Прості та смачні кулінарні рецепти
Простосмак » Другі страви » Найлегший і найсмачніший рецепт японської локшини удон

Найлегший і найсмачніший рецепт японської локшини удон

Найлегший і найсмачніший рецепт японської локшини удон

Азіатська кухня підкорює серця: це терпкі спеції, незвичайні, різноманітні та поживні інгредієнти, красиве оформлення. Одна з таких страв - японська локшина удон. Вона готується з особливого виду локшини на основі пшеничного борошна, це один із найтовстіших різновидів. Приготуємо з вами дуже ситну страву, яка стане в пригоді і в звичайний день, і у святковий. Ніжне куряче філе, ситний і яскравий набір овочів, а головне - соус теріякі з солодкою ноткою, легка лимонна кислинка і неповторний кунжутний аромат нікого не залишать байдужими. І все це легко готується в домашніх умовах із доступних продуктів.

Інгредієнти

  • 270 г сухої локшини удон;
  • 500 г курячого філе;
  • одна морква;
  • один перець солодкий;
  • 100 г стручкової квасолі;
  • 50 г зеленого горошку;
  • 1 ст.л. соусу теріякі;
  • 1 ст.л. лимонного соку;
  • 2 ч.л. тертого імбирного кореня;
  • 2 зубчики часнику;
  • 2 ч.л. насіння кунжуту (підійде і білий, і чорний);
  • пучок зеленої цибулі;
  • 20 г оливкової олії;
  • 20 г кунжутної олії.

Посуд та інвентар:

  • каструля для варіння локшини;
  • друшляк;
  • глибока сковорода;
  • дошка для нарізки та ніж;
  • лопатка для помішування продуктів;
  • окрема невелика сковорода для обсмажування кунжутного насіння.

Рецепт:

  1. Насамперед відварюємо удон. Інструкція є на упаковці локшини, зазвичай вона відварюється за 4-7 хвилин. Готовий продукт потрібно відкинути на друшляк і дати стекти воді.
  2. Паралельно можна відправити куряче філе на сковороду - знадобиться половина оливкової олії. Птицю промиваємо, обсушуємо і нарізаємо невеликими шматочками. Розігріваємо олію, відправляємо на сковорідку курку й обсмажуємо протягом кількох хвилин, постійно помішуючи. За бажання можна злегка підсолити, але це необов'язково: смаку соусу теріякі та приправ буде достатньо.
  3. Переміщаємо куряче філе на тарілку.
  4. Миємо овочі. Перець нарізаємо брусочками, моркву подрібнюємо кубиками.
  5. Пір'я зеленої цибулі дрібно шаткуємо. Часник очищаємо і продавлюємо або дуже дрібно нарізаємо.
  6. Другу половину оливкової олії вливаємо в сковорідку, де смажилася птиця. Відправляємо туди цибулю і часник, обсмажуємо все одну хвилину.
  7. Не забуваємо помішувати продукти лопаткою, щоб вони рівномірно просмажилися і не пригоріли.
  8. За хвилину додаємо до цибулі з часником овочевий набір: нарізаний болгарський перець, морквяні кубики, стручкову квасолю і горошок.
  9. Слідом відправляємо в сковороду лимонний сік, соус теріякі, кунжутну олію, тертий імбир. Перемішуємо всі продукти та продовжуємо тушкувати. Незабаром овочі розм'якнуть. Стежимо за морквою і перцем, зазвичай для їхнього приготування достатньо 15 хвилин.
  10. Тепер повертаємо в сковороду шматочки курячого філе. Якби ми обсмажували все разом, овочі б не встигли приготуватися, а м'ясо могло б підгоріти.
  11. Обсмажуємо суміш протягом двох хвилин, помішуючи лопаткою.
  12. Не забули про удон? Його додаємо в останню чергу до вже готового м'яса з овочами. Достатньо пари хвилин, щоб локшина прогрілася і наситилася соусом - страва готова.
  13. Розкладаємо удон по тарілках і прикрашаємо перед подачею насінням кунжуту. До речі, їх можна окремо підрум'янити на сухій сковорідці протягом кількох хвилин. Так кунжут стане дуже ароматним і додасть страві додаткових смакових ноток.

Гарячий, щойно приготований удон - найапетитніший, але і в холодному вигляді він гарний на смак. Любителі макаронних виробів цінують удон за ситність. Як додаткові інгредієнти можна брати й інші овочі, від цього трохи змінюватиметься смак, але загальна ідея збережеться. Головне, щоб був справжній удон, соус теріякі, кунжут і в міру обсмажене філе курки. Смачного!

Інші рецепти
Красиве і правильне оформлення рибної тарілки з рибним асорті
Красиве і правильне оформлення рибної тарілки з рибним асорті
Особливості оформлення Чим прикрасити та доповнити нарізку Як зробити прикраси із солоної риби Питання-відповідь У якій тарілці подавати? Яку білу
Готуй овочі на грилі зі смаком: найкращі спеції, приправи та маринади
Готуй овочі на грилі зі смаком: найкращі спеції, приправи та маринади
Овочі на грилі – це не тільки чудовий гарнір до м'яса, а й прекрасна закуска. Можна додавати їх у салати, їсти з локшиною та всілякими соусами.
Святкові салати: прості та цікаві ідеї прикрашання
Святкові салати: прості та цікаві ідеї прикрашання
Прикрашання - це один із найвідповідальніших і найцікавіших етапів приготування святкових страв. Ошатні салати та нарізки створюють необхідний
20 ідей, як прикрасити стіл на день народження для хлопчика і для дівчинки
20 ідей, як прикрасити стіл на день народження для хлопчика і для дівчинки
Діти дуже люблять свята не тільки через подарунки. Цього дня радісний настрій дарують весела музика, можливість пограти з друзями, розваги, яскраві
Таблиця спецій – до чого підходять, як правильно використовувати, щоб готувати кулінарні шедеври
Таблиця спецій – до чого підходять, як правильно використовувати, щоб готувати кулінарні шедеври
Людина почала вивчати світ спецій тільки-но навчилася готувати перші найпростіші страви. Ароматні трави і коріння допомагали поліпшити смак
Чим відрізняється зелений базилік від фіолетового і який корисніший
Чим відрізняється зелений базилік від фіолетового і який корисніший
Користь і шкода зеленого та фіолетового базиліка Який базилік корисніший Чи можна поєднувати їх у кулінарії Нині існує близько 70 видів базиліка (за