Прості та смачні кулінарні рецепти
Простосмак » Десерти » Домашні цукерки без цукру: простий рецепт на основі сухофруктів, пальчики оближеш!

Домашні цукерки без цукру: простий рецепт на основі сухофруктів, пальчики оближеш!

Домашні цукерки без цукру: простий рецепт на основі сухофруктів, пальчики оближеш!

Солодощі з магазину так і ваблять красою та незрівнянним смаком, але всім відомо, що вони містять екстремальну кількість цукру та інших шкідливих добавок. У домашніх умовах будь-яка господиня впорається з приготуванням цукерок без цукру на основі сухофруктів, горішків, ягід та інших корисних інгредієнтів. Склад таких цукерок абсолютно натуральний, це найкращий варіант балувати себе десертом без шкоди для фігури і здоров'я!

Домашні цукерки без цукру: простий рецепт на основі сухофруктів, пальчики оближеш!

Час приготування: 15 хвилин.

Кількість порцій: 10-15.

Інгредієнти

  • фініки - 10 шт.;
  • родзинки (будь-який сорт) - жменя;
  • волоський горіх - 10 шт.;
  • фундук - 10 шт.;
  • насіння гарбуза - ¼ склянки;
  • сушені ягоди (журавлина, вишня або інші) - за бажанням;
  • кунжут білий;
  • какао-порошок (беремо натуральний, суміш для напоїв не підійде);
  • кокосова стружка.

Домашні цукерки без цукру: простий рецепт на основі сухофруктів, пальчики оближеш!

Інвентар:

  • блендер або м'ясорубка;
  • морозильна камера.

Як зробити цукерки, покроковий рецепт:

  • Фініки промиваємо, виймаємо кісточки. Те ж саме проробляємо із сушеними ягодами, родзинками.
  • Усі горішки і промиті сухофрукти беремо приблизно в рівних пропорціях.

Домашні цукерки без цукру: простий рецепт на основі сухофруктів, пальчики оближеш!

  • Сухофрукти і горішки з'єднуємо і пропускаємо кілька разів через м'ясорубку. Якщо є блендер, то консистенція цукерок буде ще більш однорідною. «Тісто» виходить досить липким завдяки клейкій м'якоті фініків.
  • Тепер формуємо з маси цукерки. Є кілька способів: скачати тісто ковбаскою і нарізати кубиками; зачерпувати масу ложкою і скачувати кульку руками. Деякі господині використовують фігурні формочки для цукерок або печива.
  • Кульки вмочуємо в кунжутні зернятка, какао-порошок, кокосову стружку, або в усе й одразу. Дуже зручно робити це так: висипаємо сухий продукт на тацю, плоске блюдо або стіл і просто обвалюємо в ньому цукерки. З какао виходять цукерки, схожі на трюфелі.

Домашні цукерки без цукру: простий рецепт на основі сухофруктів, пальчики оближеш!

  • Наступний етап - це заморозка. Так цукерки з формочок застигнуть у потрібній формі.
  • У морозилці такі натуральні солодощі можна зберігати до 12 місяців.
  • Ці цукерки виходять дуже калорійними і ситними за рахунок поживності горіхів і сухофруктів. Такого десерту багато не з'їси - це ще одна перевага перед порожніми вуглеводами з магазину. Парою таких цукерок можна замінити шматочок торта і забезпечити себе солодким на цілий день.
  • Подавайте частування злегка розмороженими до чаю, кави та інших гарячих напоїв.

Домашні цукерки без цукру: простий рецепт на основі сухофруктів, пальчики оближеш!

За власним смаком можна регулювати кількість того чи іншого продукту. Є й інші варіанти сумішей для домашніх цукерок: з курагою, вівсяними пластівцями, медом, сушеним яблуком, різними горіхами, банановою м'якоттю тощо. д.

Тепер ви своїми руками можете забезпечити сім'ю найкориснішими солодощами. Ось так просто: жодного цукру, але дуже солодко і поживно. Діліться ідеєю з подругами, може, вони знайдуть інші цікаві інгредієнти для ласощів.

Інші рецепти
Журавлинний морс: швидко та без клопоту. Як приготувати напій зі свіжої журавлини, зберігши всі вітаміни
Журавлинний морс: швидко та без клопоту. Як приготувати напій зі свіжої журавлини, зберігши всі вітаміни
Морс із журавлини - справжнє джерело натуральних вітамінів. Це не просто народний засіб, що застосовується під час лікування застудних захворювань.
Молочні цукерки, або як варити цукор у домашніх умовах
Молочні цукерки, або як варити цукор у домашніх умовах
Якщо немає часу на приготування складних десертів у домашніх умовах або відсутні потрібні навички, можна хоча б навчитися готувати цукерки,
Методи зберігання журавлини: заморожування, сушіння, замочування, виварювання
Методи зберігання журавлини: заморожування, сушіння, замочування, виварювання
Журавлина століттями використовувалася людьми як харчовий компонент і лікарський засіб. Тому, як зберігати журавлину, людині відомо давно. Способи
Найбезпечніший посуд для здоров'я і найшкідливіший для нього
Найбезпечніший посуд для здоров'я і найшкідливіший для нього
Який посуд зовсім не підходить для приготування їжі? Пластиковий посуд Алюмінієвий посуд Посуд із меламіну Під час виготовлення каструль і
Правильне харчування - це недорого: приклад меню з доступних продуктів
Правильне харчування - це недорого: приклад меню з доступних продуктів
Про користь здорового харчування ведуться «зрозумілі» бесіди ще з минулого століття. Але чи так просто на нього перейти? «Ні!» – скажуть усі ті, хто
Корисні та шкідливі продукти, багаті на вуглеводи: як скласти здоровий раціон
Корисні та шкідливі продукти, багаті на вуглеводи: як скласти здоровий раціон
Продукти з високим вмістом простих вуглеводів Кондитерські вироби та солодощі Фастфуд і напівфабрикати Сухофрукти та деякі фрукти Продукти, багаті