Прості та смачні кулінарні рецепти
Простосмак » Як готувати » Скільки варити горох у пакетиках, щоб вийшло смачно і корисно, як змінюється час приготування залежно від типу страви

Скільки варити горох у пакетиках, щоб вийшло смачно і корисно, як змінюється час приготування залежно від типу страви

Скільки варити горох у пакетиках, щоб вийшло смачно і корисно, як змінюється час приготування залежно від типу страви

Приготування бобів забирає багато часу - їх потрібно попередньо замочити, а потім томити на вогні щонайменше півтори години, періодично знімаючи пробу. Але у випадку з продуктом в індивідуальних упаковках нерідко виникають запитання: скільки варити горох у пакетиках до м'якості, а головне, чому він стає придатним до вживання так швидко. Адже на коробці зазначено, що достатньо і 25-30 хвилин! Насправді все не так просто, і тривалість приготування залежить від того, для якої страви призначений продукт.

Горох в індивідуальних упаковках

Як приготувати горох у пакетиках

Під час варіння бобових у порційних упаковках потрібно дотримуватися таких правил:

  • вибирати каструлю такого розміру, щоб пакетики не розташовувалися занадто щільно;
  • поміщати горох тільки в киплячу, підсолену воду, з розрахунку 3 склянки на порцію;
  • стежити, щоб рідина повністю покривала вміст упаковок (на поверхні можуть залишатися лише вільні краї пакетів);
  • готувати продукт на повільному вогні, знизивши нагрівання до мінімуму;
  • оскільки боби під час варіння виділяють піну, періодично знімати її.

Горох в індивідуальних упаковках

У середньому варити горох у пакетиках потрібно 25 хвилин. Але час може варіюватися залежно від того, для якої страви він призначений:

  • розсипчасті каші на воді, салати, запіканки - 25-30 хвилин;
  • молочні каші, супи, юшки - 35 хвилин;
  • паштети, пюре, додавання у фарш для котлет, фрикадельок, биточок - 35-40 хвилин.

Щоб страва не вийшла водянистою, не можна залишати пакетики з готовим горохом у воді. Потрібно відразу вийняти їх і перемістити в друшляк, щоб рідина стекла. Можна додатково віджати вміст, придавлюючи упаковку ложкою.

Особливості бобових в індивідуальних упаковках

Перед закладкою в пакетики горох проходить кілька етапів обробки. Його миють, сушать і подрібнюють. Найчастіше в упаковки поміщають навіть не половинки бобових, а масу, частинки якої за розміром нагадують ячну крупу або подрібнену пшеницю.

Завдяки спеціальній підготовці горох із пакетиків не потрібно попередньо замочувати перед варінням. А за рахунок того, що в процесі термічного сушіння він втрачає частину вологи, скорочується час приготування.

Горох

Також важливу роль відіграє і те, що бобові для індивідуальних упаковок сильно подрібнюють. Невеликі частинки горошинок доходять до м'якості значно швидше, ніж цілі боби або половинки.

З якими продуктами поєднують горох

З бобових можна приготувати безліч смачних, ситних і корисних страв на всі випадки життя. Завдяки високому вмісту білка його активно використовують у вегетаріанських дієтах, коли немає можливості отримати цей елемент із продуктів тваринного походження. А також, через низьку калорійність (близько 60 Ккал на 100 г) і багатий хімічний склад горох часто включають у раціон людей, які бажають знизити вагу.

Варені боби вживають і як самостійну страву, і як гарнір. Горох «дружить» із жирним м'ясом, копченостями, чудово відтіняє смак тушкованої в сметанному соусі печінки. Підходить як доповнення до всіх видів риби та птиці.

Приготування бобів

Горох добре поєднується з більшістю овочів - картоплею, морквою, болгарським перцем, цибулею, капустою. Виняток становить часник, на думку багатьох господинь, він надає стравам із бобів неприємного присмаку. Часто горохову кашу або пюре подають зі свіжими салатами та «присипкою» з будь-якої зелені.

А ось у виборі спецій для страв із гороху можна не обмежувати свою фантазію. Підійде чорний, червоний і білий перець, паприка, сушений базилік, розмарин, коріандр, прованські трави, зіра, мелена гвоздика на кінчику ножа. А щоб надати бобам приємного, золотистого кольору, рекомендують покласти дрібку куркуми, каррі або шафрану.

Інші рецепти
Скільки варити гречку в пакетиках за часом у воді в каструлі
Скільки варити гречку в пакетиках за часом у воді в каструлі
У мікрохвильовці У мультиварці Тривалість варіння залежно від кількості порцій Нюанси приготування молочної каші Гречка як складова страви: скільки
Коли солити гороховий суп, щоб горох розварився: скільки солі потрібно додати і в який момент
Коли солити гороховий суп, щоб горох розварився: скільки солі потрібно додати і в який момент
Кухарі рекомендують солити горох під час варіння горохового супу наприкінці приготування, коли всі інгредієнти вже додано. В іншому разі горошини
Скільки варити «Дружбу» в пакетиках на воді та молоці, щоб вийшла смачно, плюси та мінуси каші в порційних упаковках
Скільки варити «Дружбу» в пакетиках на воді та молоці, щоб вийшла смачно, плюси та мінуси каші в порційних упаковках
Каша з «промовистою» назвою складається з рису і пшона, взятих у рівних частках. І якщо з приготуванням такого гарніру або сніданку з вагових круп у
Скільки варити булгур у пакетиках, щоб вийшла корисно і смачно? Як правильно готувати крупу на плиті, в мікрохвильовці та мультиварці
Скільки варити булгур у пакетиках, щоб вийшла корисно і смачно? Як правильно готувати крупу на плиті, в мікрохвильовці та мультиварці
Харчова цінність і корисні властивості булгура Що готують із булгура Як правило, варити булгур у пакеті - виробники рекомендують кип'ятити таку
Коли краще солити рис під час варіння, щоб був розсипчастим і смачним
Коли краще солити рис під час варіння, щоб був розсипчастим і смачним
Кухарі рекомендують солити рис так, як зазначено в рецепті. Залежно від страви, його солять на початку приготування або наприкінці варіння. Особливо
Коли потрібно солити м'ясо під час варіння, щоб не зіпсувати
Коли потрібно солити м'ясо під час варіння, щоб не зіпсувати
Питання та відповіді Що робити, якщо пересолили м'ясо під час варіння? Як правильно солити м'ясний бульйон на суп? Коли краще солити