М'ясний пиріг у духовці з дріжджового тіста
Соковитий і дуже смачний пиріг із м'ясом із дріжджового тіста. Начинка зі свинячого фаршу з ароматними спеціями та великою кількістю обсмаженої цибулі.
Інгредієнти
На пиріг розміром зі стандартне деко нам знадобиться
Для опарного тіста:
- Борошно в/г просіяне-700гр
- Молоко-300мл
- Дріжджі сухі-10гр
- Яйце-1шт
- Маргарин-20гр
- Сметана-2ст.л.
- Цукор-1ч.л.
- Сіль-1,5ч.л.
Для начинки:
- Свинина м'якоть-600гр
- Цибуля-2-3шт велика
- Рослинна олія-3ст.л.
- Сіль-за смаком.
- Вершкове масло-1ст.л.
- Спеції - мелений чорний перець, суміш запашних перців.
- Для прикраси кунжут-за бажанням.
Як приготувати закритий пиріг із м'ясом
- У теплому молоці розводимо цукор, дріжджі та залишаємо в теплі до появи пінної шапочки.
- Потім додаємо в дріжджову суміш 3-4 столові ложки борошна і перемішуємо. Залишаємо опару збільшуватися вдвічі.
- Тим часом прокручуємо м'ясо через м'ясорубку, а цибулю нарізаємо кубиками й обсмажуємо до темно-золотавого кольору на суміші олії та олії.
- Потім додаємо до цибулі фарш і тушкуємо начинку доти, доки не випарується зайва рідина. Не забуваємо посолити та присмачити спеціями.
- У просіяне борошно вводимо опару, що підійшла, яйце, розм'якшений маргарин, сіль, сметану і замішуємо тісто середньої щільності.
- Прибираємо його в тепло на одноразовий підйом.
- Коли начинка охолоне і підійде тісто, приступаємо до складання пирога.
- Ділимо тісто на дві частини у співвідношенні 60/40.
- Більшу частину розкачуємо за розмірами дека, не забуваючи залишити запас на бортики.
- Зайві нерівності можна зрізати і залишити для прикраси верхівки пирога.
- Розкладаємо начинку рівним шаром, якщо є грудочки фаршу, можна їх розкришити руками.
- Розкачуємо меншу частину тіста в пласт розміром, щоб закрити верх пирога.
- Боковини скріплюємо, в середині проробляємо дірочку. Вирізаємо прикраси з решти обрізків тіста (за бажанням).
- Даємо пирогу вистоювання на 30 хвилин і вмикаємо духовку розігріватися.
- Потім змащуємо наш пиріг яйцем і посипаємо кунжутом.
- Відправляємо випікатися на 35-40 хвилин за температури 180 градусів.
- Коли на весь дім почне пахнути приголомшливим ароматом, дістаємо пиріг і одразу ж, поки гарячий, рясно збризкуємо його молоком і накриваємо чистим рушником на 20 хвилин.
Неймовірно смачний і дуже соковитий пиріг із м'ясом із дріжджового тіста готовий.
Приємного чаювання вам і вашим домочадцям!
Інші рецепти
Готуй овочі на грилі зі смаком: найкращі спеції, приправи та маринади
Овочі на грилі – це не тільки чудовий гарнір до м'яса, а й прекрасна закуска. Можна додавати їх у салати, їсти з локшиною та всілякими соусами.
7 ідей, чим замінити яйце в тісті - напевно знайдеться в холодильнику
Яйця надають тісту приємного кольору, роблять випічку повітряною, пористою, поживною. Вони одночасно слугують розпушувачем і стабілізатором,
Консервована каша в банках на зиму: 6 рецептів
Домашня консервація у вигляді каші в банках з м'ясом вважається повноцінною стравою, здатною виручити в момент, коли відсутній час на
Спеції для грецького салату: які трави поєднуються, популярні приправи та заправки
Склад салату і приправа для грецького салату знайомі багатьом. Одного у всіх страва виходить різною. Секрет цього полягає у використовуваній
Зробити домашній сервелат із курки та свинини
Дуже смачний, ніжний, пряний домашній сервелат з добірного м'яса і майже без хімії своїми руками обов'язково потішить всю сім'ю.
Коли потрібно солити м'ясо під час варіння, щоб не зіпсувати
Питання та відповіді Що робити, якщо пересолили м'ясо під час варіння? Як правильно солити м'ясний бульйон на суп? Коли краще солити