Прості та смачні кулінарні рецепти
Простосмак » Закуски » Домашні роли з червоною рибою

Домашні роли з червоною рибою

Роли в домашніх умовах

Роли своїми руками, покроковий рецепт з фото. Ідеальна проварка рису, а також приготування рисової заправки зі звичайного оцту.

Інгредієнти

Нам знадобиться:

  1. Рис круглозерний-400гр
  2. Норі-8шт
  3. Червона риба-200гр
  4. Мідії-100гр
  5. Крабові палички-100гр
  6. Вершковий сир-200гр
  7. Огірок свіжий-1шт
  8. Огірок маринований-1шт
  9. Соєвий соус за смаком
  10. Оцет 9%-20мл
  11. Сіль-1год.л. без гірки
  12. Цукор-2год.л. без гірки
  13. Імбир маринований за смаком
  14. Васабі за смаком
  15. Вода для варіння рису-450мл
  16. Вода для заправки-60мл

Роли своїми руками

Роли своїми руками

Роли своїми руками

Як приготувати роли своїми руками

Начинку ви можете змінювати на свій смак.

  1. Рис промиваємо до прозорої води, приблизно разів двадцять, дуже важливо змити з нього крохмаль.
  2. Роли своїми руками

  3. Викладаємо його в антипригарну сковорідку і вирівнюємо по поверхні.
  4. Заливаємо водою і дивимося, щоб рівень води над рисом не перевищував 5-6мм.
  5. Роли своїми руками

  6. Мірні склянки можуть неправильно показувати, тому я раджу завжди перевіряти рівень води над рисом, так ви ніколи не помилитеся.
  7. Накриваємо сковороду кришкою, затикаємо на ній дірочку і даємо рису швидко закипіти.
  8. Роли своїми руками

  9. Потім зменшуємо вогонь на самий мінімум і томимо рис приблизно 10 хвилин.
  10. Вимикаємо його і, не відкриваючи кришки, даємо постояти ще 20 хвилин.
  11. Займемося заправкою.
  12. Відміряємо оцет 9% 20мл і розбавляємо його 60мл води.
  13. Роли своїми руками
    Роли своїми руками

  14. Ставимо на маленький вогонь і додаємо сіль і цукор.
  15. Роли своїми руками
    Роли своїми руками

  16. Якщо у вас оцет 6% то розводимо його 1/1.
  17. При постійному помішуванні нагріваємо, не доводячи до кипіння.
  18. Відкриваємо рис і поливаємо його цією заправкою. Обережно перемішуємо лопаткою від низу до верху, не натискаючи на нього.
  19. Нарізаємо начинку довгими брусками.
  20. Роли своїми руками

  21. Приступаємо до складання. Обов'язково ставимо поруч воду для змочування рук, рис дуже липкий.
  22. Циновку (бамбуковий килимок) замотуємо харчовою плівкою. У правильної рогожі робоча сторона з плоскими прутами.
  23. Кладемо на неї лист норі шорстким боком догори.
  24. Роли своїми руками

  25. Беремо велику жменю рису (приблизно 50гр) і розрівнюємо її на 2/3 аркуша.
  26. Роли своїми руками

  27. Укладаємо начинку і загортаємо. Трохи не доходячи з вільного краю, змочуємо його водою і закручуємо до кінця.
  28. Роли своїми руками
    Роли своїми руками
    Роли своїми руками
    Роли своїми руками
    Роли своїми руками

  29. За допомогою рогожки надаємо ролам форму круглу або квадратну.
  30. Роли перевертні робимо навпаки.
  31. Розкладаємо рис так, щоб він трохи виходив за межі аркуша.
  32. Роли своїми руками

  33. Після розкладки рису лист перевертаємо разом із рисовою шубкою і повертаємо вільним краєм до себе, а шубою від себе.
  34. Роли своїми руками

  35. Укладаємо начинку і скручуємо.
  36. Перевертні можна обваляти в ікрі, або наприклад, у кунжуті.
  37. Роли своїми руками

  38. Готовим ролам-ковбаскам даємо полежати півгодини перед нарізанням. Вони добре склеяться, так нарізати буде набагато зручніше.
  39. Роли своїми руками

  40. Працювати будемо дуже гострим і довгим ножем.
  41. Після кожного розрізу протираємо ніж чистою мокрою ганчірочкою, обов'язково!
  42. Роли своїми руками
    Роли своїми руками
    Роли своїми руками
    Роли своїми руками

  43. Подаємо до столу з соєвим соусом, імбиром і васабі.

Соєвий соус зазвичай дуже солоний і його можна розбавляти водою на свій смак.

Роли своїми руками

Смачного!

Інші рецепти
Коли краще солити рис під час варіння, щоб був розсипчастим і смачним
Коли краще солити рис під час варіння, щоб був розсипчастим і смачним
Кухарі рекомендують солити рис так, як зазначено в рецепті. Залежно від страви, його солять на початку приготування або наприкінці варіння. Особливо
Красиве і правильне оформлення рибної тарілки з рибним асорті
Красиве і правильне оформлення рибної тарілки з рибним асорті
Особливості оформлення Чим прикрасити та доповнити нарізку Як зробити прикраси із солоної риби Питання-відповідь У якій тарілці подавати? Яку білу
Коли додавати оцет у борщ
Коли додавати оцет у борщ
Рецепт борщу зі свининою з додаванням оцту Будь-який варіант першої страви готується за певними правилами. Знаючи, скільки оцту додавати в борщ і на
Варіанти зберігання імбиру в домашніх умовах
Варіанти зберігання імбиру в домашніх умовах
Сучасні господині часто використовують висушені спеції як підсилювачі смаку страв, але лише застосування свіжих або правильно оброблених продуктів
Коли краще солити плов, щоб він вийшов «справжнім»: соковитим, смачним, насиченим
Коли краще солити плов, щоб він вийшов «справжнім»: соковитим, смачним, насиченим
Питання та відповіді Коли не можна солити плов? Що робити, якщо плов пересолений? Кухарі рекомендують солити плов кілька разів у процесі
Домашній сир із молока та сиру. 3 перевірені рецепти
Домашній сир із молока та сиру. 3 перевірені рецепти
Зробити сир із сиру в домашніх умовах дуже просто. Усього 30 хвилин роботи - і ви отримуєте абсолютно натуральну і дуже смачну «Філадельфію».