Домашні роли з червоною рибою
Роли своїми руками, покроковий рецепт з фото. Ідеальна проварка рису, а також приготування рисової заправки зі звичайного оцту.
Інгредієнти
Нам знадобиться:
- Рис круглозерний-400гр
- Норі-8шт
- Червона риба-200гр
- Мідії-100гр
- Крабові палички-100гр
- Вершковий сир-200гр
- Огірок свіжий-1шт
- Огірок маринований-1шт
- Соєвий соус за смаком
- Оцет 9%-20мл
- Сіль-1год.л. без гірки
- Цукор-2год.л. без гірки
- Імбир маринований за смаком
- Васабі за смаком
- Вода для варіння рису-450мл
- Вода для заправки-60мл
Як приготувати роли своїми руками
Начинку ви можете змінювати на свій смак.
- Рис промиваємо до прозорої води, приблизно разів двадцять, дуже важливо змити з нього крохмаль.
- Викладаємо його в антипригарну сковорідку і вирівнюємо по поверхні.
- Заливаємо водою і дивимося, щоб рівень води над рисом не перевищував 5-6мм.
- Мірні склянки можуть неправильно показувати, тому я раджу завжди перевіряти рівень води над рисом, так ви ніколи не помилитеся.
- Накриваємо сковороду кришкою, затикаємо на ній дірочку і даємо рису швидко закипіти.
- Потім зменшуємо вогонь на самий мінімум і томимо рис приблизно 10 хвилин.
- Вимикаємо його і, не відкриваючи кришки, даємо постояти ще 20 хвилин.
- Займемося заправкою.
- Відміряємо оцет 9% 20мл і розбавляємо його 60мл води.
- Ставимо на маленький вогонь і додаємо сіль і цукор.
- Якщо у вас оцет 6% то розводимо його 1/1.
- При постійному помішуванні нагріваємо, не доводячи до кипіння.
- Відкриваємо рис і поливаємо його цією заправкою. Обережно перемішуємо лопаткою від низу до верху, не натискаючи на нього.
- Нарізаємо начинку довгими брусками.
- Приступаємо до складання. Обов'язково ставимо поруч воду для змочування рук, рис дуже липкий.
- Циновку (бамбуковий килимок) замотуємо харчовою плівкою. У правильної рогожі робоча сторона з плоскими прутами.
- Кладемо на неї лист норі шорстким боком догори.
- Беремо велику жменю рису (приблизно 50гр) і розрівнюємо її на 2/3 аркуша.
- Укладаємо начинку і загортаємо. Трохи не доходячи з вільного краю, змочуємо його водою і закручуємо до кінця.
- За допомогою рогожки надаємо ролам форму круглу або квадратну.
- Роли перевертні робимо навпаки.
- Розкладаємо рис так, щоб він трохи виходив за межі аркуша.
- Після розкладки рису лист перевертаємо разом із рисовою шубкою і повертаємо вільним краєм до себе, а шубою від себе.
- Укладаємо начинку і скручуємо.
- Перевертні можна обваляти в ікрі, або наприклад, у кунжуті.
- Готовим ролам-ковбаскам даємо полежати півгодини перед нарізанням. Вони добре склеяться, так нарізати буде набагато зручніше.
- Працювати будемо дуже гострим і довгим ножем.
- Після кожного розрізу протираємо ніж чистою мокрою ганчірочкою, обов'язково!
- Подаємо до столу з соєвим соусом, імбиром і васабі.
Соєвий соус зазвичай дуже солоний і його можна розбавляти водою на свій смак.
Смачного!
Інші рецепти
Коли краще солити рис під час варіння, щоб був розсипчастим і смачним
Кухарі рекомендують солити рис так, як зазначено в рецепті. Залежно від страви, його солять на початку приготування або наприкінці варіння. Особливо
Красиве і правильне оформлення рибної тарілки з рибним асорті
Особливості оформлення Чим прикрасити та доповнити нарізку Як зробити прикраси із солоної риби Питання-відповідь У якій тарілці подавати? Яку білу
Коли додавати оцет у борщ
Рецепт борщу зі свининою з додаванням оцту Будь-який варіант першої страви готується за певними правилами. Знаючи, скільки оцту додавати в борщ і на
Варіанти зберігання імбиру в домашніх умовах
Сучасні господині часто використовують висушені спеції як підсилювачі смаку страв, але лише застосування свіжих або правильно оброблених продуктів
Коли краще солити плов, щоб він вийшов «справжнім»: соковитим, смачним, насиченим
Питання та відповіді Коли не можна солити плов? Що робити, якщо плов пересолений? Кухарі рекомендують солити плов кілька разів у процесі
Домашній сир із молока та сиру. 3 перевірені рецепти
Зробити сир із сиру в домашніх умовах дуже просто. Усього 30 хвилин роботи - і ви отримуєте абсолютно натуральну і дуже смачну «Філадельфію».