Прості та смачні кулінарні рецепти
Простосмак » Закуски » Готуємо смачні кутаби з гарбузом по-азербайджанськи

Готуємо смачні кутаби з гарбузом по-азербайджанськи

Кутаби з гарбузом

Кутаби з гарбузом - це одне з універсальних частувань азербайджанської кухні. Їх подають до чаю, якщо начинка солодка, або до алкоголю - якщо всередині м'ясо та овочі. Рецепт приготування дуже простий: тонке пластичне тісто фарширують смачним наповнювачем, надають форму півмісяця і запікають до хрусткої скоринки. Смак тонких пиріжків залежить від технології приготування тіста і начинки.

Інгредієнти


Інгредієнти для кутабів із гарбузом

 

Щоб приготувати прісне тісто, знадобиться:

  • пшеничне борошно - 340 г;
  • сіль кухонна дрібна - 1/2 чайної ложки;
  • олія рафінована рослинна - 2 столові ложки;
  • фільтрована тепла вода - 170 мл.

Для начинки:

  • свіжий гарбуз - 400 г;
  • ріпчаста цибуля - 1 головка;
  • сіль, цукор, чорний перець - за смаком;
  • олію рослинну - для обсмажування.

Щоб приготувати кутаби з гарбузом, потрібно мати під рукою:

  • млинцеву сковороду;
  • обробну дошку;
  • качалку;
  • формувальне кулінарне кільце (або звичайна склянка);
  • дерев'яну лопатку;
  • столову ложку;
  • гострий ніж;
  • круглий ніж із хвилястим краєм;
  • ємність для змішування інгредієнтів;
  • сито;
  • блендер;
  • кухонну плиту.

Процес приготування

Інгредієнти для пісного тіста

Готове тісто для кутабів

Дрібно нарізану цибулю

Дрібно порізану цибулю на сковороді

Нарізаний кубиками гарбуз

Пасеровану цибулю на сковороді

Шматочки гарбуза на сковороді

Шматочки гарбузом на сковороді під кришкою

Тушкований гарбуз

Гарбузове пюре

Тісто, розкачане на дошці

Кружечки з тіста

Розкатане тісто для кутаба

Гарбузова начинка для кутаба

Кутаб на сковороді

  1. Готувати тонкі пиріжки по-азербайджанськи починають із тіста. Для цього борошно двічі просівають, збагачуючи його киснем. Щіпку солі розподіляють по поверхні борошна і перемішують. У центрі роблять заглиблення, у нього вливають воду й олію. За допомогою ложки змішують усі інгредієнти до однорідного стану.
  2. Коли тісто стане крутим, його продовжують замішувати руками. Для цього пальцями захоплюють край і направляють його до центру, притискаючи зап'ястям. Коли маса перестане липнути до рук і буде сформована в кулю, її поміщають у поліетиленовий пакет, закручують і дають відпочити не менше ніж півгодини.
  3. Щоб приготувати соковитий овочевий фарш, ріпчасту цибулю очищають від лушпиння, зрізають коріння, миють. Після дрібно нарізають.
  4. Вливши на сковорідку трохи рослинної олії, цибулю пасерують, періодично помішуючи.
  5. Гарбуз розрізають, очищають від насіння і твердої шкірки. М'якоть нарізають середніми кубиками.
  6. Коли цибуля стане прозорою, до неї додають шматочки гарбуза.
  7. Інгредієнти перемішують, приправляють перцем, дрібкою солі та цукру. Смажать протягом 7 хвилин на середньому вогні.
  8. Щоб гарбуз став м'яким, сковороду накривають кришкою і тушкують начинку щонайменше півгодини на слабкому вогні. Якщо з гарбуза вийде недостатньо соку для тривалого процесу тушкування, можна долити 50 мл гарячої води.
  9. Шматочки м'якої гарячої начинки перекладають в окрему ємність. Їх можна загортати в тісто в такому вигляді або можна подрібнити за допомогою блендера.
  10. Гарбузове пюре пробують на смак, за потреби досолюють.
  11. Поки начинка остигає, тісто дістають із пакета і розгортають на дошці, попередньо присипаній борошном. Товщина пласта має бути не менше 1 см.
  12. За допомогою кулінарного кільця пласт розрізають на 10 частин.
  13. Далі кожне коло дуже тонко розкочують за допомогою качалки. Якщо вам хочеться домогтися ідеально рівних і однакових за розміром кутабів, викладіть на розкачане тісто дрібну тарілку і обріжте тісто по контуру.
  14. Виклавши начинку на половину тонкого коржа, його накривають другим краєм і щільно його притискають.

    Ще один спосіб формування рівних кутабів: начинку викладають на розкачане тонке тісто, накривають другою половиною, тільки після цього прикладають тарілку і обрізають край хвилястим ножем, одночасно запечатуючи.

  15. Випічку викладають на розігріту сковороду, випікають без олії на середньому вогні з двох боків. Оскільки тісто дуже тонке, то перевернути кутаб можна тільки раз.

Готові кутаби подають із розтопленим вершковим маслом.

Смачного!

Готові кутаби з гарбузом

Інші рецепти
Готуй овочі на грилі зі смаком: найкращі спеції, приправи та маринади
Готуй овочі на грилі зі смаком: найкращі спеції, приправи та маринади
Овочі на грилі – це не тільки чудовий гарнір до м'яса, а й прекрасна закуска. Можна додавати їх у салати, їсти з локшиною та всілякими соусами.
Вдалий експеримент: заливний пиріг на кефірі з яблуками та гарбузом
Вдалий експеримент: заливний пиріг на кефірі з яблуками та гарбузом
В останні дні листопада, коли осінні барви вже потьмяніли, а радіти першому снігу поки що зарано, так хочеться чогось яскравого, затишного - і
7 ідей, чим замінити яйце в тісті - напевно знайдеться в холодильнику
7 ідей, чим замінити яйце в тісті - напевно знайдеться в холодильнику
Яйця надають тісту приємного кольору, роблять випічку повітряною, пористою, поживною. Вони одночасно слугують розпушувачем і стабілізатором,
Готуємо паску в мультиварці: легкий рецепт із покроковою інструкцією
Готуємо паску в мультиварці: легкий рецепт із покроковою інструкцією
Паску в мультиварці приготувати не складно, але сам процес трохи таємничий, і вимагає частки чаклунства. Ви готові до цього? З усіх страв, тільки
Готуємо французький кіш із шинкою, сиром і помідорами
Готуємо французький кіш із шинкою, сиром і помідорами
Французький відкритий пиріг готують із різними начинками. Кіш із шинкою, сиром і помідорами - це одна з популярних варіацій страви. Уперше його
Індичка з гарбузом і спеціями в духовці
Індичка з гарбузом і спеціями в духовці
Поєднання індички з гарбузом виходить чудовим, а вже якщо до них додати прянощів, то результатом стане чудова дієтична страва. Гарбуз взагалі дуже