Прості та смачні кулінарні рецепти
Простосмак » Випічка » Домашній шоколадний торт

Домашній шоколадний торт

Шоколадний торт

Надзвичайно смачний бісквітний шоколадно-лимонний торт із кремом шарлотт, волоськими горіхами та тертим шоколадом. Докладний авторський рецепт.

Інгредієнти

На торт з 4-х коржів і 18см в діаметрі нам знадобиться

Для бісквіта:

  1. Яйця С0-6шт
  2. Борошно в/г-180гр
  3. Цукор-180гр
  4. Сметана-100гр
  5. Розпушувач-1ч.л.
  6. Лимонний сік-30мл
  7. Цедра-1-го лимона
  8. Куркума-0,5ч.л. (за бажанням, для надання жовтого кольору коржам)
  9. Сіль-щіпка

Для крему:

  1. Молоко-400мл
  2. Масло вершкове-360гр
  3. Жовтки-3шт
  4. Крохмаль кукурудзяний-1ст.л. з гіркою
  5. Цукор-150гр
  6. Ванілін-2п.
  7. Какао-2ч.л. з гіркою

Для просочення і прошарку торта:

  1. Лимонний сік-30мл
  2. Вода-150мл
  3. Цукор-2год.л.
  4. Волоські горіхи-50гр
  5. Темний шоколад-80гр

Шоколадно-лимонний торт

Як приготувати шоколадно-лимонний бісквітний торт

  1. Вершкове масло дістаємо з холодильника.
  2. Духовку розігріваємо заздалегідь до 160 градусів, тільки нижній нагрів і без конвекції!
  3. Готуємо бісквіт. Відокремлюємо білки від жовтків, три жовтки відкладаємо окремо, вони підуть у крем.
  4. Шоколадно-лимонний торт

  5. Білки збиваємо з дрібкою солі до рясної піни, потім, продовжуючи збивати, поступово додаємо до них цукор і збиваємо до дуже пружних піків.
  6. Шоколадно-лимонний торт
    Шоколадно-лимонний торт

  7. Далі, продовжуючи збивати, вводимо по одному з трьох жовтків, ще трохи промішуємо і вимикаємо міксер.
  8. Шоколадно-лимонний торт

  9. Далі будемо працювати вручну.
  10. У пишну яєчну суміш поступово, по ложці додаємо просіяне борошно з розпушувачем і обережними рухами від низу до верху перемішуємо лопаткою або ложкою.
  11. Шоколадно-лимонний торт
    Шоколадно-лимонний торт

  12. Після борошна частинами вмішуємо сметану, лимонну цедру, лимонний сік і за бажанням куркуму.
  13. Шоколадно-лимонний торт
    Шоколадно-лимонний торт
    Шоколадно-лимонний торт
    Шоколадно-лимонний торт

  14. Викладаємо бісквітне тісто в роз'ємні не змащені форми, але із застеленим дном.
  15. Шоколадно-лимонний торт

  16. Я випікала два бісквіти по 18см в діаметрі і ділила їх навпіл, ви можете випікати один і потім розрізати на 3 частини.
  17. Шоколадно-лимонний торт

    Важливо! Якщо випікаєте один великий бісквіт, то при температурі 160 градусів час випікання 35-40 хвилин, а якщо два маленьких, то 150 градусів і 25-30 хвилин.

  18. Духовку відкриваємо тільки ближче до кінця випічки і перевіряємо бісквіти на готовність дерев'яною шпажкою.
  19. Охолоджуємо їх на решітці до кімнатної температури, потім запаковуємо в плівку або пакети і прибираємо в холодильник на 2-3 години.
  20. Шоколадно-лимонний торт
    Шоколадно-лимонний торт

  21. Займемося кремом.
  22. Шоколадно-лимонний торт

  23. У посуд (не емальований) викладаємо три жовтки, ванілін, крохмаль, цукор, заливаємо молоком і гарненько змішуємо вінчиком.
  24. Шоколадно-лимонний торт
    Шоколадно-лимонний торт
    Шоколадно-лимонний торт
    Шоколадно-лимонний торт
    Шоколадно-лимонний торт

  25. Далі нагріваємо цю суміш при безперервному помішуванні до кремової текстури і знімаємо з плити.
  26. Шоколадно-лимонний торт

  27. Даємо трохи охолонути і закриваємо поверхню плівкою в контакті. Остуджуємо заварну суміш до кімнатної температури, не охолоджуючи.
  28. Шоколадно-лимонний торт

