Піца з грибами з соусом бешамель
Грибна піца з соусом бешамель-це шалено смачно. Вершковий соус з легким ароматом часнику дуже доповнює і прикрашає смак грибної піци.
Інгредієнти
Нам знадобиться на дві піци діаметром приблизно 30см
Для тіста:
- Борошно в/г просіяне-500гр
- Вода-300мл
- Дріжджі сухі-8гр
- Олія рослинна-2ст.л.
- Сіль-1ч.л. з невеликою гіркою
- Цукор-1ч.л. без гірки
Для соусу бешамель:
- Масло вершкове-30гр
- Молоко-100мл
- Борошно в/г-1ч.л. з гіркою
- Часник-1 зубчик невеликий
- Орегано-0,5ч.л.
- Сіль за смаком
Для начинки:
- Томатна паста-2ст.л. з невеликою гіркою
- Гриби-300гр (у мене печериці)
- Сир напівтвердий-200-250гр
- Огірок маринований-1-2шт (від розміру)
- Перець мелений за смаком
- Готуємо тісто. У теплій воді розчиняємо цукор, дріжджі і прибираємо в тепло до появи пінної шапочки.
- У просіяне борошно додаємо сіль, рослинну олію та дріжджову масу.
- Замішуємо тісто середньої густини і прибираємо в тепло на одноразовий підйом.
- Готуємо соус бешамель. У кухлику розтоплюємо вершкове масло і за постійного помішування додаємо борошно, молоко, часник, орегано і трохи солі.
- Варимо соус до кремової текстури не перестаючи помішувати.
- Даємо соусу охолонути до кімнатної температури.
- Нарізаємо гриби та маринований огірок тонкими пластинками.
- Сир натираємо на середній тертці.
- Розігріваємо духовку до 250 градусів.
- Приступаємо до складання наших піц. Тісто, що підійшло, обминаємо і ділимо на дві рівні частини.
- Розкачуємо кожну в коло приблизно 30см.
- Укладаємо наші заготовки на змащені дека.
- Натикаємо дно піц виделкою.
- Далі наносимо томатну пасту.
- Потім соус бешамель.
- Укладаємо огірок і гриби.
- Приправляємо меленим перцем.
- Щедро посипаємо тертим сиром.
- Випікаємо піци по черзі за температури 250 градусів 8-10 хвилин кожну (можна з конвекцією).
- Перевіряємо готовність так-підчепивши лопаткою, дивимося дно піци, воно має бути світло-коричневого кольору.
Супер-смачна грибна піца з соусом бешамель готова.
Час пригощати своїх улюблених домочадців і друзів.
Смачного!
[desc][/desc]Інші рецепти
М'ясний пиріг у духовці з дріжджового тіста
Соковитий і дуже смачний пиріг із м'ясом із дріжджового тіста. Начинка зі свинячого фаршу з ароматними спеціями та великою кількістю обсмаженої
Пиріжки з куркою та сиром у духовці
Дуже смачні здобні пиріжки з куркою, помідорами та сиром у духовці. А пишне і ароматне тісто для них, ставиться на оцті.
Спеції для грецького салату: які трави поєднуються, популярні приправи та заправки
Склад салату і приправа для грецького салату знайомі багатьом. Одного у всіх страва виходить різною. Секрет цього полягає у використовуваній
Готуй овочі на грилі зі смаком: найкращі спеції, приправи та маринади
Овочі на грилі – це не тільки чудовий гарнір до м'яса, а й прекрасна закуска. Можна додавати їх у салати, їсти з локшиною та всілякими соусами.
Чим можна замінити соєвий соус? Азіатські соуси з того, що є під рукою
Чим замінити соус у маринаді Оливковий маринад Маринад із бальзамічного оцту Маринад із червоного виноградного оцту Маринад із лимонного соку і
Котлети з фаршу з помідором або грибами під сиром у духовці
Котлети з грибною начинкою, запечені в духовці під сиром, - чудовий варіант ситної та простої в приготуванні страви. Якщо у вас є готовий фарш,