Індичка з гарбузом і спеціями в духовці
Поєднання індички з гарбузом виходить чудовим, а вже якщо до них додати прянощів, то результатом стане чудова дієтична страва. Гарбуз взагалі дуже цікавий продукт. З одного боку, її солодкість просто змушує кулінара використовувати «руду красуню» в десертах або солодких кашах. З іншого боку, його оригінальний аромат і смак, а також овочеве походження дозволяють з чистою совістю готувати з гарбуза супи та другі страви.
Інгредієнти
- Гарбуз - 500 грам;
- Філе індички - 500 грамів;
- Часник - 3-4 зубчики;
- Рослинна олія - 3 столові ложки;
- Зелень петрушки - невеликий пучок;
- Суміш італійських трав - кілька щіпок;
- Сіль, чорний перець - за смаком.
Що нам знадобиться:
- Обробна дошка і ніж;
- Сковорода;
- Дерев'яна лопатка;
- Столова ложка;
- Форма для запікання середнього розміру;
- Духовка.
Процес приготування
- Вмикаємо нагрівання духовки до 180-190 градусів. Озброюємося обробною дошкою, ножем і столовою ложкою: м'якоть гарбуза за допомогою ножа звільняємо від шкірки, а за допомогою ложки - від насіння. Решту ріжемо середнім кубиком - приблизно зі стороною в 2-3 см.
- Очищаємо зубчики часнику від лушпиння (не подрібнюємо!) і змішуємо з гарбузом. Викладаємо підготовлені овочі у форму для запікання і поливаємо половиною підготовленої рослинної олії. Коли духовка розігріється, відправляємо форму туди і запікаємо овочі протягом 20 хвилин.
- Тим часом приступаємо до приготування індички. Філе ріжемо спочатку на товсті шматки, а вже їх - на кубики зі стороною близько 3-4 см. Чому крупніше, ніж гарбуз? М'ясо при приготуванні має властивість істотно «стискатися», тому, щоб у готовій страві всі основні продукти мали гармонійний вигляд, ми й чинимо так.
- Розігріваємо на сильному вогні в пательні залишки рослинної олії. Викладаємо в нього індичку. Важливо зробити це так, щоб шматочки м'яса не були щільно притиснуті один до одного і не потрапили в олію одразу, всією масою. В іншому випадку, якщо викласти індичку повністю, не піклуючись про невелику відстань між шматочками, вона почне тушкуватися. Нам же потрібна золотиста скоринка хоча б із двох боків. Так, нехай рецепт і не рясніє інгредієнтами, але все ж має свої важливі деталі.
- Коли з одного боку шматочки підсмажаться, за допомогою ложки або лопатки перевертаємо їх на інший бік і доводимо рівно до такої самої «золотинки». Повністю доводити до готовності індичку не треба, оскільки на неї чекає ще другий етап приготування. Коли одна партія м'яса обсмажиться, замінюємо її іншою. Мені знадобилося два заходи, щоб обсмажити півкілограма філе.
- Коли гарбуз із часником пробудуть у духовці належну кількість часу, необхідно їх з'єднати з обсмаженим м'ясом у тій самій формі для запікання. Сюди ж потрібно нарвати невеликими шматочками листочки петрушки, додати сіль, перець і суміш приправ. Зовсім не обов'язково суворо дотримуватися рецепта в частині використання італійських трав - ви можете брати ваші улюблені приправи до м'яса або овочів. Вийде нітрохи не гірше.
- Акуратно перемішуємо вміст форми (підпечений гарбуз має вже досить м'яку структуру), накриваємо форму фольгою і відправляємо знову в духовку, але вже на 30 хвилин і за температури 160-170 градусів.
- Готовій страві дайте трохи охолонути - приблизно 15 хвилин - і швидше подавайте на стіл, прикрасивши на ваш смак свіжою зеленню. Смачного!
Інші рецепти
Готуй овочі на грилі зі смаком: найкращі спеції, приправи та маринади
Овочі на грилі – це не тільки чудовий гарнір до м'яса, а й прекрасна закуска. Можна додавати їх у салати, їсти з локшиною та всілякими соусами.
Ароматні булочки з гарбузом, родзинками та корицею
Домашня випічка з ароматним чаєм - ось що може задати настрій вашим вихідним. Створіть для себе та своїх близьких атмосферу затишку та
Вдалий експеримент: заливний пиріг на кефірі з яблуками та гарбузом
В останні дні листопада, коли осінні барви вже потьмяніли, а радіти першому снігу поки що зарано, так хочеться чогось яскравого, затишного - і
Апетитні котлети з гречки та фаршу з хрусткою скоринкою
Будь-яка господиня регулярно замислюється про те, щоб потішити своїх домашніх і приготувати що-небудь нове і незвичайне. У такому разі чудовим
Коли краще солити юшку та рибний бульйон, щоб він був смачним
Кухарі рекомендують солити юшку і рибний бульйон після закипання води і видалення піни. Час додавання солі великої ролі не відіграє. Зазвичай перші
Дуже смачна паста з гарбузом і беконом по-італійськи
Як ви зазвичай готуєте спагеті? З фаршем і томатним соусом? З куркою та вершками? Віддаєте перевагу класичній карбонарі? Усе це, безумовно, смачно,