Прості та смачні кулінарні рецепти
Простосмак » Як готувати » Молочні цукерки, або як варити цукор у домашніх умовах

Молочні цукерки, або як варити цукор у домашніх умовах

Як варити цукор

Якщо немає часу на приготування складних десертів у домашніх умовах або відсутні потрібні навички, можна хоча б навчитися готувати цукерки, льодяники і помадки найпростішим способом. Для цього необхідно знати тільки одне - як варити цукор із водою або молоком. Вивчивши технологічні особливості процесу, дозволяється ускладнювати базові рецепти, вводити нові інгредієнти для посилення смаку.

Домашні молочні цукерки

Щоб кінцевий продукт вийшов насиченим і смачним, краще використовувати звичайнісінький білий цукор. Всупереч поширеній думці, його коричневий аналог не має жодних переваг і навіть трохи погіршує консистенцію виробів.

Правила приготування цукерок на основі цукру та молока

Рецепти дійсно дуже прості, але тільки при дотриманні заданих дозувань цукерки вийдуть дійсно смачними. Компоненти завжди беремо, виходячи з таких пропорцій: на три склянки цукру припадає щонайменше склянка жирного молока і близько столової ложки вершкового масла високого ступеня жирності. Допускається додавання горішків, шматочків мармеладу, ядер насіння, цукатів, подрібнених сухофруктів.

Домашні цукерки приготування

Щоб зварити класичні молочні цукерки, потрібно виконати такі маніпуляції:

  • В обраній ємності з'єднуємо молоко з цукром, в останню чергу вводимо вершкове масло, і все ретельно перемішуємо.
  • Ємність ставимо на середній вогонь. Постійно помішуючи масу, доводимо її до закипання.
  • Зменшуємо вогонь до мінімуму і продовжуємо мішати суміш на молоці, чекаючи, поки вона почне густіти.
  • Перевіряємо готовність напівфабрикату. Капаємо трохи суміші, з якої будемо формувати цукерки, на блюдце. Якщо маса розтікається, її потрібно ще поварити. Якщо вона відразу схоплюється і застигає, можна переходити до наступного етапу.

Порада: У домашніх умовах цукор варять виключно в ємностях з антипригарним покриттям. Якщо використовувати неякісний посуд, ризик отримання звичайного паленого цукру різко зростає.

Домашні цукерки

  • Продукт розкладаємо по заздалегідь заготовлених формочках. Бажано використовувати силіконові вироби, але і їх потрібно попередньо змастити маслом зсередини. Розливаємо продукт швидко, оскільки.к. твердіти він буде буквально на очах.

Заготовки поміщаємо в холодильник і чекаємо кілька годин до їх повного застигання. Якщо планується ввести в цукерки додаткові компоненти, то найкраще їх додавати безпосередньо перед наповненням формочок.

Як зробити смачні льодяники з цукру та води

Якщо використовувати в процесі приготування тільки цукор і воду, то можна зварити смачні льодяники. Карамель вийде гладкою, насиченою і не дуже нудотною, якщо і в цьому разі використовувати класичні пропорції - на 1 частину цукру беремо 3 частини води.

льодяники з цукру і води

Процедура передбачає послідовне виконання таких маніпуляцій:

  • Цукор і воду з'єднуємо, ставимо на вогонь, доводимо до кипіння, постійно помішуючи.
  • Зменшуємо вогонь і при мінімальній температурі тушкуємо склад, постійно вимішуючи, поки він не почне густіти.
  • Далі проводимо тест із блюдцем і діємо за обстановкою.
  • Готовий напівфабрикат розливаємо по спеціальних формочках, які попереднього змащування не потребують. Чекаємо, поки маса повністю загусне.

Деякі господині намагаються додавати в базову масу лимонний або апельсиновий сік. Смак від цього дійсно виграє, але на виході виходять не стільки льодяники, скільки жувальні цукерки. Вони не так чітко тримають форму і тягнуться.

