Пиріжки з куркою та сиром у духовці
Дуже смачні здобні пиріжки з куркою, помідорами та сиром у духовці. А пишне і ароматне тісто для них, ставиться на оцті.
Інгредієнти
Нам знадобиться
Для тіста:
- Борошно в/с просіяне-600гр
- Дріжджі сухі-8гр
- Молоко-300мл
- Сіль-1год.л. з гіркою
- Цукор-1ст.л. без гірки
- Маргарин-30гр
- Яйце-1шт
- Розпушувач-0,5ч.л.
- Оцет 6%-1ч.л.
- Рослинна олія-2ст.л.
Для начинки:
- Грудка куряча-1шт (у мене на 700гр)
- Помідори-2-5шт (від розміру)
- Сир напівтвердий-170гр
- Рослинна олія-2ст.л.
- Сіль і спеції за смаком
- 1 яйце для змащення
З цієї кількості продуктів у мене вийшло 16 великих пиріжків!
Як приготувати дріжджові пиріжки з куркою, помідором і сиром у духовці
- Ставимо тісто. У теплому молоці розводимо цукор і дріжджі, прибираємо в тепло до появи пінної шапочки.
- У борошно додаємо розпушувач.
- У невеликій мисці змішуємо яйце, рослинну олію і сіль, злегка збиваємо.
- Обидві рідкі частини вводимо в борошно і трохи замішуємо.
- Потім додаємо туди ж розм'якшений маргарин і оцет.
- Вимішуємо тісто середньої щільності і прибираємо його в тепло на одноразовий підйом.
- Займемося начинкою. Грудку нарізаємо шматочками приблизно 1/1см, підсолюємо, додаємо спеції та обсмажуємо на сильному вогні 5 хвилин, постійно помішуючи.
- Помідори теж нарізаємо невеликими кубиками, а сир натираємо на середній тертці.
- Потім змішуємо остигле м'ясо і помідори, ще раз перевіряємо начинку на сіль.
- Приступаємо до складання пиріжків. Беремо жменю тіста і злегка розгортаємо її в корж.
- У центр кладемо столову ложку начинки і посипаємо невеликою жменею тертого сиру.
- Запечатуємо пиріжок і укладаємо на деко швом донизу.
- Таким чином ліпимо всі пиріжки, даємо їм вистоятися на 20 хвилин.
- На пиріжках, що піднялися, робимо зверху ножем насічку або дірочку, щоб їх не розірвало від соковитої начинки.
- Змащуємо пиріжечки яйцем і ставимо випікатися за температури 180 градусів на 35-40 хвилин.
- Коли дістанете їх з духовки відразу ж змастіть молоком.
Наші смачні й ароматні пиріжки з куркою, помідорами та сиром готові.
Приємного чаювання вам і вашим домочадцям!
Інші рецепти
М'ясний пиріг у духовці з дріжджового тіста
Соковитий і дуже смачний пиріг із м'ясом із дріжджового тіста. Начинка зі свинячого фаршу з ароматними спеціями та великою кількістю обсмаженої
Чим можна змастити пиріжки, якщо немає яйця
Варіанти намазок для солодкого тіста Борошно і вершкове масло Чайна заварка з борошном Сметана Корисні поради Приємно, коли домашня випічка не лише
Піца з грибами з соусом бешамель
Грибна піца з соусом бешамель-це шалено смачно. Вершковий соус з легким ароматом часнику дуже доповнює і прикрашає смак грибної піци.
7 ідей, чим замінити яйце в тісті - напевно знайдеться в холодильнику
Яйця надають тісту приємного кольору, роблять випічку повітряною, пористою, поживною. Вони одночасно слугують розпушувачем і стабілізатором,
Спеції для грецького салату: які трави поєднуються, популярні приправи та заправки
Склад салату і приправа для грецького салату знайомі багатьом. Одного у всіх страва виходить різною. Секрет цього полягає у використовуваній
Домашній бісквітний торт із кокосовою стружкою та заварним кремом
Лимонно-кокосовий торт із заварним кремом на вершках, сливовим курдом і фундуком має дуже ніжний смак і соковиті коржі.