Дуже смачний листковий салат із курки з ананасом, сиром і яйцем
Салат із курки з ананасом і сиром - швидка та ситна страва. Інгредієнти викладаються шарами, промащуються майонезом. Готову страву подають порційно, вона має дуже святковий і ефектний вигляд - створюється враження, що готував її професійний шеф-кухар.
Поєднання інгредієнтів оптимальне. Трохи сухувату варену курку пом'якшать соковиті кукурудза та ананас. Сир і яйце роблять салат ситною стравою, відчуття повного шлунка зберігається надовго. Це відмінний варіант для обіднього або вечірнього часу. Яскравий, цікавий смак закохує в себе з першої ложки.
Ми підготували найлегший для виконання рецепт салату з покроковими фото і докладним описом процесу.
Інгредієнти
- філе курячої грудки - 1 шт.;
- сир твердий - 70 г;
- кукурудза консервована - 100 г;
- ананас - 150 г;
- сіль - за смаком;
- яйця варені - 3 шт.;
- майонез - 10-12 ложок;
- петрушка - для прикраси.
Також знадобляться:
- каструля на 3 літри;
- кухонна плита;
- обробна дошка і ніж;
- дрібненька миска для формування салату.
Етапи приготування
- Відваріть курку в підсоленій воді 15-20 хвилин до готовності за температури 130 градусів (середній вогонь, якщо готувати на газу).
- Поріжте філе дрібними кубиками.
- Сир натріть на крупній тертці.
- Ананас почистіть, наріжте дрібними смужками.
- Яйце поріжте великими шматками.
- У невелику миску викладіть шар сиру в півсантиметра, промажте майонезом.
- Зверху засипте яйцями, знову намажте майонезом. Посоліть.
- Наступний шар - кукурудза. Злийте воду і викладіть на яйця. Промажте майонезом.
- 4-й шар сформуйте з ананасів із майонезом.
- Останньою викладіть курку, трохи додайте майонезу. Посоліть трохи за необхідності.
- Переверніть на тарілку, прикрасьте страву гілочками петрушки. Повторіть для другої порції. Подавайте на стіл і насолоджуйтеся смаком та компліментами.
Рекомендації
- Укладайте шари щільно, тоді готовий салат не розсиплеться і збереже форму миски.
- Ананас - досить соковитий фрукт, тому салат подавайте відразу після приготування.
- Сир беріть абсолютно будь-який, але твердий, щоб можна було без проблем його натерти.
- Куряче філе можна не різати, а розібрати на дрібні шматки руками.
- Птах звариться швидше, якщо розрізати його на половинки або дрібніші шматки.
- Шари можна міняти місцями за власним смаком.
- Товщина шарів не менше 0,5 см, але не більше 1,5 см.
- Якщо не солите шари, поставте сіль на стіл.
Інші рецепти
20 ідей, як прикрасити стіл на день народження для хлопчика і для дівчинки
Діти дуже люблять свята не тільки через подарунки. Цього дня радісний настрій дарують весела музика, можливість пограти з друзями, розваги, яскраві
Коли краще солити курячий бульйон, щоб він вийшов смачним: солимо бульйон для супу і для вживання з чашки
Існує дві різні думки щодо того, коли солити бульйон під час варіння курки. Кухарі рекомендують додавати сіль за 10 хвилин до закінчення готування
7 ідей, чим замінити яйце в тісті - напевно знайдеться в холодильнику
Яйця надають тісту приємного кольору, роблять випічку повітряною, пористою, поживною. Вони одночасно слугують розпушувачем і стабілізатором,
Коли краще солити бульйон із яловичини
Скільки солити м'ясний бульйон Як зварити корисний бульйон і не пересолити - рецепти Ароматний бульйон із яловичини Бульйон із яловичого
Готуй овочі на грилі зі смаком: найкращі спеції, приправи та маринади
Овочі на грилі – це не тільки чудовий гарнір до м'яса, а й прекрасна закуска. Можна додавати їх у салати, їсти з локшиною та всілякими соусами.
Готуємо французький кіш із шинкою, сиром і помідорами
Французький відкритий пиріг готують із різними начинками. Кіш із шинкою, сиром і помідорами - це одна з популярних варіацій страви. Уперше його