Прості та смачні кулінарні рецепти
Простосмак » Як готувати » Скільки варити пшоно в пакетиках і як позбавити фасовану крупу гірчинки

Скільки варити пшоно в пакетиках і як позбавити фасовану крупу гірчинки

Скільки варити пшоно в пакетиках і як позбавити фасовану крупу гіркуватості
  • Чи можна готувати крупу з пакетика без упаковки
  • Приготувати розсипчасту пшоняну кашу з вагової крупи вдається не завжди, доволі часто круглі жовті зернятка розварюються і злипаються в малоапетитну грудку. Інакша ситуація з фасованим продуктом - якщо знати, як і скільки варити пшоно в пакетиках, крупинки не втратять форму і збережуть усі корисні елементи. Виробники рекомендують тримати пшенку на вогні 15-20 хвилин. Але для приготування смачного сніданку цієї інформації недостатньо, потрібно врахувати ще низку нюансів.

    Пшоно в пакетах

    Чи потрібно замочувати пшоно з пакетиків перед варінням

    Пшоно має специфічний смак і має легку, але цілком відчутну гірчинку. Позбутися від неї допомагає промивання і замочування. Для фасованої крупи це проводять так:

    • упаковки з пшоном поміщають у простору, глибоку чашу, і заливають холодною (!) водою, щоб вони були покриті повністю, із запасом 3-4 см;
    • через 2-3 хвилини рідину зливають;
    • повторюють процедуру 5-7 разів.

    Але якщо господині та її домочадцям до душі гіркуватий смак, ніякої попередньої підготовки не потрібно. Порційні пакетики можна одразу ж відправляти в каструлю - перед фасуванням в індивідуальні упаковки крупу обробляють, що позбавляє необхідності промивати її.

    Замочене пшоно

    Особливості приготування пшенки на воді

    Готувати фасовану пшенку потрібно відповідно до таких правил:

    • класти упаковки в каструлю тільки після того, як вода закипить;
    • брати рідину з розрахунку 3 склянки на порцію;
    • солити на початку приготування;
    • варити пшоно в пакетиках на мінімальному вогні 15-20 хвилин;
    • періодично перевертати спливаючі упаковки, щоб вміст готувався рівномірно;
    • після закінчення варіння перемістити пакети в друшляк, дати рідині повністю стекти, і тільки після цього розкривати їх.

    Під час термічної обробки пшоняна крупа сильно збільшується в розмірах, і для отримання повноцінної порції каші достатньо 1 пакетика.

    Особливості приготування пшенки на воді

    Молочна каша з пшона в пакетиках

    Приготування пшенки на молоці займає стільки ж часу, що й на воді, але процес дещо відрізняється. Щоб зробити смачну кашу, потрібно дотримуватися таких принципів:

    • проварити крупу в пакетиках спочатку у воді протягом 7-10 хвилин, зробивши вогонь мінімальним;
    • доведене до напівготовності пшоно перемістити в кипляче молоко, додавши сіль і цукор, і залишити на повільному вогні ще на 10 хвилин;
    • вийняти пакетики, розрізати, викласти вміст у глибоку ємність, розбавити молоком, у якому варилася крупа.

    Молочна каша, на відміну від приготовленої на воді, має трохи настоятися. Досить залишити її на 5-7 хвилин, прикривши ємність кришкою або тарілкою, щоб крупинки стали м'якшими та ніжнішими.

    Молочна каша з пшона в пакетиках

    Чи можна готувати крупу з пакетика без упаковки

    Фасоване пшоно можна варити так само, як і вагове - розкрити упаковку і висипати вміст у каструлю. Різниця полягає лише в тому, що його не потрібно перебирати і мити. І приготується воно швидше завдяки спеціальній обробці, яку проходять зерна, призначені для порційних каш. Рекомендації щодо часу ті самі, що й для варіння в пакетах.

    Але в цього способу є низка недоліків:

    • для приготування пшона без упаковки потрібен посуд з антипригарним покриттям, тоді як варити його в пакетиках можна в будь-якій ємності;
    • знадобиться ретельно виміряти співвідношення крупи і рідини (для каші на воді 1:2, на молоці - 1:3 відповідно);
    • процес доведеться постійно контролювати і часто помішувати вміст, щоб він не пригорів.

    Пшоно в пакетах

    З огляду на перераховані мінуси, можна дійти висновку, що виймати сиру крупу з порційного пакета і варити її без пакування не має сенсу. Результат вийде той самий, пшенка не набуде жодних нових смакових якостей і не приготується швидше. Але при цьому господині доведеться неабияк поклопотатися на кухні, спочатку відміряючи потрібну кількість інгредієнтів, а потім регулярно перемішуючи кашу, що нудиться на плиті.

    Інші рецепти
    Скільки варити гречку в пакетиках за часом у воді в каструлі
    Скільки варити гречку в пакетиках за часом у воді в каструлі
    У мікрохвильовці У мультиварці Тривалість варіння залежно від кількості порцій Нюанси приготування молочної каші Гречка як складова страви: скільки
    Скільки варити рис у пакетиках, щоб не розварився і вийшов смачним
    Скільки варити рис у пакетиках, щоб не розварився і вийшов смачним
    Скільки варити рис у пакетиках, залежить від виробника і сорту. Час приготування коливається від 10 хвилин для м'яких різновидів
    Скільки варити «Дружбу» в пакетиках на воді та молоці, щоб вийшла смачно, плюси та мінуси каші в порційних упаковках
    Скільки варити «Дружбу» в пакетиках на воді та молоці, щоб вийшла смачно, плюси та мінуси каші в порційних упаковках
    Каша з «промовистою» назвою складається з рису і пшона, взятих у рівних частках. І якщо з приготуванням такого гарніру або сніданку з вагових круп у
    Скільки і як потрібно варити перловку для різних страв
    Скільки і як потрібно варити перловку для різних страв
    Здебільшого сучасні господині цікавляться, як варити перловку на воді, тільки якщо наважуються на приготування розсольнику. Ця крупа якось не
    Рецепти пшеничної каші на воді: як зварити, пропорції, нюанси приготування
    Рецепти пшеничної каші на воді: як зварити, пропорції, нюанси приготування
    Способів приготування гарніру у вигляді каші безліч, але не кожен може приготувати її правильно. Недоварена або переварена крупа пшениці стає
    Скільки варити кукурудзяну крупу в пакетиках, щоб вийшла смачною
    Скільки варити кукурудзяну крупу в пакетиках, щоб вийшла смачною
    Пропорції з водою: скільки води на один пакет із крупою Нюанси варіння Питання і відповіді Чому кукурудзяна каша в пакетах може злипатися в грудки?