Прості та смачні кулінарні рецепти
Простосмак » Випічка » М'ясний пиріг у духовці з дріжджового тіста

М'ясний пиріг у духовці з дріжджового тіста

Пиріг із м'ясом у духовці з дріжджового тіста

Соковитий і дуже смачний пиріг із м'ясом із дріжджового тіста. Начинка зі свинячого фаршу з ароматними спеціями та великою кількістю обсмаженої цибулі.

Інгредієнти

На пиріг розміром зі стандартне деко нам знадобиться

Для опарного тіста:

  1. Борошно в/г просіяне-700гр
  2. Молоко-300мл
  3. Дріжджі сухі-10гр
  4. Яйце-1шт
  5. Маргарин-20гр
  6. Сметана-2ст.л.
  7. Цукор-1ч.л.
  8. Сіль-1,5ч.л.

Для начинки:

  1. Свинина м'якоть-600гр
  2. Цибуля-2-3шт велика
  3. Рослинна олія-3ст.л.
  4. Сіль-за смаком.
  5. Вершкове масло-1ст.л.
  6. Спеції - мелений чорний перець, суміш запашних перців.
  7. Для прикраси кунжут-за бажанням.

Пиріг із м'ясом із дріжджового тіста

Як приготувати закритий пиріг із м'ясом

  1. У теплому молоці розводимо цукор, дріжджі та залишаємо в теплі до появи пінної шапочки.
  2. Пиріг із м'ясом із дріжджового тіста

  3. Потім додаємо в дріжджову суміш 3-4 столові ложки борошна і перемішуємо. Залишаємо опару збільшуватися вдвічі.
  4. Пиріг із м'ясом із дріжджового тіста
    Пиріг із м'ясом із дріжджового тіста

  5. Тим часом прокручуємо м'ясо через м'ясорубку, а цибулю нарізаємо кубиками й обсмажуємо до темно-золотавого кольору на суміші олії та олії.
  6. Пиріг із м'ясом із дріжджового тіста
    Пиріг із м'ясом із дріжджового тіста
    Пиріг із м'ясом із дріжджового тіста
    Пиріг із м'ясом із дріжджового тіста

  7. Потім додаємо до цибулі фарш і тушкуємо начинку доти, доки не випарується зайва рідина. Не забуваємо посолити та присмачити спеціями.
  8. Пиріг із м'ясом із дріжджового тіста

  9. У просіяне борошно вводимо опару, що підійшла, яйце, розм'якшений маргарин, сіль, сметану і замішуємо тісто середньої щільності.
  10. Пиріг із м'ясом із дріжджового тіста
    Пиріг із м'ясом із дріжджового тіста
    Пиріг із м'ясом із дріжджового тіста

  11. Прибираємо його в тепло на одноразовий підйом.
  12. Коли начинка охолоне і підійде тісто, приступаємо до складання пирога.
  13. Пиріг із м'ясом із дріжджового тіста

  14. Ділимо тісто на дві частини у співвідношенні 60/40.
  15. Пиріг із м'ясом із дріжджового тіста

  16. Більшу частину розкачуємо за розмірами дека, не забуваючи залишити запас на бортики.
  17. Пиріг із м'ясом із дріжджового тіста

  18. Зайві нерівності можна зрізати і залишити для прикраси верхівки пирога.
  19. Розкладаємо начинку рівним шаром, якщо є грудочки фаршу, можна їх розкришити руками.
  20. Пиріг із м'ясом із дріжджового тіста

  21. Розкачуємо меншу частину тіста в пласт розміром, щоб закрити верх пирога.
  22. Пиріг із м'ясом із дріжджового тіста

  23. Боковини скріплюємо, в середині проробляємо дірочку. Вирізаємо прикраси з решти обрізків тіста (за бажанням).
  24. Пиріг із м'ясом із дріжджового тіста

  25. Даємо пирогу вистоювання на 30 хвилин і вмикаємо духовку розігріватися.
  26. Потім змащуємо наш пиріг яйцем і посипаємо кунжутом.
  27. Пиріг із м'ясом із дріжджового тіста
    Пиріг із м'ясом із дріжджового тіста
    Пиріг із м'ясом із дріжджового тіста

  28. Відправляємо випікатися на 35-40 хвилин за температури 180 градусів.
  29. Коли на весь дім почне пахнути приголомшливим ароматом, дістаємо пиріг і одразу ж, поки гарячий, рясно збризкуємо його молоком і накриваємо чистим рушником на 20 хвилин.

Пиріг із м'ясом із дріжджового тіста

Пиріг із м'ясом із дріжджового тіста

Неймовірно смачний і дуже соковитий пиріг із м'ясом із дріжджового тіста готовий.

Пиріг із м'ясом із дріжджового тіста

Пиріг із м'ясом із дріжджового тіста

Приємного чаювання вам і вашим домочадцям!

Інші рецепти
Готуй овочі на грилі зі смаком: найкращі спеції, приправи та маринади
Готуй овочі на грилі зі смаком: найкращі спеції, приправи та маринади
Овочі на грилі – це не тільки чудовий гарнір до м'яса, а й прекрасна закуска. Можна додавати їх у салати, їсти з локшиною та всілякими соусами.
7 ідей, чим замінити яйце в тісті - напевно знайдеться в холодильнику
7 ідей, чим замінити яйце в тісті - напевно знайдеться в холодильнику
Яйця надають тісту приємного кольору, роблять випічку повітряною, пористою, поживною. Вони одночасно слугують розпушувачем і стабілізатором,
Консервована каша в банках на зиму: 6 рецептів
Консервована каша в банках на зиму: 6 рецептів
Домашня консервація у вигляді каші в банках з м'ясом вважається повноцінною стравою, здатною виручити в момент, коли відсутній час на
Спеції для грецького салату: які трави поєднуються, популярні приправи та заправки
Спеції для грецького салату: які трави поєднуються, популярні приправи та заправки
Склад салату і приправа для грецького салату знайомі багатьом. Одного у всіх страва виходить різною. Секрет цього полягає у використовуваній
Зробити домашній сервелат із курки та свинини
Зробити домашній сервелат із курки та свинини
Дуже смачний, ніжний, пряний домашній сервелат з добірного м'яса і майже без хімії своїми руками обов'язково потішить всю сім'ю.
Коли потрібно солити м'ясо під час варіння, щоб не зіпсувати
Коли потрібно солити м'ясо під час варіння, щоб не зіпсувати
Питання та відповіді Що робити, якщо пересолили м'ясо під час варіння? Як правильно солити м'ясний бульйон на суп? Коли краще солити