічку повітряною, пористою, поживною. Вони одночасно слугують розпушувачем і стабілізатором,
Домашній сир із молока та сиру. 3 перевірені рецепти
Зробити сир із сиру в домашніх умовах дуже просто. Усього 30 хвилин роботи - і ви отримуєте абсолютно натуральну і дуже смачну «Філадельфію».