Закуска з лаваша з крабовими паличками
Коли настає свято, а у нас їх вдосталь, кожна господиня прагне не повторюватися і приготувати до столу щось особливе. Серед холодних закусок вигідно виділяється рулет із лаваша з крабовими паличками. Смачний. Ситний. Нескладний у приготуванні. Ідеальний і як святкова страва, і як варіант для пікніка, для перекусів на роботі та в школі тощо.
Перелік подібних компліментів на адресу цього кулінарного шедевра можна й надалі продовжувати. Але ми не можемо не сказати про один солідний плюс. У рецепт можна включити не крабові палички, а скажімо, копчену курку або ковбасу. Отримуємо абсолютно нове звучання у страві. Особливо якщо додасте туди ще й сир!
Інгредієнти
- Лаваш - 1.5 аркуша
- Крабові палички - 1 упаковка
- Майонез 150-200 гр.
- Сир - 100 гр.
- Яйця - 2-3 шт.
- Часник - за смаком
- Кріп, петрушка і зелена цибуля - 100 гр.
- Сіль і перець - за смаком.
Наші помічники на кухні:
- Каструлька
- Терка
- Ніж
- Дошка для оброблення
- Харчовий поліетилен
- Холодильник
- Мікрохвильовка
Приготування
Крок 1: Підготовка продуктів
Спочатку відправимо сирі яйця в каструльку з водою. Після закипання залишимо їх на середньому вогні хвилин на 10 і займемося крабовими паличками. Їх краще купувати в охолодженому вигляді. Але якщо вони вийняті з морозилки, то бажано очищати їх тільки після акуратного розморожування. Потім натираємо їх на крупній тертці. Хоча можна й тонко нарізати.
Помиємо і висушимо паперовим рушником зелену цибулю, кріп і петрушку. Дуже дрібно нашаткуємо їх і змішаємо з майонезом.
Сир також натираємо на крупній тертці і додамо до нього крупно натертий часник. Перемішувати не потрібно, все розподілиться саме по собі, коли ми будемо посипати лист лаваша.
Зварені круто і охолоджені яйця натираємо в такому ж форматі, що й сир, палички та часник.
Якщо лаваш трохи підсушився, то він уже втратив еластичність, яку повернуть кілька секунд у мікрохвильовці або загортання в злегка вологий рушник.
Крок 2: Формування рулету
Розкладемо листи лаваша на столі. На найнижчий шар наносимо майонез із зеленню.
Потім посипаємо лист подрібненими крабовими паличками.
На перший лист лаваша кладемо другий. Промазуємо його майонезом із зеленню і сиплемо зверху сир.
Із третім шаром зробимо так само. Тільки на нього рівномірно викладемо терті яйця. До речі, їх можна злегка підсолити і поперчити.
Ось і готові всі три шари. Не затягуємо час, і відразу ж приступаємо до наступного кроку.
Адже нам залишилося тільки згорнути рулет. До речі, з інгредієнтів, представлених у рецепті, рулет із лаваша, до якого ми додали крабові палички, сир, яйця, майонез та інші продукти, вийшов завдовжки сантиметрів 40! Відразу ж обернемо закуску харчовим поліетиленом і відправимо на годинку в холодильник. Кожен шар лаваша має гарненько просочитися, і тоді все вийде дуже ніжним і соковитим.
Крок 3: Подача рулету
Ось і готова холодна закуска з лаваша, начиненого паличками крабовими, сиром, зеленню і яйцями. Наріжемо його на порції.
Виклавши шматочки на тарілку, прикрасимо їх на свій розсуд. А ще можна подати до страви соус. Але цього разу можна зробити зі сметани з тією ж зеленню зеленню, або кетчуп. Приємним доповненням може стати гарячий сир, якщо його розплавити в тій же мікрохвильовці.
Смачного!
Поради
- Лаваш: якщо він втратив еластичність, реанімуємо його, відправивши в мікрохвильовку на кілька секунд або обійнявши його злегка вологим рушником.
- Сир: має бути тільки твердим.
- Яйця: якщо в рецепті 2 яйця, варимо 3-4, раптом якесь із них виявиться непридатним.
- Майонез: за бажанням! Можна замінити сметаною.
- Зелень: відрізаємо стеблинки (їх можна засушити для супу), а самі листочки дуже дрібно шаткуємо.
- Усі інгредієнти нарізаємо окремо, не змішуючи.
- Формування рулету: викладаємо всі три аркуші один на одного. Спочатку змастимо один майонезом із зеленню та посиплемо першим інгредієнтом, потім другий і третій. І тільки потім згортати.
- Сіль і перець: тільки на ваш смак! Адже сир і палички гострі самі по собі, зайва сіль і гострота можуть усе зіпсувати.
- Подача: потрібно дуже обережно розрізати вже готовий рулет. В іншому разі, не уникнути пошкодження верхнього шару. Просочившись, він стане дуже вразливим.
- Замість крабових виробів у рулет можна покласти курку, ковбасу, шинку та ін. А можна зробити і солодким, начинивши його солодкими смаколиками.
Правда про лаваш
Якщо вам вдасться придбати справжній лаваш або спекти його самому, вам пощастило! Адже ви отримаєте поживний продукт, причому дієтичний. Дозволити собі його може навіть той, хто лякається кожного зайвого грама ваги! Усі вітаміни та мінеральні речовини залишаться в лаваші. Спасибі - особливому методу його приготування. Якщо у вас проблеми з травленням, то бездріжджовий хліб, яким є наш герой дня, хороший варіант. Крім того, він зміцнює й імунітет.