Прості та смачні кулінарні рецепти
Простосмак » Як готувати » Скільки варити «Дружбу» в пакетиках на воді та молоці, щоб вийшла смачно, плюси та мінуси каші в порційних упаковках

Скільки варити «Дружбу» в пакетиках на воді та молоці, щоб вийшла смачно, плюси та мінуси каші в порційних упаковках

Скільки варити «Дружбу» в пакетиках на воді та молоці, щоб вийшла смачно, плюси та мінуси каші в порційних упаковках

Каша з «промовистою» назвою складається з рису і пшона, взятих у рівних частках. І якщо з приготуванням такого гарніру або сніданку з вагових круп у господинь не виникає питань, то з тим, скільки варити «Дружбу» в пакетиках, доведеться розібратися детальніше. Виробники рекомендують тримати її на вогні близько 20 хвилин, але це усереднений показник. Час варіння залежить від того, якою має вийти готова страва - розсипчастою або в'язкою.

Каша дружба в упаковці

Скільки варити «Дружбу» для отримання розсипчастого гарніру

Щоб зернятка не збивалися в грудку, готувати кашу з рису і пшона потрібно за такими правилами:

  • опускати упаковки тільки в киплячу воду з розрахунку 1 л на пакет;
  • варити крупу на мінімальному вогні не більше 15-20 хвилин, не забувши підсолити за смаком;
  • після приготування дати зайвій рідині повністю стекти, виклавши порції на друшляк.

Можна додатково віджати пакетики, придавивши їх ложкою. І тільки після цього розкрити, розкласти вміст по тарілках і додати шматочок вершкового масла.

Каша дружба з молоком

Тривалість і нюанси приготування наваристої молочної каші

У цьому випадку тримати крупу на вогні потрібно трохи довше, зернятка повинні добре проваритися. Для отримання смачної молочної каші потрібно дотримуватися таких принципів:

  • варити «Дружбу» в пакетиках спочатку у воді протягом 20 хвилин, взявши по 1 л рідини на упаковку;
  • після того, як вона дійде до готовності, перемістити порції в каструлю з киплячим молоком, додавши в нього сіль і цукор, ще на 10 хвилин;
  • викласти вміст у порційні тарілки, розбавити молоком із каструлі й дати упаритися 10 хвилин, накривши посуд блюдцем.

Можна розвести готову крупу сумішшю молока та окропу, взятих у рівних частках - це залежить від смаків господині та її домочадців.

Каша дружба

Плюси та мінуси каші в пакетиках

Зварити смачну кашу «Дружба» можна і по-старому, з'єднавши вагові крупи. Але у фасованого продукту є маса переваг:

  • рис і пшоно не потрібно перебирати і промивати;
  • не потрібно виміряти кількість інгредієнтів - вмісту однієї упаковки вистачить для отримання повноцінної порції каші;
  • відсутня необхідність контролювати процес, помішувати і пробувати страву - досить закласти порції в киплячу воду і вийняти через потрібну кількість часу;
  • крупи для «швидких» сніданків варяться швидше, ніж звичайні, т. к. проходять спеціальну обробку перед закладкою в пакетики;
  • каша не пригорає і не прилипає до дна та стінок каструлі, що значно спрощує процес миття посуду.

Каша дружба в упаковці

До мінусів порційного продукту можна зарахувати те, що вміст корисних речовин у ньому нижчий, ніж у каші з вагових зерен. У процесі спеціальної обробки, завдяки якій рисово-пшоняна суміш із пакетика готується швидше, ніж звичайна крупа, сировина втрачає частину вітамінів, мікро- і макроелементів. А також у ній залишається менше харчових волокон, що сприяють нормальному травленню.

Ще одним недоліком «Дружби» в індивідуальних упаковках можна назвати ціну. Якщо готувати кашу з вагового рису і пшона, вийде дешевше, ніж варіння такої ж кількості крупи з пакетиків. Але, варто зазначити, що різниця не настільки велика, і, якщо потрібно швидко і без зайвого клопоту приготувати ситний сніданок або гарнір до м'ясної чи рибної страви, зручніше скористатися фасованим продуктом.

Інші рецепти
Рецепти пшеничної каші на воді: як зварити, пропорції, нюанси приготування
Рецепти пшеничної каші на воді: як зварити, пропорції, нюанси приготування
Способів приготування гарніру у вигляді каші безліч, але не кожен може приготувати її правильно. Недоварена або переварена крупа пшениці стає
Консервована каша в банках на зиму: 6 рецептів
Консервована каша в банках на зиму: 6 рецептів
Домашня консервація у вигляді каші в банках з м'ясом вважається повноцінною стравою, здатною виручити в момент, коли відсутній час на
Скільки варити булгур у пакетиках, щоб вийшла корисно і смачно? Як правильно готувати крупу на плиті, в мікрохвильовці та мультиварці
Скільки варити булгур у пакетиках, щоб вийшла корисно і смачно? Як правильно готувати крупу на плиті, в мікрохвильовці та мультиварці
Харчова цінність і корисні властивості булгура Що готують із булгура Як правило, варити булгур у пакеті - виробники рекомендують кип'ятити таку
Скільки і як потрібно варити перловку для різних страв
Скільки і як потрібно варити перловку для різних страв
Здебільшого сучасні господині цікавляться, як варити перловку на воді, тільки якщо наважуються на приготування розсольнику. Ця крупа якось не
Коли краще солити плов, щоб він вийшов «справжнім»: соковитим, смачним, насиченим
Коли краще солити плов, щоб він вийшов «справжнім»: соковитим, смачним, насиченим
Питання та відповіді Коли не можна солити плов? Що робити, якщо плов пересолений? Кухарі рекомендують солити плов кілька разів у процесі
Коли краще солити рис під час варіння, щоб був розсипчастим і смачним
Коли краще солити рис під час варіння, щоб був розсипчастим і смачним
Кухарі рекомендують солити рис так, як зазначено в рецепті. Залежно від страви, його солять на початку приготування або наприкінці варіння. Особливо