Прості та смачні кулінарні рецепти
Простосмак » Як готувати » Скільки варити булгур у пакетиках, щоб вийшла корисно і смачно? Як правильно готувати крупу на плиті, в мікрохвильовці та мультиварці

Скільки варити булгур у пакетиках, щоб вийшла корисно і смачно? Як правильно готувати крупу на плиті, в мікрохвильовці та мультиварці

Скільки варити булгур у пакетиках, щоб вийшла корисно і смачно? Як правильно готувати крупу на плиті, в мікрохвильовці та мультиварці
  • Харчова цінність і корисні властивості булгура
  • Що готують із булгура
  • Як правило, варити булгур у пакеті - виробники рекомендують кип'ятити таку крупу на повільному вогні протягом 15 хвилин. Але час вказано приблизно, насправді тривалість варіння залежить від того, де готують продукт - на плиті, у мікрохвильовці чи мультиварці.

    Булгур у пакеті для запікання

    Скільки варити булгур у пакетиках

    Для отримання максимальної користі від продукту важливо правильно його приготувати. А саме - дотримуватися певних принципів під час варіння пшениці на плиті, в мікрохвильовці та мультиварці.

    У каструлі

    Щоб крупа розкрила всі свої смакові якості й не розварилася, треба врахувати такі нюанси:

    • подрібнена пшениця сильно збільшується в розмірах під час термічної обробки, тому їй потрібна достатня кількість води - не менше 2 склянок на порцію;
    • закладати упаковки з крупою можна тільки в киплячу воду, попередньо підсоливши її;
    • варити булгур у пакетику треба на повільному вогні протягом 15 хвилин для отримання розсипчастої маси, і 20-25 хвилин - для в'язкої.

    Відварювання булгура в каструлі

    Після закінчення приготування потрібно дати крупі стекти на друшляку, і тільки після цього розкривати упаковку.

    У мікрохвильовці

    Такий спосіб зручний тим, що на варіння булгура піде значно менше часу. Готувати крупу потрібно відповідно до таких правил:

    • використовувати тільки термостійкий, придатний для мікрохвильових печей посуд;
    • заливати пакетики крутим окропом, так, щоб вони були повністю покриті водою;
    • готувати продукт на повній потужності протягом 7-10 хвилин.

    Відварювання булгура в мікрохвильовці

    Головне - у процесі варіння вода не повинна випаровуватися настільки, щоб покривати пакетики лише частково. Якщо це трапиться, крупа почне «клацати». У такому разі знадобиться долити ще окропу.

    У мультиварці

    Це найлегший спосіб приготування булгура - достатньо закласти необхідні інгредієнти та увімкнути прилад у потрібному режимі.

    Правила варіння крупи в індивідуальних упаковках прості:

    • закладати в чашу не більше 3-4 порцій одночасно (пакетикам потрібен простір, вони не повинні прилягати один до одного впритул);
    • заливати булгур тільки окропом із розрахунку 2 склянки на упаковку;
    • готувати в режимі «Каша», «Крупа» або «Гречка» протягом 25-30 хвилин, а потім 5 хвилин - за увімкненого підігріву.

    Відварювання булгура в мультиварці

    Після варіння булгур можна трохи обсмажити на олії, тоді він набуде неповторного «горіхового» присмаку й аромату.

    Харчова цінність і корисні властивості булгура

    Булгур - це оброблена окропом подрібнена пшениця. Не варто плутати його з крупою зі звичайного подрібненого зерна. Різниця полягає в тому, що булгур проходить теплову обробку перед фасуванням.

    Оскільки продукт не вживають у сирому вигляді, доцільно навести показники поживної цінності відвареної крупи:

    • калорійність - 83 ккал/100 г;
    • білки - 3,08 г;
    • жири - 0,24 г;
    • вуглеводи - 18,58 г.

    Булгур

    За калорійністю продукт поступається таким популярним крупам, як рис і гречка. Але значно випереджає їх за вмістом фолієвої кислоти, вітаміну В-6, тіаміну, ніацину, заліза та клітковини. Так, останньої в булгурі в півтора раза більше, ніж у гречці, і в 11 разів більше, ніж у рисі.

    Крім перерахованих корисних речовин, крупа містить такі елементи:

    • кальцій;
    • магній;
    • фосфор;
    • цинк;
    • натрій;
    • калій;
    • рибофлавін та ін.

    Завдяки багатому складу, булгур чинить благотворну дію на загальний стан організму. Продукт позитивно впливає на серце і судини, зміцнює нервову систему та імунітет, покращує зовнішній вигляд шкіри, волосся і нігтів.

    Що готують із булгура

    Найбільшу популярність крупа здобула в країнах Близького Сходу, на Балканах, Кавказі та півдні Росії. З неї готують не тільки каші на воді та молоці, а й додають у супи та салати (наприклад, у знаменитий табуле). Нерідко булгур кладуть у плов замість рису або доповнюють ним котлетний фарш.

    Табуле з булгуром і овочами

    Подрібнена пшениця чудово поєднується з усіма видами м'яса та птиці, а також із рибою (особливо сибасом, тріскою і палтусом). Сумісна з грибами, різними овочами та зеленню. Так, часто булгур використовують при фаршируванні баклажанів - змішують відварену крупу з м'якушем овочів, додають цибулю, часник і спеції, обсмажують і заповнюють «човники» ароматною масою, а потім запікають.

    Але до вибору прянощів при приготуванні страв із цієї крупи потрібно підходити вдумливо, і використовувати їх у мінімальних кількостях. Не варто брати спеції з яскраво вираженим запахом і дуже насиченим смаком (наприклад, естрагон, м'яту або сушений базилік). «Родзинкою» булгура є тонкий аромат і присмак горіхів, який запашні приправи обов'язково переб'ють.

    Інші рецепти
    Скільки і як потрібно варити булгур, щоб він вийшов розсипчастим
    Скільки і як потрібно варити булгур, щоб він вийшов розсипчастим
    У наші дні булгур не користується у господинь особливою популярністю, незважаючи на приємний смак і простоту приготування. Річ у тім, що багато
    Із чого робиться манна крупа
    Із чого робиться манна крупа
    Звісно, анекдоти про те, що сучасні школярі (і дорослі, які виросли з них) думають, що булки ростуть на деревах, а молоко виробляють на заводі, не
    Скільки варити «Дружбу» в пакетиках на воді та молоці, щоб вийшла смачно, плюси та мінуси каші в порційних упаковках
    Скільки варити «Дружбу» в пакетиках на воді та молоці, щоб вийшла смачно, плюси та мінуси каші в порційних упаковках
    Каша з «промовистою» назвою складається з рису і пшона, взятих у рівних частках. І якщо з приготуванням такого гарніру або сніданку з вагових круп у
    Рецепти пшеничної каші на воді: як зварити, пропорції, нюанси приготування
    Рецепти пшеничної каші на воді: як зварити, пропорції, нюанси приготування
    Способів приготування гарніру у вигляді каші безліч, але не кожен може приготувати її правильно. Недоварена або переварена крупа пшениці стає
    Коли краще солити гречку, щоб вона вийшла смачною і корисною
    Коли краще солити гречку, щоб вона вийшла смачною і корисною
    Кухарі рекомендують солити гречку на самому початку її варіння. Так крупа краще і рівномірно просолиться. Завдяки солі гречка швидше вариться. Але є
    Перлова крупа - який це злак і як роблять
    Перлова крупа - який це злак і як роблять
    Перловка - це один із найпопулярніших видів крупи в Росії та інших країнах СНД. Цей смачний і корисний продукт виготовляється з низки різних злаків,