Прості та смачні кулінарні рецепти
Простосмак » Випічка » Бісквітний шоколадний торт із кремом

Бісквітний шоколадний торт із кремом

Бісквітний шоколадний торт

Супер-смачний бісквітний шоколадний торт із просоченням зі сливового морсу, з дуже смачним сметанно-вершковим кремом.

Інгредієнти

Нам знадобиться на торт 20см у діаметрі

Для бісквіта:

  1. Яйце С0-5шт
  2. Борошно в/с-130гр
  3. Цукор-150гр
  4. Сіль-щіпка
  5. Какао-порошок-20гр
  6. Ванілін-1 пакетик

Для крему

  1. Сметана 25-30%-600гр
  2. Цукрова пудра-250гр
  3. Ванілін-2 пакетики
  4. Вершкове масло-180гр

Бісквітний шоколадний торт

    Як приготувати шоколадний торт із бісквітних коржів із кремом

  1. Для просочення коржів. Морс, приготований зі сливового варення, можна замінити будь-яким варенням з кислинкою.
  2. А якщо хочете брутально-шоколадний смак торта, то для просочення скористайтеся солодкою і міцною кавою.
  3. Також за своїм бажанням ви можете пофарбувати крем харчовими барвниками і зробити декор кольоровим.
  4. У запасі бажано мати загущувач для сметани, оскільки покупна сметана при збиванні часто стає рідкою!
  5. Також можна сметанку на кілька годин відкинути на марлю (в 4 шари), щоб стекла зайва сироватка.
  6. Готуємо бісквіт. Білки відокремлюємо від жовтків і збиваємо з дрібкою солі до пишної піни.
  7. Бісквітний шоколадний торт

  8. Потім, продовжуючи збивати, поступово додаємо цукор.
  9. Бісквітний шоколадний торт
    Бісквітний шоколадний торт

  10. Збиваємо до супер-стійких піків. Не зупиняючи міксера, починаємо вводити по одному жовтку.
  11. Бісквітний шоколадний торт

  12. У результаті у вас має вийти дуже повітряна маса. Міксер вимикаємо, далі будемо змішувати вручну.
  13. Бісквітний шоколадний торт

  14. Борошно, ванілін і какао-порошок просіваємо через сито в одну миску і перемішуємо.
  15. Бісквітний шоколадний торт

  16. В об'ємі має вийти рівно 150гр.
  17. У солодко-яєчну суміш порційно, по ложечці вводимо борошно з какао.
  18. Бісквітний шоколадний торт

  19. Перемішуємо дуже обережно лопаткою або ложкою від низу до верху.
  20. Бісквітний шоколадний торт

  21. Намагаємося якомога менше «травмувати» цю пишність.
  22. Бісквітне тісто викладаємо в роз'ємну форму, кілька разів стукаємо об стіл, щоб усередині бісквіта не було великих пустот.
  23. Випікаємо 45-50 хвилин за температури 160 градусів. Духовку під час випікання не відкриваємо!
  24. Остуджуємо бісквіт спочатку в прочиненій духовці, потім при кімнатній температурі на решітці.
  25. Бісквітний шоколадний торт

  26. Остиглим його замотуємо в плівку і прибираємо в холодильник на кілька годин.
  27. Бісквітний шоколадний торт

  28. Займемося кремом. У цьому рецепті я зробила два креми, для прошарку і більш пружний для верху і боків торта.
  29. Сметану збиваємо з ваніліном і 150гр цукрової пудри. Якщо вона у вас попливла, то скористайтеся загущувачем.
  30. Бісквітний шоколадний торт
    Бісквітний шоколадний торт

  31. Розм'якшене вершкове масло збиваємо зі 100гр цукрової пудри до білої маси, що має збільшитися вдвічі.
  32. Бісквітний шоколадний торт

  33. Потім беремо 1/3 сметанного крему і додаємо його до масляного. Змішуємо на маленьких обертах буквально хвилинку.
  34. Бісквітний шоколадний торт

  35. За бажанням фарбуємо креми за інструкцією барвника.
  36. Прибираємо їх для стабілізації в холодильник.
  37. Приступаємо до складання торта. Готуємо склянку холодного морсу або кави.
  38. Бісквітний шоколадний торт

  39. Холодний бісквіт розрізаємо довгим ножем на три коржі.
  40. Укладаємо перший корж і ретельно просочуємо його морсом або холодною кавою.
  41. Бісквітний шоколадний торт

  42. Наносимо сметанний крем товстим шаром (1-1,5 см) і так до верхнього коржа.
  43. Бісквітний шоколадний торт

  44. Щойно покладете верхній корж, торт бажано упакувати в кільце і прибрати в холодильник для стабілізації на кілька годин.
  45. І тільки потім наносити крем з маслом наверх і з боків торта.
  46. Якщо готуєте без кільця, то обмазуємо весь торт одразу.
  47. Наприкінці посипаємо його тертим шоколадом і прикрашаємо на свій смак.

Бісквітний шоколадний торт

Цей бісквітний шоколадний торт шалено смачний і соковитий.

Бісквітний шоколадний торт

Бісквітний шоколадний торт

Приємного чаювання вам і вашим домочадцям!

Інші рецепти
Бісквітний торт зі сметанним кремом і чорносливом
Бісквітний торт зі сметанним кремом і чорносливом
Молочний торт із чорносливом, горіхами на сметанно-масляному заварному кремі. Ніжний вершковий смак цього торта нікого не залишить байдужим.
Бісквітний торт із кремом із кремом із сирного сиру та ананасом
Бісквітний торт із кремом із кремом із сирного сиру та ананасом
Смачний, соковитий і ніжний ананасовий торт із крем чіз і волоськими горіхами. Готується він зовсім нескладно, а результат вражаючий.
Журавлинний морс - як зварити напій із заморожених ягід
Журавлинний морс - як зварити напій із заморожених ягід
Журавлинний морс є одним із найкорисніших напоїв з усіх тих, які готують у домашніх умовах. На щастя, ним можна насолоджуватися не тільки в сезон
20 ідей, як прикрасити стіл на день народження для хлопчика і для дівчинки
20 ідей, як прикрасити стіл на день народження для хлопчика і для дівчинки
Діти дуже люблять свята не тільки через подарунки. Цього дня радісний настрій дарують весела музика, можливість пограти з друзями, розваги, яскраві
7 ідей, чим замінити яйце в тісті - напевно знайдеться в холодильнику
7 ідей, чим замінити яйце в тісті - напевно знайдеться в холодильнику
Яйця надають тісту приємного кольору, роблять випічку повітряною, пористою, поживною. Вони одночасно слугують розпушувачем і стабілізатором,
Домашній сир із молока та сиру. 3 перевірені рецепти
Домашній сир із молока та сиру. 3 перевірені рецепти
Зробити сир із сиру в домашніх умовах дуже просто. Усього 30 хвилин роботи - і ви отримуєте абсолютно натуральну і дуже смачну «Філадельфію».