Прості та смачні кулінарні рецепти
Простосмак » Салати » Дуже смачний листковий салат із курки з ананасом, сиром і яйцем

Дуже смачний листковий салат із курки з ананасом, сиром і яйцем

Салат із курки з ананасом і сиром

Салат із курки з ананасом і сиром - швидка та ситна страва. Інгредієнти викладаються шарами, промащуються майонезом.  Готову страву подають порційно, вона має дуже святковий і ефектний вигляд - створюється враження, що готував її професійний шеф-кухар.

Поєднання інгредієнтів оптимальне. Трохи сухувату варену курку пом'якшать соковиті кукурудза та ананас. Сир і яйце роблять салат ситною стравою, відчуття повного шлунка зберігається надовго. Це відмінний варіант для обіднього або вечірнього часу. Яскравий, цікавий смак закохує в себе з першої ложки.

Ми підготували найлегший для виконання рецепт салату з покроковими фото і докладним описом процесу.

Інгредієнти

Інгредієнти для салату з курки, ананасів і сиру

  • філе курячої грудки - 1 шт.;
  • сир твердий - 70 г;
  • кукурудза консервована - 100 г;
  • ананас - 150 г;
  • сіль - за смаком;
  • яйця варені - 3 шт.;
  • майонез - 10-12 ложок;
  • петрушка - для прикраси.

Також знадобляться:

  • каструля на 3 літри;
  • кухонна плита;
  • обробна дошка і ніж;
  • дрібненька миска для формування салату.

Етапи приготування

Варіння курячої грудки

Порізане кубиками куряче філе

Тертий сир

Нарізаний ананас

Крупно порізане яйце

Шар сиру з майонезом

Шар із яйця з майонезом

Шар кукурудзи з майонезом

Шар ананасів із майонезом

Шар курки в салаті

  1. Відваріть курку в підсоленій воді 15-20 хвилин до готовності за температури 130 градусів (середній вогонь, якщо готувати на газу).
  2. Поріжте філе дрібними кубиками.
  3. Сир натріть на крупній тертці.
  4. Ананас почистіть, наріжте дрібними смужками.
  5. Яйце поріжте великими шматками.
  6. У невелику миску викладіть шар сиру в півсантиметра, промажте майонезом.
  7. Зверху засипте яйцями, знову намажте майонезом. Посоліть.
  8. Наступний шар - кукурудза. Злийте воду і викладіть на яйця. Промажте майонезом.
  9. 4-й шар сформуйте з ананасів із майонезом.
  10. Останньою викладіть курку, трохи додайте майонезу. Посоліть трохи за необхідності.
  11. Переверніть на тарілку, прикрасьте страву гілочками петрушки. Повторіть для другої порції. Подавайте на стіл і насолоджуйтеся смаком та компліментами.

Порційний салат із курки та ананасів із сиром

Рекомендації

  • Укладайте шари щільно, тоді готовий салат не розсиплеться і збереже форму миски.
  • Ананас - досить соковитий фрукт, тому салат подавайте відразу після приготування.
  • Сир беріть абсолютно будь-який, але твердий, щоб можна було без проблем його натерти.
  • Куряче філе можна не різати, а розібрати на дрібні шматки руками.
  • Птах звариться швидше, якщо розрізати його на половинки або дрібніші шматки.
  • Шари можна міняти місцями за власним смаком.
  • Товщина шарів не менше 0,5 см, але не більше 1,5 см.
  • Якщо не солите шари, поставте сіль на стіл.

Інші рецепти
20 ідей, як прикрасити стіл на день народження для хлопчика і для дівчинки
20 ідей, як прикрасити стіл на день народження для хлопчика і для дівчинки
Діти дуже люблять свята не тільки через подарунки. Цього дня радісний настрій дарують весела музика, можливість пограти з друзями, розваги, яскраві
Коли краще солити курячий бульйон, щоб він вийшов смачним: солимо бульйон для супу і для вживання з чашки
Коли краще солити курячий бульйон, щоб він вийшов смачним: солимо бульйон для супу і для вживання з чашки
Існує дві різні думки щодо того, коли солити бульйон під час варіння курки. Кухарі рекомендують додавати сіль за 10 хвилин до закінчення готування
7 ідей, чим замінити яйце в тісті - напевно знайдеться в холодильнику
7 ідей, чим замінити яйце в тісті - напевно знайдеться в холодильнику
Яйця надають тісту приємного кольору, роблять випічку повітряною, пористою, поживною. Вони одночасно слугують розпушувачем і стабілізатором,
Коли краще солити бульйон із яловичини
Коли краще солити бульйон із яловичини
Скільки солити м'ясний бульйон Як зварити корисний бульйон і не пересолити - рецепти Ароматний бульйон із яловичини Бульйон із яловичого
Готуй овочі на грилі зі смаком: найкращі спеції, приправи та маринади
Готуй овочі на грилі зі смаком: найкращі спеції, приправи та маринади
Овочі на грилі – це не тільки чудовий гарнір до м'яса, а й прекрасна закуска. Можна додавати їх у салати, їсти з локшиною та всілякими соусами.
Готуємо французький кіш із шинкою, сиром і помідорами
Готуємо французький кіш із шинкою, сиром і помідорами
Французький відкритий пиріг готують із різними начинками. Кіш із шинкою, сиром і помідорами - це одна з популярних варіацій страви. Уперше його