Курячі ніжки в мішечках із листкового тіста
Інгредієнти
Тісто:- борошно - 1,5 ст.
- вершкове масло - півпачки
- яйце - 1 шт.
- кефір - півсклянки
- сода, гашена оцтом
Начинка:
- куряча гомілка - 6 шт.
- картопля - 4-5 шт.
- печериці - 200 гр.
- ріпчаста цибуля - 1 шт.
- олія соняшникова - 20-40 гр.
У житті бувають моменти, коли вечеря має бути не просто смачною, а ще й красиво оформленою. Одна зі страв для святкового столу - куряча гомілка в мішечках із листкового тіста. Для того щоб підкорити серце коханого чоловіка або здобути повагу свекрухи, кращої страви просто не знайти. Рецепт, наведений нижче, розповідає не тільки, як приготувати курячі ніжки в мішечку, а й пояснює, як самостійно зробити листкове тісто. Виконавши все так, як зазначено в рецепті, ви з гордістю зможете сказати, що приготували все своїми руками. Навіть тісто використовували домашнє, а не покупне - готове і заморожене. Кожен крок супроводжується фото і досконально пояснюється, тому створити цей кулінарний шедевр зможе навіть господиня-початківець. Крім того, наприкінці рецепта є спеціальні вказівки, щоб курочка в мішечках вийшла напевно!
Як приготувати курячі ніжки в мішечках:
- Очистити картоплю, зварити і зробити з неї пюре. Додавши в нього трохи вершкового масла і сіль (пюре має бути злегка пересолене), збити міксером.
- Цибулю дрібно нарізати й обсмажити на соняшниковій олії до золотистого кольору.
- Гриби нарізати й обсмажити на рослинній олії протягом 5-7 хв.
- У картопляне пюре додати цибулю та гриби.
- Змішати міксером 1/2 ст. борошна, яйце, кефір, додати соду - на кінчику ножа, - попередньо загасивши її оцтом. Безперервно перемішуючи, поступово додати ще 1/2 ст. борошна. борошна.
- Вимісити руками тісто, поки воно не перестане прилипати до рук (консистенція, як на пиріжки). За необхідності додати ще трохи борошна.
- У плоскій тарілці порубати холодне масло з 1/2 склянки борошна. борошна.
- Стіл сильно посипати борошном. Розкачати тісто в пласт середньої товщини, в середину висипати рубане з борошном масло.
- Загорнути тісто конвертом, щоб масло слугувало йому начинкою. Розкачати. Повторити процедуру 2-3 рази.
- Зліпити з тіста «ковбаску», нарізати її на 6 частин.
- Сиру курячу гомілку натерти сіллю та чорним перцем.
- Кожну частину «ковбаски» з тіста розкачати в коло, покласти в середину нього пюре, зверху поставити гомілку і защипнути тісто «збирочкою» навколо курячої кістки.
- Викласти отримані «мішечки» з гомілкою на деко, змащене соняшниковою олією.
- Випікати в духовці 50-60 хв. за температури 180 C°.
Поради:
- масло має бути прямо з морозилки або хоча б із холодильника, інакше воно буде не рубатися, а мазатися;
- стіл, перед тим як розгортати тісто, потрібно рясно посипати борошном; качалку також слід потерти борошном - тоді тісто не прилипатиме і не рватиметься;
- не варто дуже тонко розгортати тісто, воно не дуже еластичне і буде рватися; з цієї ж причини не треба класти багато начинки;
- тіста для «мішечка» має бути багато, щоб можна було його защипнути навколо кістки; якщо ви заощадите, то «мішечок», найімовірніше, розкриється;
- за кілька хвилин до готовності можна змастити «мішечки» з тіста білком, тоді вони будуть рум'янішими.