Прості та смачні кулінарні рецепти
Простосмак » Як готувати » Коли краще солити печінку під час смаження, щоб вона вийшла смачною (яловичу, свинячу, курячу)

Коли краще солити печінку під час смаження, щоб вона вийшла смачною (яловичу, свинячу, курячу)

Коли краще солити печінку під час смаження, щоб вона вийшла смачною (яловичу, свинячу, курячу)

Куряча, свиняча та яловича печінка можуть перетворитися на вишуканий делікатес. Перше, про що попереджають кухарі: «Потрібно знати, коли солити курячу печінку при смаженні та варінні. В іншому разі сіль витягне з продукту всі соки. Печінка вийде «гумовою». Важливо додати сіль у момент, коли страва практично готова.

Куряча печінка

Нюанси та поради щодо приготування смаженої печінки

Будь-яка печінка виходить під час смаження смачною та соковитою, якщо готувати її з цибулею та морквою, а солити в самому кінці. Овочі надають субпродукту м'якості, живлять соками, морквина додатково робить смак печінки солодкуватим, благородним і пікантним.

Печінка з овочами

Коли солити печінку під час смаження, таблиця:

Вид печінки Коли солити?
Куряча За 1 хвилину до готовності
Свиняча За 1 хвилину до готовності
Яловича За 1 хвилину до готовності

Смажену печінку солять, коли вона стає рожево-коричневого кольору і з проколів перестає виділятися кров. Після додавання солі шматочки перемішують і томлять на слабкому вогні під кришкою 1 хвилину.

Печінка яловича

Нюанси та поради щодо приготування смаженої печінки:

Куряча печінка Свиняча печінка Яловича печінка
Особливості продукту Світло-коричневого або червонуватого кольору, невеликого розміру. Відрізняється ніжною структурою, м'якістю і делікатним смаком. Червоно-коричневого кольору, пухкої структури.

Найдешевша через гіркуватий смак і більшу жирність.

Темно-вишневого кольору, велика, може бути жорсткою. Вважається найкориснішою і рекомендується для підвищення гемоглобіну.
Підготовка до смаження Миття в холодній воді. Видалити плівки, судини та жили. Нарізати на пласти або шматочки товщиною до 1,5 см. Для усунення гіркоти вимочити в молоці 5-8 годин (у холодильнику). Очищення продукту від судин, плівки, жил. Оптимальна товщина шматочків для смаження - 1,5 см.
Що робити, щоб була м'якою? Готувати мінімальну кількість часу Злегка відбити молотком, загорнувши в плівку. Вимочити в молоці 1-3 години. Несильно відбити молоточком.
Як поліпшити смак? Використовувати для смаження вершкове масло та олію в пропорції 1 до 1. Протушкувати після смаження в сметанному соусі, з цибулею або з червоним вином, приправити чебрецем, чорним меленим перцем. Смажити в рослинній олії, в якій попередньо обсмажили свіжий часник. Протушкувати після смаження в сметані, коньяку, використовувати спеції: карі, мускатний горіх, гвоздику, корицю, чебрець, шавлію. Протушкувати після смаження з овочами: томатом, цибулею, морквою. Використовувати сметанний соус.
Скільки часу смажити? До 8-10 хвилин По 4-5 хвилин з кожного боку По 3-5 хвилин з кожного боку

Порада. Якщо свинячу або яловичу печінку потрібно посмажити великими шматочками, важливо не пересушити їх на сковорідці. Для цього їх обсмажують із двох боків в олії на розігрітій сковороді до легкого побіління. Потім печінку виймають, смажать багато цибулі, і вже на цибулевій подушці під кришкою доводять продукт до готовності.

Страва з печінки

Скільки солити печінку під час смаження

Печінці, особливо курячій, протипоказана велика кількість солі. Солити субпродукт потрібно помірно, пробуючи на смак. У різних людей смаки відрізняються, але загальноприйнятим стандартом вважається 1 год. ложка солі на 1 кг печінки.

Смаження печінки

Питання і відповіді

Як врятувати несмачну печінку?

Якщо так уже вийшло, що смажена печінка стала жорстка, ви її пересолили або недосолили, можна протушкувати її разом із соусом. Він зробить печінку м'якшою, додасть нового змісту та смаку. Для цього продукт нарізають невеликими шматочками приблизно 1,5-2,5 см. На сковороді обсмажують до золотистого кольору 1 цибулю. Потім додають 1-2 ст. ложки борошна, перемішують. Через 1 хвилину додають до цибулі 150 г смачної густої сметани. Після закипання маси можна її посолити, якщо печінка недосолена. Потім потрібно додати в соус печінку, і протушкувати на мінімальному вогні під кришкою 5 хвилин.

Коли додавати сіль при маринуванні печінки перед смаженням?

Для яскравого смаку шматочки печінки можна маринувати перед смаженням. Використовують розмарин, чабер, естрагон, чебрець, свіжий роздавлений часник, орегано, шавлію, м'яту, мускатний горіх (за смаком). Продукт натирають спеціями і залишають під плівкою на півгодини. Сіль і чорний перець при маринуванні не додають. Ними приправляють майже готову страву.

Підбиваючи підсумки, печінку під час смаження правильно солити в самому кінці. Щоб вона вийшла смачною, соковитою і м'якою, важливо знати й інші нюанси її приготування. Мабуть, найважливіше - це вибір якісного та свіжого продукту. Хороша печінка гладенька, пружна, без плям, яскравого кольору, приємно пахне. Правильно її підготувавши й обсмаживши, ви отримаєте справжній делікатес - соковитий, м'який, що тане в роті, з приголомшливим смаком.

Інші рецепти
Коли краще солити бульйон із яловичини
Коли краще солити бульйон із яловичини
Скільки солити м'ясний бульйон Як зварити корисний бульйон і не пересолити - рецепти Ароматний бульйон із яловичини Бульйон із яловичого
Коли краще солити курячий бульйон, щоб він вийшов смачним: солимо бульйон для супу і для вживання з чашки
Коли краще солити курячий бульйон, щоб він вийшов смачним: солимо бульйон для супу і для вживання з чашки
Існує дві різні думки щодо того, коли солити бульйон під час варіння курки. Кухарі рекомендують додавати сіль за 10 хвилин до закінчення готування
Коли краще солити плов, щоб він вийшов «справжнім»: соковитим, смачним, насиченим
Коли краще солити плов, щоб він вийшов «справжнім»: соковитим, смачним, насиченим
Питання та відповіді Коли не можна солити плов? Що робити, якщо плов пересолений? Кухарі рекомендують солити плов кілька разів у процесі
Коли краще солити квасолю під час варіння і як солять інші бобові, сочевицю і нут
Коли краще солити квасолю під час варіння і як солять інші бобові, сочевицю і нут
Кухарі рекомендують солити квасолю при варінні, як і інші бобові (сочевицю, горох, нут), наприкінці приготування. Сіль додають за 5-10 хвилин до
Коли і скільки потрібно солити макарони під час варіння, щоб вони не розварилися
Коли і скільки потрібно солити макарони під час варіння, щоб вони не розварилися
Кухарі відповіли, коли солити макарони під час варіння. Сіль потрібно додати у воду до того, як вона почне закипати. Продукт починають варити через
5 недорогих продуктів, у яких багато заліза
5 недорогих продуктів, у яких багато заліза
Список продуктів, багатих на залізо, досить великий: крупи, спеції, какао, субпродукти, яєчний жовток, бобові, зелень, горіхи, сухофрукти..… У 100 г