Скільки варити «Дружбу» в пакетиках на воді та молоці, щоб вийшла смачно, плюси та мінуси каші в порційних упаковках
Каша з «промовистою» назвою складається з рису і пшона, взятих у рівних частках. І якщо з приготуванням такого гарніру або сніданку з вагових круп у господинь не виникає питань, то з тим, скільки варити «Дружбу» в пакетиках, доведеться розібратися детальніше. Виробники рекомендують тримати її на вогні близько 20 хвилин, але це усереднений показник. Час варіння залежить від того, якою має вийти готова страва - розсипчастою або в'язкою.
Скільки варити «Дружбу» для отримання розсипчастого гарніру
Щоб зернятка не збивалися в грудку, готувати кашу з рису і пшона потрібно за такими правилами:
- опускати упаковки тільки в киплячу воду з розрахунку 1 л на пакет;
- варити крупу на мінімальному вогні не більше 15-20 хвилин, не забувши підсолити за смаком;
- після приготування дати зайвій рідині повністю стекти, виклавши порції на друшляк.
Можна додатково віджати пакетики, придавивши їх ложкою. І тільки після цього розкрити, розкласти вміст по тарілках і додати шматочок вершкового масла.
Тривалість і нюанси приготування наваристої молочної каші
У цьому випадку тримати крупу на вогні потрібно трохи довше, зернятка повинні добре проваритися. Для отримання смачної молочної каші потрібно дотримуватися таких принципів:
- варити «Дружбу» в пакетиках спочатку у воді протягом 20 хвилин, взявши по 1 л рідини на упаковку;
- після того, як вона дійде до готовності, перемістити порції в каструлю з киплячим молоком, додавши в нього сіль і цукор, ще на 10 хвилин;
- викласти вміст у порційні тарілки, розбавити молоком із каструлі й дати упаритися 10 хвилин, накривши посуд блюдцем.
Можна розвести готову крупу сумішшю молока та окропу, взятих у рівних частках - це залежить від смаків господині та її домочадців.
Плюси та мінуси каші в пакетиках
Зварити смачну кашу «Дружба» можна і по-старому, з'єднавши вагові крупи. Але у фасованого продукту є маса переваг:
- рис і пшоно не потрібно перебирати і промивати;
- не потрібно виміряти кількість інгредієнтів - вмісту однієї упаковки вистачить для отримання повноцінної порції каші;
- відсутня необхідність контролювати процес, помішувати і пробувати страву - досить закласти порції в киплячу воду і вийняти через потрібну кількість часу;
- крупи для «швидких» сніданків варяться швидше, ніж звичайні, т. к. проходять спеціальну обробку перед закладкою в пакетики;
- каша не пригорає і не прилипає до дна та стінок каструлі, що значно спрощує процес миття посуду.
До мінусів порційного продукту можна зарахувати те, що вміст корисних речовин у ньому нижчий, ніж у каші з вагових зерен. У процесі спеціальної обробки, завдяки якій рисово-пшоняна суміш із пакетика готується швидше, ніж звичайна крупа, сировина втрачає частину вітамінів, мікро- і макроелементів. А також у ній залишається менше харчових волокон, що сприяють нормальному травленню.
Ще одним недоліком «Дружби» в індивідуальних упаковках можна назвати ціну. Якщо готувати кашу з вагового рису і пшона, вийде дешевше, ніж варіння такої ж кількості крупи з пакетиків. Але, варто зазначити, що різниця не настільки велика, і, якщо потрібно швидко і без зайвого клопоту приготувати ситний сніданок або гарнір до м'ясної чи рибної страви, зручніше скористатися фасованим продуктом.