Прості та смачні кулінарні рецепти
Простосмак » Закуски » Веганські млинці з гречаного борошна без молока

Веганські млинці з гречаного борошна без молока

Млинці з гречаного борошна

Корисні млинці з гречаного борошна для діабетиків готують на мінеральній воді. У них не додають олію, яйця та молоко. Оскільки в гречці абсолютно відсутня клейковина, то до складу вводять невелику кількість пшеничного борошна. Гречані млинці містять у складі фосфор, калій і магній, багаті вітамінами групи В. Вони благотворно впливають на травну і нервову систему. Рецепт їх приготування дуже простий, а смак виправдовує всі очікування.

Інгредієнти

Інгредієнти для гречаних млинців

  • газована вода - 500 мл;
  • борошно з гречки - 130 г;
  • борошно з пшениці - 50 г;
  • мелена кориця - неповна чайна ложка;
  • сіль - чайна ложка;
  • розпушувач для тіста - 1 чайна ложка з гіркою;
  • цукор - 3 столові ложки без гірки;
  • олія рафінована для обсмажування - опціонально.

Пісні гречані млинці вдало доповнить приємний аромат кориці. Але додавати її необов'язково, за бажання можна замінити ваніліном.

Під час приготування знадобляться:

  • миска для змішування;
  • вінчик;
  • млинцева сковорода;
  • лопатка з тонким краєм;
  • пензлик для змащування сковороди;
  • кухонна плита.

Процес приготування

Для тих, хто віддає перевагу ПП, вживає безглютенову їжу, дотримується посту, млинці без молока на гречаному борошні - просто знахідка. Щоб їх спекти, необхідно замішати тісто і дати йому настоятися. Цей важливий етап не можна пропускати, оскільки тісту потрібен час для набуття еластичності.

Вода та сухі інгредієнти

Вода з корицею, сіллю, цукром і розпушувачем

Додавання борошна в тісто

Готове тісто для млинців із гречаного борошна

Випікання млинця з гречаного борошна

Готовий млинець на сковороді

  1. Газовану воду виливають у миску, додають корицю, сіль, цукор і розпушувач.
  2. Усі компоненти перемішують із водою до однорідного стану.
  3. У суміш просівають гречане та пшеничне борошно.
  4. За допомогою блендера на маленькій швидкості змішують усі компоненти. Тісту дають постояти мінімум півгодини. Після консистенцію перевіряють ложкою або ополоником: тісто набирають і виливають у миску. При цьому воно має тягнутися тонкою ниточкою, а не капати.
  5. Готове тісто наливають у добре нагріту і змащену олією сковороду. Розподіляють по колу.
  6. Коли на поверхні з'являються невеликі отвори, а краї підрум'янюються, випічку перевертають.

Веганські млинці не змащують олією. А щоб не черствіли, тарілку з ними накривають пакетом. Подавати їх можна з апельсинами, яблуками, бананами. Добре підходять різні підсолоджувачі: сиропи, мед.

Гречані млинці з апельсином

Використання кориці не єдиний варіант перетворити смак гречаних млинців. Можна поекспериментувати і зібрати «пряниковий» аромат: разом із корицею додати мелену гвоздику, імбир, мускатний горіх. Кожної спеції - на кінчику ножа. Якщо плануєте подавати млинці з апельсиновим джемом, можна кинути в тісто трохи тертої цедри.

Щоб зробити випічку ще кориснішою, борошно з пшениці замінюють кукурудзяним крохмалем, а цукор - медом або кленовим сиропом. Цей варіант підходить для харчування діабетиків і тих, хто обмежує вживання глютену. Схема приготування незмінна: гречане борошно змішують із крохмалем, додають суміш у воду та настоюють не менше півгодини перед випіканням. Такі млинці виходять темнішого кольору з яскраво вираженим гречаним ароматом.

Знаючи, як приготувати корисні млинці до сніданку, ви можете радувати своїх близьких смачною та корисною випічкою. Смачного!

Гречані млинці з петрушкою

Інші рецепти
7 ідей, чим замінити яйце в тісті - напевно знайдеться в холодильнику
7 ідей, чим замінити яйце в тісті - напевно знайдеться в холодильнику
Яйця надають тісту приємного кольору, роблять випічку повітряною, пористою, поживною. Вони одночасно слугують розпушувачем і стабілізатором,
Коли краще солити гречку, щоб вона вийшла смачною і корисною
Коли краще солити гречку, щоб вона вийшла смачною і корисною
Кухарі рекомендують солити гречку на самому початку її варіння. Так крупа краще і рівномірно просолиться. Завдяки солі гречка швидше вариться. Але є
Готуй овочі на грилі зі смаком: найкращі спеції, приправи та маринади
Готуй овочі на грилі зі смаком: найкращі спеції, приправи та маринади
Овочі на грилі – це не тільки чудовий гарнір до м'яса, а й прекрасна закуска. Можна додавати їх у салати, їсти з локшиною та всілякими соусами.
Із чого робиться манна крупа
Із чого робиться манна крупа
Звісно, анекдоти про те, що сучасні школярі (і дорослі, які виросли з них) думають, що булки ростуть на деревах, а молоко виробляють на заводі, не
20 ідей, як прикрасити стіл на день народження для хлопчика і для дівчинки
20 ідей, як прикрасити стіл на день народження для хлопчика і для дівчинки
Діти дуже люблять свята не тільки через подарунки. Цього дня радісний настрій дарують весела музика, можливість пограти з друзями, розваги, яскраві
Ароматні булочки з гарбузом, родзинками та корицею
Ароматні булочки з гарбузом, родзинками та корицею
Домашня випічка з ароматним чаєм - ось що може задати настрій вашим вихідним. Створіть для себе та своїх близьких атмосферу затишку та