Паста альфредо
Паста альфредо з куркою - винахід турботливого чоловіка італійця для своєї коханої дружини. Після пологів лікарі радили їй їсти більше масла. Чоловік готував для своєї половинки різноманітні страви, але саме це запало в серце дівчини. Маленький сімейний ресторанчик включив рецепт у меню і назвав його ім'ям чоловіка - Альфредо. І можливо ми б ніколи не дізналися про цю приголомшливу страву, але у долі на все свої плани. Одного разу до закладу потрапили американські актори і просто закохалися в соус для пасти альфредо. Вони вмовили господарів поділитися рецептом і привезли його на батьківщину. Так страва стала відомою в Америці, але багато італійців і не підозрюють про її існування.
У нашій країні найшикарнішим вважається приготувати страву прямо в голівці сиру чеддер. Так її подають у деяких ресторанах, і коштує вона дорого. Але не поспішайте засмучуватися - пасту альфредо можна приготувати і вдома, адже суть у смаку, а не в подачі. Вийде дуже ніжно, смачно і ситно.
Інгредієнти
- куряча грудка - 1 шт.;
- часник - 2 зубчики;
- макарони - 200 г;
- сир емменталь - 100 г;
- масло вершкове несолоне - 30 г;
- вершки жирні - 100 мл;
- сік лайма - чайна ложка;
- олія рослинна - 25 мл;
- сіль, перець - за смаком.
Під час приготування знадобиться:
- каструля на 3 літри;
- сковорода;
- електрична плита;
- друшляк;
- ніж і дошка для різання.
Приготування пасти та курки
- Воду для варіння посоліть і поперчіть. Додайте столову ложку рослинної олії. Макарони варіть за інструкцією на упаковці. Зазвичай це 6-8 хвилин.
- Готові макарони відкинути в друшляк і полийте трохи олією, щоб вони не злипалися.
- Часник очистіть від лушпиння і наріжте тонкими вузькими смужками.
- Зніміть шкіру з курячої грудки.
- Наріжте філе кубиками по 1-1,5 см.
- Викладіть на розігріту рослинну олію. Додайте сіль, перець.
- Обсмажуйте м'ясо на повільному вогні за температури 100 градусів 10 хвилин до готовності.
Приготування соусу альфредо для пасти
- Тепер приготуйте соус. Візьміть жир, що залишився на сковорідці після смаження курки, і в ньому розтопіть вершкове масло.
- Викладіть часник, полийте соком лайма і за температури 110 градусів обсмажуйте 2 хвилини.
- Влийте вершки та прогрійте хвилину.
- Додайте тертий сир і перемішуйте ще 2-3 хвилини, поки він не розтане.
- Викладіть у соус готову пасту.
- Перемішуйте 1-2 хвилини, не вимикаючи вогонь.
- Страва готова. Залишилося викласти на тарілку і покласти зверху шматочки курки.
Рекомендації
- Подавайте страву гарячою. Остиглий соус не такий гарний.
- У соус можна додати рубану петрушку або гриби. Це трохи змінить смак.
- Якщо вершки нежирні, додайте солову ложку борошна. Те саме, якщо використовуєте молоко як основу для соусу.
- Сир можна використовувати будь-який, але він має бути твердий.
- Олію можна використовувати не тільки соняшникову, а й кокосову - це додасть ледь вловимого відтінку смаку.