Прості та смачні кулінарні рецепти
Простосмак » Десерти » Вівсяне печиво з гарбузом - рятуємо настрій у холоди

Вівсяне печиво з гарбузом - рятуємо настрій у холоди

Печиво з гарбуза та вівсяних пластівців

Рецептів печива з гарбуза та вівсяних пластівців існує безліч - зазвичай у результаті виходять майже звичні круглі «коржики», трохи більш помаранчеві, ніж звичайне вівсяне печиво. Нудно? Мабуть. Ми пропонуємо приготувати більш цікавий і ошатний варіант.

Те, що ви побачите нижче, - модернізований рецепт традиційних сконів (це класична британська, шотландська випічка - щось на кшталт смачного і простого в приготуванні хлібця до чаю). Ми додамо геркулес і, звичайно ж, гарбузову м'якоть.

Інгредієнти

Інгредієнти для вівсяного печива з гарбузом

  • Борошно - 1 склянка + ½ склянки в запас;
  • Вівсяні пластівці - 1 склянка;
  • Цукор - 8 столових ложок;
  • Гарбуз - 300 г;
  • Молоко (або вершки) - 3 ст. л. л. ;
  • Масло вершкове - 80-90 г;
  • Яйце куряче - 1 шт.;
  • Розпушувач - 1 ст. л.;
  • Кориця - 1 ч. л.;
  • Мелена гвоздика - ½ ч. л.;
  • Мелений мускатний горіх - ½ ч. л. л.;
  • Мелений імбир - ½ ч. л.;
  • Сіль - ½ ч. л.;
  • Ванілін - за смаком.

Під час приготування знадобляться:

  • Глибока миска для змішування;
  • Сито для борошна;
  • Блендер;
  • Обробна дошка та ніж;
  • Деко або форма для запікання;
  • Качалка;
  • Духовка.

Процес приготування

Нарізаний шматочками гарбуз Шматочки гарбуза у формі для запікання

  • У глибоку миску просійте борошно, всипте геркулес, цукор, розпушувач, спеції і все перемішайте.

Просіювання борошна Додавання розпушувача в тісто

  • До сухих інгредієнтів додайте яйце, м'яке вершкове масло і молоко (вершки). Знову перемішайте.

Додавання яйця і молока в тісто Додавання вершкового масла в тісто

  • До цього часу буде готовий гарбуз. Дістаньте шматочки з духовки, трохи остудіть, зріжте шкірку й обвуглені куточки, якщо вони є. Поріжте на кубики середньої величини та за допомогою блендера перетворіть їх на пюре.

Шматочки печеного гарбуза Приготування гарбузового пюре

  • Півсклянки пюре з гарбузової м'якоті додайте до решти інгредієнтів, ретельно перемішайте. Якщо тісто буде рідкуватим, додайте борошна з «резерву». Тепер воно має добре вимішуватися руками.

Додавання гарбузового пюре в тісто Додавання борошна в гарбузове тісто

  • Зробіть із тіста «колобок» (або два «колобки») і розкачайте в пласт завтовшки приблизно 1,5 сантиметра. Тепер можна вирізати майбутні печеньки тієї форми, яка вам більше до вподоби. Можна використовувати спеціальні форми (маленькі не підійдуть), а можна вирізати коло за розміром тарілки і розрізати його на сектори, як тортик. Викладіть на деко, застелене пекарським папером, або на дно широкої скляної форми. Підійде також силіконовий килимок
    або дно від роз'ємної форми.

Тісто для гарбузового печива Гарбузові трикутнички перед запіканням

  • Відправте в духовку, розігріту до 200 градусів. Вівсяне печиво з гарбузом буде готове приблизно через 15 хвилин.

Готове гарбузове печиво

Щоб використати весь об'єм тіста, найімовірніше, знадобиться 2-3 заходи. Коли готове печиво охолоне, його можна покрити глазур'ю. Робиться вона просто: цукрову пудру змішують із невеликою кількістю вершків, щоб вийшла солодка паста. Нею змащують отриману випічку або прикрашають за допомогою кондитерського шприца з вузькою насадкою («народний» варіант - використання пакета зі зрізаним куточком).

Вершки з цукровою пудрою Гарбузове печиво, прикрашене глазур'ю

Якщо ви все ж таки вирішили з отриманого тіста зробити випічку, схожу на традиційні скони або звичайне печиво, можете надрізати «плюшки» зверху і прикрасити гарбузовим варенням. Воно якнайкраще доповнить смак.

Гарбузове печиво в цукровій глазурі

Рецепт вівсяного печива з гарбузом завершимо несподіваною інформацією: його можна готувати і без вівсянки - просто замініть цей самий обсяг борошном. Можете додати трохи пшеничних висівок, щоб не втрачати корисну складову рецепта. Випічка вийде набагато ніжнішою, нагадуватиме м'які різдвяні пряники.

Інші рецепти
Вдалий експеримент: заливний пиріг на кефірі з яблуками та гарбузом
Вдалий експеримент: заливний пиріг на кефірі з яблуками та гарбузом
В останні дні листопада, коли осінні барви вже потьмяніли, а радіти першому снігу поки що зарано, так хочеться чогось яскравого, затишного - і
Вівсяний кисіль - як варити в домашніх умовах
Вівсяний кисіль - як варити в домашніх умовах
Кисіль, приготований із вівсяних пластівців або крупи, користується не такою популярністю, як фруктові або ягідні аналоги напою. Найчастіше його
Ароматні булочки з гарбузом, родзинками та корицею
Ароматні булочки з гарбузом, родзинками та корицею
Домашня випічка з ароматним чаєм - ось що може задати настрій вашим вихідним. Створіть для себе та своїх близьких атмосферу затишку та
7 ідей, чим замінити яйце в тісті - напевно знайдеться в холодильнику
7 ідей, чим замінити яйце в тісті - напевно знайдеться в холодильнику
Яйця надають тісту приємного кольору, роблять випічку повітряною, пористою, поживною. Вони одночасно слугують розпушувачем і стабілізатором,
Ароматні осінні мафіни з гарбузом, волоським горіхом і родзинками
Ароматні осінні мафіни з гарбузом, волоським горіхом і родзинками
Хто сказав, що десерти і здорове харчування - речі несумісні? Якщо за вікном похмура осінь і хочеться чогось солоденького, пропонуємо приготувати
Індичка з гарбузом і спеціями в духовці
Індичка з гарбузом і спеціями в духовці
Поєднання індички з гарбузом виходить чудовим, а вже якщо до них додати прянощів, то результатом стане чудова дієтична страва. Гарбуз взагалі дуже