Домашні цукерки без цукру: простий рецепт на основі сухофруктів, пальчики оближеш!
Солодощі з магазину так і ваблять красою та незрівнянним смаком, але всім відомо, що вони містять екстремальну кількість цукру та інших шкідливих добавок. У домашніх умовах будь-яка господиня впорається з приготуванням цукерок без цукру на основі сухофруктів, горішків, ягід та інших корисних інгредієнтів. Склад таких цукерок абсолютно натуральний, це найкращий варіант балувати себе десертом без шкоди для фігури і здоров'я!
Час приготування: 15 хвилин.
Кількість порцій: 10-15.
Інгредієнти
- фініки - 10 шт.;
- родзинки (будь-який сорт) - жменя;
- волоський горіх - 10 шт.;
- фундук - 10 шт.;
- насіння гарбуза - ¼ склянки;
- сушені ягоди (журавлина, вишня або інші) - за бажанням;
- кунжут білий;
- какао-порошок (беремо натуральний, суміш для напоїв не підійде);
- кокосова стружка.
Інвентар:
- блендер або м'ясорубка;
- морозильна камера.
Як зробити цукерки, покроковий рецепт:
- Фініки промиваємо, виймаємо кісточки. Те ж саме проробляємо із сушеними ягодами, родзинками.
- Усі горішки і промиті сухофрукти беремо приблизно в рівних пропорціях.
- Сухофрукти і горішки з'єднуємо і пропускаємо кілька разів через м'ясорубку. Якщо є блендер, то консистенція цукерок буде ще більш однорідною. «Тісто» виходить досить липким завдяки клейкій м'якоті фініків.
- Тепер формуємо з маси цукерки. Є кілька способів: скачати тісто ковбаскою і нарізати кубиками; зачерпувати масу ложкою і скачувати кульку руками. Деякі господині використовують фігурні формочки для цукерок або печива.
- Кульки вмочуємо в кунжутні зернятка, какао-порошок, кокосову стружку, або в усе й одразу. Дуже зручно робити це так: висипаємо сухий продукт на тацю, плоске блюдо або стіл і просто обвалюємо в ньому цукерки. З какао виходять цукерки, схожі на трюфелі.
- Наступний етап - це заморозка. Так цукерки з формочок застигнуть у потрібній формі.
- У морозилці такі натуральні солодощі можна зберігати до 12 місяців.
- Ці цукерки виходять дуже калорійними і ситними за рахунок поживності горіхів і сухофруктів. Такого десерту багато не з'їси - це ще одна перевага перед порожніми вуглеводами з магазину. Парою таких цукерок можна замінити шматочок торта і забезпечити себе солодким на цілий день.
- Подавайте частування злегка розмороженими до чаю, кави та інших гарячих напоїв.
За власним смаком можна регулювати кількість того чи іншого продукту. Є й інші варіанти сумішей для домашніх цукерок: з курагою, вівсяними пластівцями, медом, сушеним яблуком, різними горіхами, банановою м'якоттю тощо. д.
Тепер ви своїми руками можете забезпечити сім'ю найкориснішими солодощами. Ось так просто: жодного цукру, але дуже солодко і поживно. Діліться ідеєю з подругами, може, вони знайдуть інші цікаві інгредієнти для ласощів.