Прості та смачні кулінарні рецепти
Простосмак » Другі страви » Курячі ніжки в мішечках із листкового тіста

Курячі ніжки в мішечках із листкового тіста

Курячі ніжки в мішечках із листкового тіста

Інгредієнти

Тісто:

  • борошно - 1,5 ст.
  • вершкове масло - півпачки
  • яйце - 1 шт.
  • кефір - півсклянки
  • сода, гашена оцтом

Начинка:

  • куряча гомілка - 6 шт.
  • картопля - 4-5 шт.
  • печериці - 200 гр.
  • ріпчаста цибуля - 1 шт.
  • олія соняшникова - 20-40 гр.

У житті бувають моменти, коли вечеря має бути не просто смачною, а ще й красиво оформленою. Одна зі страв для святкового столу - куряча гомілка в мішечках із листкового тіста. Для того щоб підкорити серце коханого чоловіка або здобути повагу свекрухи, кращої страви просто не знайти. Рецепт, наведений нижче, розповідає не тільки, як приготувати курячі ніжки в мішечку, а й пояснює, як самостійно зробити листкове тісто. Виконавши все так, як зазначено в рецепті, ви з гордістю зможете сказати, що приготували все своїми руками. Навіть тісто використовували домашнє, а не покупне - готове і заморожене. Кожен крок супроводжується фото і досконально пояснюється, тому створити цей кулінарний шедевр зможе навіть господиня-початківець. Крім того, наприкінці рецепта є спеціальні вказівки, щоб курочка в мішечках вийшла напевно!
Продукти для курячої гомілки в мішечках

Як приготувати курячі ніжки в мішечках:

  1. Очистити картоплю, зварити і зробити з неї пюре. Додавши в нього трохи вершкового масла і сіль (пюре має бути злегка пересолене), збити міксером.
  2. Почистити картоплю і зваритиЗробити з картоплі пюре

  3. Цибулю дрібно нарізати й обсмажити на соняшниковій олії до золотистого кольору.
  4. Гриби нарізати й обсмажити на рослинній олії протягом 5-7 хв.
  5. Обсмажити цибулю з грибами Гомілки натерти сіллю та спеціями

  6. У картопляне пюре додати цибулю та гриби.
  7. Змішати міксером 1/2 ст. борошна, яйце, кефір, додати соду - на кінчику ножа, - попередньо загасивши її оцтом. Безперервно перемішуючи, поступово додати ще 1/2 ст. борошна. борошна.
  8. Вимісити руками тісто, поки воно не перестане прилипати до рук (консистенція, як на пиріжки). За необхідності додати ще трохи борошна.
  9. У плоскій тарілці порубати холодне масло з 1/2 склянки борошна. борошна.
  10. Вимісити руками тісто, поки воно не перестане прилипати до рукУ плоскій тарілці порубати холодне масло з 1/2 ст. борошна

  11. Стіл сильно посипати борошном. Розкачати тісто в пласт середньої товщини, в середину висипати рубане з борошном масло.
  12. Загорнути тісто конвертом, щоб масло слугувало йому начинкою. Розкачати. Повторити процедуру 2-3 рази.
  13. Розкачати тісто в пласт середньої товщини, в середину висипати рубане з борошном маслоЗагорнути тісто конвертом,

  14. Зліпити з тіста «ковбаску», нарізати її на 6 частин.
  15. Сиру курячу гомілку натерти сіллю та чорним перцем.
  16. Кожну частину «ковбаски» з тіста розкачати в коло, покласти в середину нього пюре, зверху поставити гомілку і защипнути тісто «збирочкою» навколо курячої кістки.
  17. Розділіть тісто на частини Розкачайте кожен шматочок, покладіть картоплю і гриби
    Курячі ніжки поставити на лист тіста і защипнути тісто по колу Для рум'яної скоринки змастіть тісто яєчним білком

  18. Викласти отримані «мішечки» з гомілкою на деко, змащене соняшниковою олією.
  19. Випікати в духовці 50-60 хв. за температури 180 C°.

Курячі ніжки в мішечках з листкового тіста готові

Поради:

  • масло має бути прямо з морозилки або хоча б із холодильника, інакше воно буде не рубатися, а мазатися;
  • стіл, перед тим як розгортати тісто, потрібно рясно посипати борошном; качалку також слід потерти борошном - тоді тісто не прилипатиме і не рватиметься;
  • не варто дуже тонко розгортати тісто, воно не дуже еластичне і буде рватися; з цієї ж причини не треба класти багато начинки;
  • тіста для «мішечка» має бути багато, щоб можна було його защипнути навколо кістки; якщо ви заощадите, то «мішечок», найімовірніше, розкриється;
  • за кілька хвилин до готовності можна змастити «мішечки» з тіста білком, тоді вони будуть рум'янішими.
Інші рецепти
Домашні роли з червоною рибою
Домашні роли з червоною рибою
Роли своїми руками, покроковий рецепт з фото. Ідеальна проварка рису, а також приготування рисової заправки зі звичайного оцту.
Правильне харчування - це недорого: приклад меню з доступних продуктів
Правильне харчування - це недорого: приклад меню з доступних продуктів
Про користь здорового харчування ведуться «зрозумілі» бесіди ще з минулого століття. Але чи так просто на нього перейти? «Ні!» – скажуть усі ті, хто
20 ідей, як прикрасити стіл на день народження для хлопчика і для дівчинки
20 ідей, як прикрасити стіл на день народження для хлопчика і для дівчинки
Діти дуже люблять свята не тільки через подарунки. Цього дня радісний настрій дарують весела музика, можливість пограти з друзями, розваги, яскраві
Спеції для грецького салату: які трави поєднуються, популярні приправи та заправки
Спеції для грецького салату: які трави поєднуються, популярні приправи та заправки
Склад салату і приправа для грецького салату знайомі багатьом. Одного у всіх страва виходить різною. Секрет цього полягає у використовуваній
7 ідей, чим замінити яйце в тісті - напевно знайдеться в холодильнику
7 ідей, чим замінити яйце в тісті - напевно знайдеться в холодильнику
Яйця надають тісту приємного кольору, роблять випічку повітряною, пористою, поживною. Вони одночасно слугують розпушувачем і стабілізатором,
Готуй овочі на грилі зі смаком: найкращі спеції, приправи та маринади
Готуй овочі на грилі зі смаком: найкращі спеції, приправи та маринади
Овочі на грилі – це не тільки чудовий гарнір до м'яса, а й прекрасна закуска. Можна додавати їх у салати, їсти з локшиною та всілякими соусами.