Простий рецепт хрустких овочів в устричному соусі
Як смачно та цікаво приготувати овочі? Таким питанням напевно задавалася кожна господиня. Пропонуємо вам спробувати приготувати страву за рецептом прямо із сонячного Таїланду. Яскраве поєднання смаків перенесе вас на тепле узбережжя і подарує відчуття відпустки.
Перш ніж почати
Щоб приготувати овочі в устричному соусі, необхідно знати кілька секретів. Недостатньо просто підсмажити їх, як зазвичай. Овочі мають залишатися хрусткими, у жодному разі не розварюватися. Для цього нарізайте їх великими шматками, не додавайте воду під час смаження та готуйте страву швидко і на сильному вогні.
Ще один важливий момент - не використовуйте сіль. Соуси самі дадуть необхідний смак.
Приготована за цим рецептом страва зберігає більшу частину корисних властивостей овочів і має екзотичний смак завдяки устричному соусу. Рецепт підійде як для святкового столу, так і для повсякденного готування. Завдяки швидкості приготування ви зможете швидко і просто порадувати друзів, які несподівано завітали в гості.
Інгредієнти
- перець болгарський - 1 шт.;
- морква - 1 шт.;
- цибуля - 1/2 великої цибулини;
- цвітна капуста - маленький качан;
- часник - 4 зубчики;
- петрушка - невеликий пучок;
- олія для смаження - 3 столові ложки;
- соєвий соус - 3 столових ложки;
- устричний соус - 3 столових ложки.
Використане обладнання:
- плита електрична;
- сковорода;
- кухонний ніж;
- дошка для різання овочів.
Етапи приготування
- Болгарський перець розріжте навпіл. Вичистіть насіння і сполосніть водою. Поріжте овоч часточками або півкільцями.
- Моркву поріжте будь-яким способом, але не дуже дрібно.
- Цвітну капусту розберіть на невеликі суцвіття.
- Цибулю очистіть і наріжте тонкими півкільцями.
- Часник порубайте дрібно.
- На розігріту олію викладіть часник і обсмажуйте до коричневого кольору, постійно перемішуючи. На цьому етапі температуру встановіть 110-120 градусів (якщо плита газова - середній вогонь).
- Додайте до підсмаженого часнику овочі та збільште температуру до 140-150 градусів (при використанні газу - сильний вогонь).
- Влийте соєвий та устричний соус і обсмажуйте 5 хвилин. Якщо хочете більше соусу - закрийте сковорідку кришкою, якщо любите поменше вологи - залиште відкритою.
- Спробуйте страву на смак, за бажання додайте ще соусу. Обсмажуйте ще 3 хвилини.
- Порубайте петрушку, прикрасьте готову страву і подавайте на стіл.
Рекомендації
- Овочі для рецепта можна брати абсолютно будь-які - на ваш смак.
- Вегетаріанці можуть замінити устричний соус на грибний.
- Не підливайте води під час готування, інакше вийдуть просто тушковані овочі.