Скільки хвилин смажиться на сковороді куряча печінка
Скільки смажити курячу печінку на сковороді, залежить від рецепта приготування. Якщо порізати продукт на шматочки, обсмажування займе менше часу. У середньому цей процес триває 8 хвилин. Якщо додати до печінки цибулю, на обсмажування знадобиться 10-15 хвилин. Впливає на час приготування і спосіб підготовки. Субпродукт можна попередньо замаринувати або замочити в молоці - це трохи скоротить час готування. Коли печінку потрібно обсмажити, а потім тушкувати в сметані, процес займе загалом 20 хвилин.
Підготовка до приготування
Куряча печінка - дуже ніжний продукт. Ідеальний смак після обсмажування матиме свіжа печінка, яка не піддавалася заморожуванню. Субпродукт досить промити під проточною водою перед приготуванням. Якщо дозволяє час, можна замочити печінку в молоці на кілька годин, це зробить її особливо м'якою, такою, що тане в роті, з легким вершковим присмаком.
Перед процесом готування прибирають жирові прожилки. Перш ніж нарізати курячі тельбухи на скибочки, їх оглядають, щоб переконатися у відсутності жовчі. Позеленілі місця необхідно зрізати, інакше в готовій страві буде присутня гіркота. Перед тим як продукт потрапить на сковорідку, кожен шматочок обсушують паперовим рушником.
Як смачно посмажити курячу печінку
Під час приготування до печінки можна додавати цибулю, моркву, яблука, вершки, майонез, сметану. Існують рецепти, що пропонують обваляти шматочки субпродукту в борошні, манці, панірувальних сухарях. Печінку можна смажити не тільки шматочками, з неї роблять котлети та оладки.
При додаванні додаткових інгредієнтів час готування зазвичай збільшується. Головне не перетримати продукт на сковороді, інакше печінка вийде жорсткою. Перевірити готовність легко за допомогою зубочистки. Після протикання скибочки з неї має виділятися світлий сік. Якщо витікає рожевата рідина, слід потримати страву на вогні ще 1-2 хвилини.
З цибулею
Мабуть, найчастіше господині готують печінку курячу з цибулею. Страва не потребує спеціальної підготовки, займає мінімум часу на приготування.
Інгредієнти:
- сира печінка - 400-500 г;
- ріпчаста цибуля - 1 головка;
- сіль - за смаком;
- рафінована олія - 2 ст. л.; рафінована рослинна олія - 2 ст. л. ложки.
Приготування покроково:
- Попередньо вимиті та обсушені тельбухи розрізати на 2-3 шматочки залежно від її розміру.
- Велику цибулину очистити, помити, нарізати півкільцями.
- У сковороді розігріти олію, опустити в неї цибулю.
- Пасерувати овоч до злегка золотистого кольору на невеликому вогні. За часом це займе близько 5 хвилин.
- Додати в сковорідку субпродукт, перемішати інгредієнти.
- Смажити печінку приблизно 8 хвилин, за цей час шматочки потрібно перевернути 2-3 рази.
- Посолити страву за 2-3 хвилини до готовності, тоді печінка збереже ніжну консистенцію.
Смажена печінка з цибулею підійде для обіду та вечері. Подають її з будь-яким гарніром.
У сметані
Сметана надає печінці приємного смакового відтінку й утворює на сковороді підливку, якою можна приправити гарнір. Цей спосіб підійде тим, кому подобається соковита їжа.
Інгредієнти:
- куряча печінка - 500 г;
- ріпчаста цибуля - 1 головка;
- сметана - 3 ст. л.;
- сіль - щіпка;
- рослинна олія для смаження - 2 ст. л.
Покрокове приготування:
- Підготовлену печінку нарізати шматочками, відкласти в сторону.
- Очистити цибулину і злегка обсмажити на рослинній олії.
- Додати до цибулі печінку, перемішати, готувати приблизно 7-8 хвилин.
- Влити сметану, накрити кришкою, томити на слабкому вогні 10 хвилин.
- У самому кінці посолити страву.
Довівши печінку до готовності та вимкнувши вогонь, слід підтримати її під кришкою 15 хвилин, давши просочитися сметанним соусом. Подають печінку з гарніром. Зверху можна посипати страву рубаною зеленню.
У борошні, манній крупі
Ті, кому подобається хрустка печінка курки, можуть просто обсмажити її у вершковому маслі, попередньо обвалявши в борошні або манній крупі.
Інгредієнти:
- свіжа печінка - 500 г;
- борошно або манна крупа - 2 ст. л.;
- сіль - за смаком;
- вершкове масло - 40 г.
Етапи приготування:
- Нарізати підготовлену печінку пластинами.
- Обваляти кожну скибочку в борошні або манці.
- Розтопити на сковороді вершкове масло, опустити в нього печінку.
- Обсмажувати скибочки з кожного боку по 4 хвилини.
- За кілька хвилин до закінчення готування посолити страву.
Обсмажену печінку викласти на паперову серветку, щоб видалити надлишки олії. Шматочки виходять апетитними, хрусткими.
Печінка курки належить до дієтичних продуктів, що приносять організму користь. Обсмажування - найшвидший спосіб приготування субпродукту. Щоб печінка не стала сухою, її не можна готувати занадто довго. Солять продукт обов'язково наприкінці приготування. Смажена печінка підійде як основна страва для обіду та вечері. Подавати її можна з гарніром або салатом з овочів.