Рецепт літнього салату з помідорів, огірків і перцю з ароматною олією
Ця страва - справжнісінька лавина користі. Свіжі овочі, багаті вітамінами, легка гострота смаку, мінімум калорій - і, звісно ж, простота приготування. Здавалося б, традиційний рецепт салату з огірків, помідорів і перцю вже неможливо поліпшити, але це не так. У кожного кухаря є свої секрети, ми дізналися деякі з них і будемо використовувати в приготуванні.
По-перше, буде незвичайний, трохи гоструватий соус. Він додасть страві нотку пікантності.
А по-друге? Кожен напевно стикався з тим, що нарізані овочі віддають занадто багато соку. А іноді частина салату виявляється недосоленою. Обох проблем можна уникнути, застосувавши всього одну техніку. Вона дуже проста. Нарізали овочі - присолили. Наочно цю техніку покажемо на фото в рецепті. Спробуйте один раз, і ви завжди готуватимете овочевий салат саме так.
Інгредієнти
- помідори - 3 шт.;
- огірок - 1 шт.;
- цибуля ріпчаста - 1/4;
- часник - 2 зубчики;
- перець болгарський - 1 шт.;
- сіль (чорна або звичайна) - за смаком;
- оливкова олія - 30 мл;
- кріп сухий - 5 г.
Також знадобляться:
- обробна дошка та ніж;
- миска для змішування.
Етапи приготування
- Овочі ретельно промийте і залиште підсохнути.
- Почнемо з соусу. Очистіть від лушпиння часник, дуже дрібно поріжте зубчики або розчавіть їх.
- Змішайте в окремій мисці часник, сухий кріп і оливкову олію. Перемішайте і дайте настоятися 10 хвилин.
- Поки соус просочується часниковим ароматом, очистіть болгарський перець від насіння і плодоніжки, поріжте підготовлений овоч тонкими смужками.
- А тепер той найважливіший момент: викладіть нарізаний перець у салатницю і присоліть його. Солі потрібно додати зовсім небагато, буквально маленьку щіпку.
- Поріжте помідор на середнього розміру кубики або кружечки.
- Точно так само викладіть поверх перцю і присоліть.
- Огірок можна нарізати як зручно, головне, щоб шматки вийшли досить тонкі.
- Викладіть на решту овочів і теж злегка посоліть.
- Цибулю поріжте якомога дрібніше, додайте до овочів і залиште трохи постояти.
- Через 5 хвилин додайте соус і перемішайте салат. Вийде дуже смачно.
Рекомендації
- По суті цей набір овочів є відмінною смаковою основою. У нього можна додати ваші улюблені інгредієнти, наприклад зелень, варену курку, гриби, сир.
- Чим довше постоїть соус, тим краще масло просочиться часниковим смаком і тим гострішою вийде готова страва.
- Сіль можна використовувати чорну або звичайну.
- Якщо вам не подобаються шматочки часнику в салаті, просто приберіть їх із настояного соусу і заправте страву тільки ароматною олією.
- 5 хвилин перед перемішуванням необхідні, щоб сіллю просочилися всі інгредієнти.
- Звичайно, соус можна замінити на майонез - теж буде смачно, але більш калорійно.
- Замість сухого кропу можна використовувати свіжий.
- Цей салат стане чудовим доповненням до м'яса або птиці.
- Влітку приготувати страву набагато простіше, оскільки овочів продається більше і вони смачніші. А вже якщо є власний город, такий салат із помідора, огірка та перцю стане коронною стравою.
- Якщо страва вперше здасться несолоною, можна трохи досолити, але зазвичай такого не відбувається.