Прості та смачні кулінарні рецепти
Простосмак » Як готувати » Риба хек - як правильно і скільки варити

Риба хек - як правильно і скільки варити

Скільки варити хек

Включаючи в меню відварну рибу, таку, як хек, можна не тільки отримати користь від дієтичного продукту, а й урізноманітнити свій раціон. Дехто вважає, що подібний виріб виходить смачним, лише коли його потушкувати або підсмажити. Насправді, якщо знати, як варити компонент і скільки його обробляти, є можливість отримати вишукану і поживну страву. При цьому часу на процедуру піде не так багато. Нарізаний шматками хек доводиться до готовності за 30 хвилин обробки в каструлі, за 40 хвилин приготування на пару і за 20 хвилин витримування на особливому режимі в мультиварці.

нарізана риба на шматки

Особливості роботи з рибою

Як і будь-яку рибу, спочатку продукт потрібно правильно підготувати. Перед тим, як варити компонент, його потрібно почистити, видалити нутрощі, зрізати голову і плавники. Якщо тушка спочатку була заморожена, то її піддають повільному розморожуванню в природних умовах без застосування гарячої або холодної води.

Крім цього, потрібно засвоїти ще кілька важливих моментів:

  • Для відварювання найкраще купувати рибу сухої заморозки. Це не тільки позбавить від необхідності переплачувати за лід, а й дозволить оцінити якість продукту за його зовнішнім виглядом.
  • Увагу треба звертати не на те, скільки важить тушка, а яка її довжина. Вона не повинна перевищувати 30 см.
  • Не варто брати філе, якщо воно не цільне. Такий продукт нерідко заморожують повторно і встановити цей факт дуже складно.

відварна риба

Порада: Якщо за рецептом потрібен відварений цілком хек, то перед тим, як опускати рибу в окріп, на поверхні шкіри потрібно зробити кілька насічок. Вони не повинні бути глибокими і діставати до м'яса, але не менше сантиметра в довжину, щоб шкіра не розповзлася.

  • У рибі мало кісток, тому її можна варити навіть для дитини.

Правильно оброблений і витриманий оптимальну кількість часу продукт багатий на вітаміни А, В9 і РР, йод і мідь. Тому її регулярне вживання позитивно позначається на роботі нервової системи, стані щитоподібної залози, кровоносної та кісткової систем.

нарізана риба

Як правильно варити хек у каструлі, на пару та в мультиварці

Приготувати смачну і корисну рибу можна кількома способами. У домашніх умовах найчастіше вибирають один із таких підходів:

  • У каструлі. У відповідну за розміром ємність наливаємо воду (не дуже багато, але достатньо, щоб вона покривала шматки продукту), солимо і доводимо до кипіння. Викладаємо лаврові листочки, перець горошком і кип'ятимо бульйон на середньому вогні стільки, скільки потрібно до появи вираженого пряного запаху. Зазвичай вистачає 5-7 хвилин. В ароматну рідину занурюється хек, нарізаний порційними шматочками. Ємність накриваємо кришкою, страву треба варити приблизно півгодини.

нарізана риба в каструлі

  • У пароварці. У цьому випадку шматочки продукту викладають у чашу з отворами, підсолюють. Можна викласти в ємність листочки лавра і перець, щоб надати компоненту пряного аромату. Тривалість обробки становить близько 40 хвилин.

риба в пароварці

  • У мультиварці. Варіант із відварюванням риби в окропі цілком припустимий, але буде краще, якщо хек приготується на пару. Для цього шматочки виробу викладаємо в спеціальний кошик, у чашу приладу наливаємо воду і запускаємо прилад на 20-25 хвилин при режимі «На пару».

риба в мультиварці

Готове м'ясо набуває однорідного білого кольору без будь-яких прожилок, його текстура стає щільнішою. Його викладають на тарілку, збризкують лимонним соком і подають.

Як смачно відварити рибу з приправами

Є ще один варіант того, як варити хека. Тут усе залежить від того, скільки буде використовуватися додаткових компонентів і в якій кількості.

  1. За базовим рецептом на 0,5 кг риби беремо по склянці води й огіркового розсолу, дві столові ложки вершкового масла, пару зубчиків часнику, кілька стрілок зеленої цибулі, петрушку, кріп, чорний перець. Пропорції можуть змінюватися залежно від індивідуальних переваг.
  2. У каструлі змішуємо воду з розсолом, доводимо рідину до кипіння. Викладаємо шматочки продукту шкіркою догори, присипаємо спеціями і варимо півгодини. Хек готовий! Його потрібно подавати гарячим, виклавши зверху трохи вершкового масла.

Рецепти з використанням огіркового розсолу передбачають відсутність солі. Тому потрібно уважно читати рекомендації, щоб не зіпсувати продукт.

Інші рецепти
М'ясо в мультиварці - як правильно зварити яловичину, свинину, телятину та кролика
М'ясо в мультиварці - як правильно зварити яловичину, свинину, телятину та кролика
Практика показує, що смачно відварити м'ясо не так просто, як здається. На щастя, з появою мультиварок, цей процес помітно оптимізувався. Тепер
Правильне харчування - це недорого: приклад меню з доступних продуктів
Правильне харчування - це недорого: приклад меню з доступних продуктів
Про користь здорового харчування ведуться «зрозумілі» бесіди ще з минулого століття. Але чи так просто на нього перейти? «Ні!» – скажуть усі ті, хто
Красиве і правильне оформлення рибної тарілки з рибним асорті
Красиве і правильне оформлення рибної тарілки з рибним асорті
Особливості оформлення Чим прикрасити та доповнити нарізку Як зробити прикраси із солоної риби Питання-відповідь У якій тарілці подавати? Яку білу
Коли краще солити юшку та рибний бульйон, щоб він був смачним
Коли краще солити юшку та рибний бульйон, щоб він був смачним
Кухарі рекомендують солити юшку і рибний бульйон після закипання води і видалення піни. Час додавання солі великої ролі не відіграє. Зазвичай перші
Готуємо паску в мультиварці: легкий рецепт із покроковою інструкцією
Готуємо паску в мультиварці: легкий рецепт із покроковою інструкцією
Паску в мультиварці приготувати не складно, але сам процес трохи таємничий, і вимагає частки чаклунства. Ви готові до цього? З усіх страв, тільки
Лисички - скільки і як правильно варити гриби
Лисички - скільки і як правильно варити гриби
Переймаючись питанням, скільки варити лисички, необхідно розуміти, що ці гриби не завжди потребують попередньої обробки. Наприклад, якщо планується