  29. Збиваємо розм'якшене вершкове масло до світлого, пишного стану і поступово додаємо до нього заварну частину крему, що охолола до кімнатної температури.
  30. Шоколадно-лимонний торт
    Шоколадно-лимонний торт
    Шоколадно-лимонний торт

  31. Змішуємо крем кілька хвилин на середніх обертах.
  32. Шоколадно-лимонний торт

  33. Від готового крему забираємо 1/3 частину, додаємо до неї какао і перемішуємо до однорідності.
  34. Шоколадно-лимонний торт
    Шоколадно-лимонний торт

  35. Обидва креми закриваємо плівкою і прибираємо на 20 хвилин у холодильник.
  36. Волоські горіхи подрібнюємо на дрібні шматочки, шоколад натираємо на середній тертці в стружку.
  37. Шоколадно-лимонний торт
    Шоколадно-лимонний торт

  38. Змішуємо 30 мл лимонного соку з двома ложками цукру і 150 мл холодної води.
  39. Шоколадно-лимонний торт
    Шоколадно-лимонний торт

  40. Бісквіти розрізаємо навпіл, якщо один, то ділимо на три коржі.
  41. Шоколадно-лимонний торт

  42. Приступаємо до складання торта.
  43. Шоколадно-лимонний торт

  44. Якщо є кулінарне кільце, збираємо в ньому.
  45. Перший корж просочуємо морсом, наносимо білий крем в 1см завтовшки і посипаємо половиною горіхів.
  46. Шоколадно-лимонний торт
    Шоколадно-лимонний торт
    Шоколадно-лимонний торт

  47. Другий корж просочуємо морсом, наносимо шоколадний крем і посипаємо шоколадною крихтою.
  48. Шоколадно-лимонний торт

  49. Третій корж просочуємо морсом, наносимо білий крем, посипаємо рештою горіхів.
  50. Шоколадно-лимонний торт

  51. Четвертий корж просочуємо морсом, наносимо шоколадний крем і прибираємо в холодильник для стабілізації на 1 годину.
  52. Шоколадно-лимонний торт
    Шоколадно-лимонний торт

  53. Частину крему, що залишився, наносимо на боки торта і підрівнюємо його, а потім посипаємо тертим шоколадом.
  54. Шоколадно-лимонний торт
    Шоколадно-лимонний торт

  55. У нас має залишитися ще трохи крему для прикрашання, але це вже на ваш розсуд.
  56. Готовий торт прибираємо на 8 годин для просочення і стабілізації.

Шоколадно-лимонний торт

Цей рецепт авторський і я постаралася вам описати його максимально докладно.

Сподіваюся, мій шоколадно-лимонний торт вам сподобається, він має незвичайну суміш різних смаків.

У ньому поєднуються лимон, шоколад, вершковий смак і волоські горіхи, водночас він не нудотний і чудово збалансований.

Шоколадно-лимонний торт

Шоколадно-лимонний торт

Приємного вам чаювання!

Інші рецепти
Домашній бісквітний торт з чіз кремом
Домашній бісквітний торт з чіз кремом
Бісквітний торт з крем чіз на згущеному молоці, з волоськими горіхами та ванільною грушею. Торт готується легко і просто, але результат вражаючий.
Бісквітний шоколадний торт із кремом
Бісквітний шоколадний торт із кремом
Супер-смачний бісквітний шоколадний торт із просоченням зі сливового морсу, з дуже смачним сметанно-вершковим кремом.
Домашній бісквітний торт із кокосовою стружкою та заварним кремом
Домашній бісквітний торт із кокосовою стружкою та заварним кремом
Лимонно-кокосовий торт із заварним кремом на вершках, сливовим курдом і фундуком має дуже ніжний смак і соковиті коржі.
Бісквітний торт із кремом із кремом із сирного сиру та ананасом
Бісквітний торт із кремом із кремом із сирного сиру та ананасом
Смачний, соковитий і ніжний ананасовий торт із крем чіз і волоськими горіхами. Готується він зовсім нескладно, а результат вражаючий.
Бісквітний торт зі сметанним кремом і чорносливом
Бісквітний торт зі сметанним кремом і чорносливом
Молочний торт із чорносливом, горіхами на сметанно-масляному заварному кремі. Ніжний вершковий смак цього торта нікого не залишить байдужим.
7 ідей, чим замінити яйце в тісті - напевно знайдеться в холодильнику
7 ідей, чим замінити яйце в тісті - напевно знайдеться в холодильнику
Яйця надають тісту приємного кольору, роблять випічку повітряною, пористою, поживною. Вони одночасно слугують розпушувачем і стабілізатором,