цукрові льодяники

Секрети приготування молочної помадки

Такі цукерки варяться вже не на молоці, їх краще готувати на густій і жирній сметані. А якщо хочеться урізноманітнити класичний варіант десерту, то в масу рекомендується додати трохи какао порошку (але тільки не готового шоколаду).

Маніпуляція виглядає наступним чином:

  • На 400 г цукру беремо 150 г жирної сметани і дві столові ложки вершкового масла. Якщо сметана дала рідину, не потрібно її виливати, просто перемішуємо склад. Якщо прийнято рішення додати какао, то на вказаний обсяг інгредієнтів вводимо не більше столової ложки попередньо просіяного порошку. Можна додати трохи горіхів або насіння. А ось від сухофруктів краще відмовитися, смак у готових цукерок і без них буде насиченим.
  • Усі компоненти, крім вершкового масла і какао, з'єднуємо, замішуємо і викладаємо у відповідний, попередньо підігрітий посуд. Ставимо масу на вогонь і тримаємо, постійно помішуючи, поки вона не закипить.
  • Зменшуємо вогонь і тушкуємо продукт не менше півгодини, регулярно помішуючи. Довше чекати не варто, т.к. цукор може згорнутися і стати занадто щільним.
  • Якщо все було зроблено правильно, то продукт набуде красивого карамельного кольору, його консистенція буде однорідною, без грудок і бульбашок.
  • Тепер у гарячу масу вводимо какао, розмішуємо. Додаємо вершкове масло, воно має танути на гарячій поверхні. Ще раз усе добре мішаємо.
  • Розливаємо заготовку за формами, попередньо обробленими вершковим маслом. Ставимо в прохолодне місце подалі від сонця, але не в холодильник. Правильно приготована помадка схопиться і без низьких температур. А ось від різких перепадів цукерки можуть почати кришитися.

Якщо смакові властивості наведених десертів не влаштовують, із цим уже нічого не поробиш, доведеться шукати інші варіанти страв. Якщо спробувати скоригувати об'єми використовуваних інгредієнтів, можна зіпсувати консистенцію і текстуру продукту.

Інші рецепти
Із чого і як роблять коричневий цукор і чому він коричневий
Із чого і як роблять коричневий цукор і чому він коричневий
Пояснити, чому цукор коричневий, легко. Білим продукт робить процедура очищення на виробництві. Очищений цукор називають ще рафінованим. З такого
Корисні та шкідливі продукти, багаті на вуглеводи: як скласти здоровий раціон
Корисні та шкідливі продукти, багаті на вуглеводи: як скласти здоровий раціон
Продукти з високим вмістом простих вуглеводів Кондитерські вироби та солодощі Фастфуд і напівфабрикати Сухофрукти та деякі фрукти Продукти, багаті
20 ідей, як прикрасити стіл на день народження для хлопчика і для дівчинки
20 ідей, як прикрасити стіл на день народження для хлопчика і для дівчинки
Діти дуже люблять свята не тільки через подарунки. Цього дня радісний настрій дарують весела музика, можливість пограти з друзями, розваги, яскраві
Коли краще солити плов, щоб він вийшов «справжнім»: соковитим, смачним, насиченим
Коли краще солити плов, щоб він вийшов «справжнім»: соковитим, смачним, насиченим
Питання та відповіді Коли не можна солити плов? Що робити, якщо плов пересолений? Кухарі рекомендують солити плов кілька разів у процесі
Вівсяний кисіль - як варити в домашніх умовах
Вівсяний кисіль - як варити в домашніх умовах
Кисіль, приготований із вівсяних пластівців або крупи, користується не такою популярністю, як фруктові або ягідні аналоги напою. Найчастіше його
Молочний кисіль - як правильно зварити солодкі ласощі
Молочний кисіль - як правильно зварити солодкі ласощі
Смак солодкого і ніжного молочного киселю, приготованого бабусею з натуральних продуктів, є для багатьох одним із найприємніших гастрономічних